Trafik Sitesi

Triger Kayışı Nedir?

Triger Kayışı Nedir?

Triger Kayışı Nedir?

Tiger kayışı nedir? Triger kayışı ne zaman değiştirilir?

Zamanlama kayışı olarak da bilinen kauçuk bir kemer olan triger kayışı, içten yanmalı motorlarda zamanlamayı kontrol eder. Sadece dişleri olan bir kemer görünümünde olan triger kayışı görünümün aksine çok önemli bir görevi üstlenmektedir.

Trgier Kayışının Görevi Nedir?

Triger kayışı, pistonları kontrol eden krank milinin ve valfleri kontrol eden eksantrik milinin senkronize bir şekilde hareket etmesini sağlayarak aracınız için çok önemli olan bir görevi yerine getirir.

 Triger kayışının yaptığı görev sayesinde, valfler, motora hava girmesini sağlamak, yakıtın yanması ve enerjinin üretilmesi için doğru zamanda açılıp kapanırlar.

Triger kayışı olmaksızın, araç motorunuzun pistonları ve valfleri senkronize bir şekilde çalışamazlar. Doğru zamanlama ile çalışmayan piston ve valflerin çarpışması mümkündür. Eğer yanlış zamanlama nedeni ile bir çarpışma olursa, çok kırılgan yapıda olan motorunuzdaki valfler kolayca bükülebilirler.

Ayrıca pistonların çarpışması sonucu meydana gelecek arızaların tamiri de oldukça maliyetlidir.

Tirger kayışının üstelendiği bu görevler nedeni ile aracınız için hayati önem taşır.


Triger Kayışı Nasıl Çalışır?

Triger kayışı, eksantrik milini krank mili ile birlikte dişliler vasıtası doğru zamanda çevirir.

Triger kayışı aracınızda bulunan eksantrik ve krank milini bağlar ve bu iki şaftı tam ve doğru zamanda) bir araya getirir. Valflerin ve pistonların doğru zamanda devre girmesini sağladığı için de zamanlama kayışı denilir.

Genellikle kauçuk bir malzemeden yapılan triger kayışının kimi araçlarda zincir modelleri de bulunmaktadır. Kauçuk modellere göre değişimi daha uzun süren aralıklarla yapılmaktadır.

Triger Kayışı Ne Zaman Değiştirilir?

Triger kayışınızı sadece kilometre saatinizi takip ederek ne zaman değiştirmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. Bunun haricinde triger katışının değişim zamanını anlamanızı sağlayacak bir kontrol yoktur. Aracınızın triger kayışını her 4 yılda bir veya her 60 bin kilometrede bir mutlaka değiştirin. Değişim işlemini işin uzmanı bir sevişte yaptırmanız en doğru tercih olacaktır. Yanlış takılan bir triger kayışı da araç motorunuza zarar verebilir.

Trigerinde zincir bulunan araçlarında azami 150 bin km’de bir zincirini değiştirmesi gerekir.

Değiştirilmeyen Triger Kayışı Koparsa Ne Olur?

En olası senaryo valfler ve pistonların çarpışmasıdır. Bu durumda çatlaklar, çukurlar, bükülmeler ve kırılmalar ortaya çıkar ve ciddi bir masraf oluşur. Valfler ve pistonlar çarpışır. Kayış olmadan doğru

Triger Kayışının Ömrü Dolmadan Arızalanması Mümkün mü?

Tiriger kayışınızın 60 km ya da araç yetkili servisi tarafından belirtilen tarihten önce de arızalanması mümkündür. Erken arızalanan triger kayışlarında, yanlış kemer donanımı, sızıntı yapan su pompaları, , gerginliğin yanlış ayarlanması, kayışa yağ bulaşması durumları gene olarak görülür.

 Triger Kiti Nedir?

Triger sadece kayıştan oluşan bir aksam değildir. Komple bir kit olan trigerde çark, kasnak, rulman ve kayış gibi parçalar bulunur.

Kimi zaman bazı araç markalarının servisleri kayış değişiminde triger kitinin tamamının değiştirilmesini önerebilir. Eğer ciddi bir arıza ya da arıza ihtimali varsa triger kitinin değiştirilmesinde fayda vardır.

Triger Kayışı Değişimi Fiyatları Ne Kadar?

Triger kayışı değişimi fiyatları araç marka ve modeline göre değişiklik gösterir. Ortalama 120 – 500 TL aralığında olan triger kayışı fiyatlarına ek olarak en az 100 TL bir işçilik de ödemeniz gerekir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu