Trafik Sitesi

Trafikten çekme belgeli araç kullanmanın cezası

Trafikten çekme belgeli araç kullanmanın cezası

Trafikten çekme belgeli araç kullanmanın cezası nedir? Çekme belgeli araç trafikte yakalanırsa ne olur? Trafik kanunu 21. madde nedir? Tüm detaylar Habertrafik.com ‘da.

Trafikten çekme nedir? Nasıl yapılır?

Özellikle uzun bir süre yurt dışına çıkacak olan araç sahiplerinin; sigorta, muayene, MTV ücreti ödememek için kullandıkları kanuni bir haktır. Tabi bu hakkı kullanmaları için, bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Araçlarını trafikten çekmek isteyenler, aşağıdakileri yapmak zorundadırlar.

  • Trafikten çekme işlemi; araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya tüzel kişiliklerce ( şirketler ) yetkilendirilen kişilerin dilekçeyle müracaatı üzerine, muayeneye tabi tutulmadan, herhangi bir trafik tescil şube veya bürosunca yapılır.
  • Başvurusu sırasında verilen dilekçeye ek olarak, vergi dairesinden alınmış borcu yoktur kağıdı, araç tescil belgesi, araç trafik belgesi ve araç tescil plakaları da verilir.
  • Tescil büro tarafından araç tescil belgesinin ilgili bölümüne, “trafikten çekilerek tescili silinmiştir” şerhi konulur ve tescil belgesi araç sahibine geri verilir. Trafik belgesi ve araç plakaları tescil büro tarafından alınarak iptal edilir.
  • Trafikten çekilen aracın tescil kaydı sistemden silinir. (1)
  • Trafikten çekilen araç bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir.

 

Trafikten çekili araçlar

 

Trafikten çekili araç kullanmanın cezası nedir?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 21. maddesine göre; Tescil edilen araçları, trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkarmak yasaktır. Cezası 1002 TL ve 10 ceza puanıdır.

Trafikten çekili araç kullanma cezası kime yazılır?

Trafikten çekme belgeli araç kullanmanın cezası sürücülere tatbik edilir. 15 gün içerisinde ödenirse, 751,5 TL olarak yatırılır.

Trafikten çekmeli araç kullanırsam ne olur?

Bu araçların kara yolunda sürülmesi yasak olduğu için, 1002 TL ceza uygulanır. Ayrıca kurtarıcı üzerinde sahibine teslim edilir. Kurtarıcı, araç sahibinin istediği yere kadar götürür. Ayrıca yine araç sahibinden, aracını kara yolunda kullanmayacağına dair taahhütname alınır. Eğer araç sahibi araçta değilse, araç kurtarıcı vasıtasıyla otoparka alınır ve trafikten men edilir.

 

Trafikten çekili araçlar

 

Trafikten çekilen araç tekrar trafiğe çıkarılabilir mi?

Evet, tekrar trafiğe çıkarabilirsiniz. Ancak bunun için aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir.

  • Yeniden trafiğe çıkarma işlemi, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçeyle müracaatı üzerine herhangi bir trafik tescil şube veya bürosunca yapılır.
  • Müracaat sırasında; araç tescil belgesi, geçerli zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi, araç üzerinde değişiklik yapılmışsa, bu değişikliğe ait belgeler ile aracın muayenesinin yapıldığına dair belge ibraz edilir.
  • İşleme müteakip araca önceki plakası tahsis edilir ve motorlu araç trafik belgesi tanzim edilerek verilir.
  • Yeniden trafiğe çıkarılan araç bilgileri, Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir. (2)

GÜNCELLEME:

26.10.2018 tarihinde, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun kapsamında, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 21’inci maddesinde de güncelleme yapıldı. Yapılan değişiklik ile 21’inci madde iki fıkra olarak yayınlandı. Yeni yapılan düzenlemeye göre yayınlanan maddeler şu şekilde:

  • 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 21/1 maddesine göre, tescil edilen araçları tescil belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkaran sürücülere 1.002 TL idari para cezası verilir.Bu ceza, 15 gün içerisinde, % 25 indirimle 751,5 TL olarak ödenebilir.

    Ayrıca, sürücülerin ehliyetlerine de 10 ceza puanı işlenir.

    Araçlar, eksiklikleri giderilinceye kadar da trafikten men edilir.

    Trafikten men edilen araçların sürülerek götürülebilmesi için tescil belgesi ve plakası ya da “C” geçici trafik belgesi alınması, çekici/kurtarıcı marifetiyle götürülmek istenmesi halinde ise ek-33/A tanzim edilmek suretiyle araç sahibine veya işletenine teslim edilir.

  • 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 21/5 maddesi uyarınca, hurdaya çıkarılmış aracı karayolunda süren sürücülere 2.018 TL idari para cezası verilir.Ödemenizi 15 gün içerisinde yaparsanız, cezanız % 25 indirimle 1.513,5 TL’ye düşer.

    Ayrıca araca mülki amir tarafından el konulur ve hurdaya ayrılmış olan araç, mülkiyeti kamuya geçirilinceye kadar da trafikten men edilir.

instagram follower kaufen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 126 YORUM
  1. suleyman dedi ki:

    Aracima cekme belgesi aldim evimin onune parkettim kullanmiyorum. ancak komsumun sikayeti uzerine zabita aracimin yerinden kaldirilmasini istiyor. bu konuda benim haklarim nedir

    1. cem dedi ki:

      Bulunduğunuz yerde park yasağı yoksa ve aracın trafiğe engel bir hali yoksa, kaldırılmaması gerekiyor. Ancak aracınızın plakaları olmadığı için, sıkıntı yaratıyor olabilir. Bu konuyu bir avukatla görüşmeniz daha uygun olacaktır.

      1. Hasan hüseyin dedi ki:

        Çekme belgeli aracın işlemlerini yapmak için geçici olarak trafiğe çıkması için bir belge varmı acaba? Örneğin bu belge ile trafiğe çekili araçla 10 gün süre ile trafiğe çıkabilirsiniz gibi bir belge? İşlemler için yani muayene vs?

        1. cem dedi ki:

          Aracınızı trafikten çekmek için muayene yaptırmanıza gerek yoktur.

          1- Araç özelliklerine sahibinin kimlik bilgilerine göre doldurulmuş şoförler odasından alınan iki adet araç trafik tescil ve müracaat işlem formunun (EK-1),
          2- Nüfus cüzdanı,
          3- Araç tescil ve motorlu araç trafik belgeleri,
          4- Tescil plakaları,
          5- İlgili vergi dairesinden alınmış ilişik kesme belgesinin veya hurdaya ayrılmasında sakınca bulunmadığına dair belge,

          yeterlidir.

          1. Emre dedi ki:

            Ben aracımı çekme belgeli yaptırmak istiyorum bandrol borcu yok ama cezaları var yinede yaptırabilir miyim acaba yoksa onları ödemem mi gerekiyor

        2. Aziz dedi ki:

          2010 yılında motosiklet vardı bende ben bunu sattım ve devir alınmadı sahibinede ulaşamadık ve bana vergi borçları gelince ben trafikten bunu nasıl yapabilirim diye sordum oda hurdaya ayirirsin böylece kurtulursun diye söyledi ve bende 2016 yılında hurdaya ayirdim ama 4yil sonra bir ilçede yakalanmış ve ehliyetsiz araç kullandırma diye 2018lira caza bana gönderdiler ben bunu nasıl yapabilirim. tşk ederim

      2. Mustafa dedi ki:

        Merhaba, bilindiği üzere,1yil içinde en fazla 3 araç satışından sonrasında maliye ise el atıyor. Trafikten çekmeli araç aldım ve sıfır araç alımında hurdaya ayirdim. Bu hurda araçı satmış sayiliymıyım. Yılda 3 araç satışına dahil olur mu? Teşekkürler

        1. cem dedi ki:

          Merhaba, bu maliyeyi ilgilendiren bir konu. Fakat mantık açısından bakarsak, evet 3 araç içerisine dahil olacağını söyleyebiliriz.

  2. Hamit dedi ki:

    Benim sorum şu
    Sigorta ve muayeneden bağlanmış araç
    Çekme belge yapılıp
    Otoparktan çözülürmü

    1. cem dedi ki:

      Evet, trafikten çekme işlemini yaptırdıktan sonra, kurtarıcı üzerinde otoparktan alabilirsiniz.

  3. Hakan dedi ki:

    Çekme belgeli aracınm sanayiye çekici ile gitti yapildi sonra kopartaci 300m mesafedeki detaylı temizlikçiye bıraktı temizlikçi tüm gece arabamla gezer park halindeki 5 araca çarpar sonra kacar aracimi yaptırmadı çarptığı araçlarında yaptırmadı hepsi bana ve temizlik yapan şahsa dava actilar temizlikci ilk once inkar etti kaza yerinde kamera kayitlari oldugu icin kabul etti ama simdi ise aracin iyi tamir edilmedigi iddea ediyo gece 128 km gezmis alkollu imis ama kactigi icin ispat edemedik davalar suruyor sonuç ne olur

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Anlattığınız durum mahkemeye yansıdığı için bir şey demek yanlış olur. Fakat kaza sebebi aracın hasarlı olması değildir. Zaten bahse konu kişinin bunu ispatlaması pek mümkün değil. Mahkeme sonucunda aracınızı izinsiz kaçıran kişi, bütün masrafları ödeyecektir muhtemelen. Fakat dediğim gibi, bundan sonrası mahkemenin işidir.

  4. sedat dedi ki:

    cekme belgelı 1303 73 model woswos almayı dusunuyorum verecek olan kısı aracı cekme belgelı olaraksatıs yapacam dedı ben sımdı nası satısını alıcam bunun yada nasıl trafıge tekrar sokarım bıde 73 model araba trafıge tekrar cıkartıcaklarmı bunu dıe merak edıyorum

    1. cem dedi ki:

      Çekme belgeli olarak satışını aldıktan sonra, tescilini yaptırabilirsiniz.

  5. Murat guney dedi ki:

    Noterden çekme belgeli olarak satışı yapılan araç park edileceği yere kaç gün içerisinde gitmesi gerekir yardımcı olursanız sevinirim

    1. cem dedi ki:

      Belirli bir gün sayısı yok. Fakat taahhüt ettiğiniz yerin dışında bir yerde yakalanırsa, park halinde bile olsa otoparka alınır.

      1. Enes.. dedi ki:

        Cekme belgeli bir motor aldim alir almaz sigortasini yaptirdim muayene soktum gevti ciktiktan sonra notere giderken kaza yaptik bir araca carptik yol hakki bizdeydi polis tutanaklarinda kazaya sebebiyet verrn karsi taraf bu durumda sigortayla ilgili sikinti yasar miyim plakasiz arac kullanmaktan ceza yedik odedik

        1. Ersoy macit dedi ki:

          Merhaba aynı durum benim başıma geldi muayeneden geçtim notere gidemeden kaza yaptım. Kusurlu karşı taraftı ama notere yetişemedim plakayı alamadım.bu durumda kusurlu karşı taraf olmasına rağmen karşı tarafa 4 bin ödedim. Tutanak tutulmadı. Doğru mu yanlış mı yaptım anlamaya çalışıyorum.

  6. Jdjd dedi ki:

    Cekme belgeli satisi almadan gezerken yakalanirsak polise sadece ceza surucuyemi gelir

    1. cem dedi ki:

      Evet, tek ceza yazılır. Araç otoparka alınır ya da sahibine kurtarıcı üzerinde teslim edilir.

      1. Eyyup dedi ki:

        Selam kardeşim ben bir konu hakkında bilgi almak istiyorum bende çekme belgeli araç var ve bu halde iken ceza yedim ve cezasını yapilandirmada taksitlendirme n bu aracı satabilirmiyim

        1. cem dedi ki:

          Merhaba. Maalesef cezalarda taksitlendirme olmuyor. Satış için aracın herhangi bir borcunun olmaması gerekiyor. Tabii konu hakkında daha detaylı bilgiyi, noterlerden alabilirsiniz.

          1. ibrahim çomak dedi ki:

            merhaba 3 ay önce motoru hurdaya ayırdım sonra suriye uyruklu çalışan birisi bahçeye gidip gelmek için benden aldı motoru tamir ettirip binerken jandarma yakalayıp 5000 lira ceza yazmış motoru götürmüş cezayı şaseye yazmışlar bana herhangi bir ceza gelirmi

      2. A.cskn dedi ki:

        Şimdi kullanmadığım eskimiş hiç bir borcu olmayan 2006 model motorumu çekme belgeli mı yoksa direk hurdaya mı ayirsam ve sonrada hurdacı ya hurda niyetine satsam ve oda motoru başkasına satsa benim başım ağrırmı kafam çok karışık

  7. Sedat dedi ki:

    Halk otobüsümü çekme yaptıgım gün ceza yedim araç trafikten men edildi cezalarını ödedim ama satış yapamıyorum ne yapmam gerekiyor

    1. cem dedi ki:

      Trafikten çekili olarak noterden satış yapabilirsiniz.

  8. tayyar dedi ki:

    Merhaba Cem bey ben çekme belgeli bi araç almayı düşünüyorum araç kayseride ben adanada ikamet ediyorum bu aracı orda noter satışını aldığımda hemen muayeneye Yapma zorunluluğum var mı aracı alıp buraya getirip Burada muayene yaptırmak istiyorum nasıl bi yol izleyebilirim tşkler

  9. tayyar dedi ki:

    Trafikten. Çekme belgeli bi araç almayı düşünüyorum aracin satışını aldıktan sonra aracı kayseriden Osmaniyeye getirebilir miyim bunun bir izni falan var mı muayene yaptırma süresi var mı

    1. cem dedi ki:

      Kurtarıcı üzerinde götürebilirsiniz. Fakat kullanarak götürürseniz, 21. maddeye istinaden işlem yapılır.

  10. Elnur dedi ki:

    Merhaba ben yabancı uyruklu öğrenciyim antalyada sorum şu izmirdeki bir aracı cekme belgeli alıp aynı gün işlemlerini izmirde yaptırıp trafiğe soka bilirmiyim? Cunku ben motor aldıgımda tescilini yalnız ikamet etdiğim şehrin trafik şubesinde yaptıra bildim adanada ruhsat cıkarmadılar bana cekme belgeli aractada öylemi? Eger direk izmirde işlemleri yaptıra biliyorsam nekadara maal olur ve nekadar zaman sürer? Not: TC vatandaşı değilim

    1. DP dedi ki:

      Sa. Yabancı uyruklu vatandaşlar noterden çekme belgeli araç ( motosiklet, araba vs ) alabiliyor mu? Siz nazıl aldınız? Benim tc no yu kabul etmedi noter. Sistemde oturma izni süresi doldu diye hata oluşuyor. Sizdede oldu mu acb

  11. Hasan dedi ki:

    Benim çekme belgeli bi aracım vardı aracı polisler çevirdi ilk durmadım sonra durdum 5250 ceza yazdılar otoparka çektiler bu aracı otoparktan çıkara bilirmiyim

  12. Hüseyin meke dedi ki:

    Merhaba cem bey. Ben Antalya Serik den Hüseyin meke. 2007;yılında ben bi araç aldım. Noter satışlı üstüme aldım. Yanlız trafikten üstüme almadım bu güne kadar. Yani 2018 e kadar. Aracın ne bandrolünü ne vizesini yayptırdırdım 2007 yılından 2018 yılına kadar. Ama arabanın ne kadar borcu varsa hepsini yapılandırma yaptım taksitle ödüyorum. Şu an 3 taksitli kaldı. Ben şimdi bu arabanın tüm borcunu kapatsam. Çekme belgesini nasıl alırım. Yani arabanın hurdasıyla plakasını satabilir miyim. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

  13. Burak dedi ki:

    Çekme belgeli bir aracım var satış yapıcam 12 aydır muayenesi yok yeni alacak kişi daha sonra bunun cezasını ödeyecek mi ?

    1. Garkun dedi ki:

      Cekme belgesi alindigindan itibaren vergiler durur. Borc islemez.

  14. Ufuk ates dedi ki:

    Peki otopark dan almasak haciz veya ceza uygulayabilir mi otopark bize

    1. Gökhan GÖnül dedi ki:

      Otoparktan aracınızı ne zaman alırsanız alacağınız güne kadar kaldığı sürelerin otopark ücretini ödemeniz gerekir

  15. Mamoli dedi ki:

    Trafikten çekilmiş araçların herhangi bir izin ve belge olmadan gizlice çalıştırıldığını nereye bildiriyoruz. İşlem yapılması için

    1. cem dedi ki:

      112’yi arayıp ihbarda bulunabilirsiniz.

  16. Adem akyıldız dedi ki:

    Çekme. Belgeli araca muane ücreti hariç başka bir ücret aliniyomu muayene istasyonunda

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Bu soruyu Tüvtürk yetkililerine sormanız daha doğru olur. Konu hakkında onlar detaylı bilgi verebilirler.

  17. Yasin dedi ki:

    Kamyonum Çekme belgelidir.Sorum şu çalıştığım yer trafiğe kapalı alan tarlada çalışıyor.Çalıştığı alan trafiğe kapalı olduğu halde orada polis görse bi işlem yapabilir mi ?
    Teşekkürler.

    1. cem dedi ki:

      Karayolu kapsamında olmayan bir yerde trafik kanunu uygulanamaz. Sadece savcının talimatına göre işlem yapılır.

  18. Osman dedi ki:

    Motorumu cekme belgeli yapdım noterde evimin adresini verdim motorum verdigim adreste olmassa ne olur cezası varsa nekadar adres yazarken binayı yanlıs yazdım bi sorun olurmu

    1. cem dedi ki:

      108 TL cezası var ve aracınız otoparka alınır. En yakın tescile gidip dilekçe vererek, adres bilgisini güncelleyebilirsiniz.

  19. Ahmet dedi ki:

    Selamın aleyküm aracım trafikten çekme belgeli köyde evimin yanında duruyordu durumum bozulduğu için satmak istedim ve araçla tamir yaptırmak için başka ilçeye götürdüm otoparka bıraktım hastanede emar çekinmek için ticari taxi ile hastaneye gittiğim vakit yunus polisler tarafından otoparka çekilmiş ve ruhsatiyla ertesi gün ilçe emniyet müdürlüğü ne gitmem söylendi gittim durumu anlattım akşam 5.20 de emar randevum olduğunu ve 5.30 da terminale araçla bırakıp direk hastaneye gittigimi ve hastaneden döndükten sonra başka araçla tamirciye goturecegimi söyledim bana sen gibi kaç tane anlatan var dediler ne yapmam gerek

    1. cem dedi ki:

      A.s. Maalesef yapılacak bir şey yok. Trafik Kanunu 21. maddeye göre trafikten çekili aracı karayolunda kullanmak yasaktır. Size herhangi bir ceza tebliğ edildi mi? Aracınızı otoparktan aldınız mı?

  20. müslüm dedi ki:

    5 yıldır arzalı aracım var muayneden ve sigortada kaynaklanan gecikme bedelleri var trafikten çekerisem tamirattan sonra trafiğe sokmak isterisem aynı cezalar gecerli olacak mı dır?

  21. Gül Modelsee dedi ki:

    Merhaba, yakında yurtdışına taşınıyoruz ve kendi aracımızı da götürmek istiyoruz. Aracı trafikten çektireceğiz ancak İzmir’den Edirne’ye kadar nasıl kullanacağımızı bilemiyoruz. Geçici plaka veriliyor mu ya da geçici trafiğe koyma belgesi vb belge var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Gül hanım. Aracınızı trafikten çekerseniz, trafikte kullanamazsınız. Bu gibi durumlarda geçici plaka verilmez maalesef.

    2. Mümin dedi ki:

      Hurdaya ayirmak istenen motosiklet icin gecmis donem sigorta ve muayne paralari odenmesi gerekiyormu tesekkurler

      1. Serdar Kaya dedi ki:

        Tüm borçlarını temizlemeniz gerekiyor

  22. Kadir dedi ki:

    Trafikten men motor kullanirken karayolunda 3020 lira ceza yedim . Motoru cekici alip goturdu . Benim merak ettigim su cezayi odesek ama motoru almasam kalsa orda sonradan basimiza dert olurmu + bi masraf cikarirmi basimiza

    1. Furkan dedi ki:

      Bende trafikten men mator almak istiyorum sen cezati odedinmi

  23. Serhan dedi ki:

    Merhaba, 3 ay kadar önce 2012 yılından beri muayenesi yapılmamıs bir aracı çekme belgeli olarak aldım. Çekme belgesi satışı almamdan birkaç gün önce alınmış. Aracı trafiğe çıkartmak için muayenesini yaptırdığımda geçmişe dönük herhangi bir gecikme bedeli ödemem gerekecek mi ? Teşekkür ederim

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, bu konu TüvTürk ile alakalı olduğu için, kendileriyle iletişime geçmeniz daha sağlıklı olacaktır. Benim burada bilgi vermem doğru olmaz. Konunun birebir muhatabıyla görüşmeniz uygun olur.

      1. Kazım dedi ki:

        Es Selamün Aleykum bişey sorcam yardımcı olursanız sevinirim .Öncelikle motor benim üstüme çekme belgeli lakin benim kuzen bir akşam kullanırken trafik cezai işlem uygulandı tabi ehliyet yok arabada sigorta vize hiç bişey olmuyor çekme belgeli haberim yok otoparka çektiler nasıl alcam nasıl bir yol
        çizeceğim yardımci olursanız sevinirim

  24. Muhammet dedi ki:

    Merhaba çekme belgeli aRacimi bugün bağladılar yarın aracı cikabilirmiyim nasıl bir yol izlemem Lazım

    1. cem dedi ki:

      Evet çıkarabilirsiniz. Size ek33/a düzenleyerek, aracınızı kurtarıcı üzerinde teslim ederler. Araç sahibi sizseniz, işlemi yapan birime gitmeniz yeterlidir.

  25. DO dedi ki:

    Merhabalar,
    Ben çekme belgeli motor almayı düşünüyorum. Konyada yabancı uyruklu öğrenciyim. Noterde satışı nasıl olur bilen var mıdır acb. Satış yapılabiliyor mu yabancı üzerine. 99 la başlayan ikamet izni(öğrenci) var. Lütfen bilgi verir misiniz

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, bu konuyu noterle görüşerek öğrenseniz daha uygun olur.

  26. Hakan dedi ki:

    İyi günler çekme belgeli araç satın aldım muayenesi ve sigortasını yaptırdım sanayiye giderken 21, maddeden ceza yedim şu bu cezayı ödemeden aracımı tırafige çıkara bilir miyim teşekkürler

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, aracınızı hiçbir şekilde trafiğe çıkaramazsınız. Trafiğe çıkarmak için, yeniden tescilinin yapılması gerekiyor.

  27. Omer dedi ki:

    Arac cekme bellgeliyken ustunde fotograf cektiler kask takili degil die ama cekme belgeli oldunu bilmiyolardi nasil bi ceza gelir gelirmi??

    1. cem dedi ki:

      Eğer seyir halindeyseniz ki kask cezası yazılacaksa muhtemelen öyledir, kask cezasının yanında çekme belgeli aracı kullandığınız için de ceza yazılacaktır.

  28. Murat dedi ki:

    Ben bi araç sattım bi ay vekaletle satmışım şimdi ogrendim araç 2005te bağlanmış belediye garajında kayıtlara göre 10milyar vergi borcu var ama aracı çekenler 13senedir bana hicbir şekilde haber vermediler araç belediye garajında trafikten men edilmiş diye gözüküyor bu yüzden aracı çekme yapamıyorum napmaliyim belediye 13senedir bana haber vermiyor araç varmı yokmu onu bile bilmiyorum bana bi akıl verirmisiniz çekme yapıp vergi borcunu ödemek kurtulmak istiyorum

    1. cem dedi ki:

      Öncelikle geçmiş olsun. Fakat bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi vergi dairesinden alabilirsiniz. Onlardan bilgi aldıktan sonra, mahkemeye müracaat edebilirsiniz.

  29. hasan dedi ki:

    merhaba
    1987 model bir aracımız araç trafik kazası yaptı ve sigorta şirketi tarafından perte ayrıldı
    aracı hurdaya ayrılması için araç toplayan yere verdik fakat araç hurdaya ayrılamadan hurda yasası değişti ve araç hurdaya ayrılamadı aracı teslim ettiğimiz firma aracı tamamen parçalayarak imha etmiş aracımızı da geri alamadık ve bizde daha sonra aracı trafikten çektirdik ama araç elimizde yok trafikten çekilme belgesi var elimizde ne yapmamız lazım

    1. cem dedi ki:

      Trafikten çekme ile hurdaya ayırma işlemi farklıdır. Araç toplanan yer resmi bir kurum mu?

  30. Tuğba taşçı dedi ki:

    İyi günler bnm sorum 59 t taksi plakam vardı kullanmadığım için trafikten çektirdim 6 yıl önce.ancak plakayı tekrar kullanmk istiyorum şuan ne yapmam gerekiyor.

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Aracınızı trafikten çekme olarak tescil ettirdiyseniz, yeniden tescil yaptırarak trafiğe çıkarabilirsiniz. Bunun için size en yakın tescil şubesine gidip bilgi alabilirsiniz.

  31. Gökhan dedi ki:

    Aracımı 3 yıl önce burda olarak gosterdim trafikten dusurdum bu araca tekrar plaka çıkartabilir miyiz

    1. cem dedi ki:

      Aracınız trafikten çekili ise tabii ki yeni tescil yaptırarak trafiğe çıkarabilirsiniz.

  32. Yılmaz Tepecik dedi ki:

    Slm cekme belgeli araç ile kaza yaptım kazada ben haklıyım karşı tarafın sigortası hasarı mı karşılarım. Veya ne yapmam gerekiyor

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Fakat bu konuda detaylı bilgim yok. Çünkü sormuş olduğunuz soru, sigorta şirketlerini ilgilendiriyor. Tanıdığınız bir sigorta acentesine durumu danışabilirsiniz.

  33. Mehmet dedi ki:

    Çekme belgesi ile atv aldım ve sadece offroad olarak dağda bayırda ovada kullanacam trafikle ilgili bir skrun yasarmiyim. Teşekkürler

    1. cem dedi ki:

      Karayoluna çıkmadığınız sürece herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

  34. Mehmet Ali dedi ki:

    Selamlar.
    Çekme belgeli motosikletim, benden izinsiz ve habersiz olarak trafiğe çıkmış ve şahsıma 2018 tl ceza yazılmış. ve ben bunu üç gün sonra e devletten öğrendim. aracım kurtarmayla götürülmüş. yaklaşık 2500 tl ye kadar ceza ödemek durumundayım. buna nasıl itiraz edebilirim. ceza yediğim tarih (16.11.2018). Yardımcı olursanız sevinirim.

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, bahse konu tarihte aracınızın çalındığına dair bir ihbarınız yoksa, maalesef elinizden bir şey gelmez. Aracınızın anahtarını korumak zorundasınız. Yine de sulh ceza hakimliğine dilekçe verebilirsiniz.

  35. ömer dedi ki:

    öncelikle selamın aleyküm kardeşim ben geçen motorumu yakalattım polise çekme belgeliydi ve hurdalığa aldılar tekrar çıkartmam kaç tl ye maal olur ve aracın daha önceden borcu varmıydı bilmiyorum daha önceki sahibi var yada yok diye birşey demedi eğer aracın üstünde borç varsa onudamı ödemem gerekiyor

    1. cem dedi ki:

      Çekme belgeli ise hurdalığa gitmemiştir. Otoparka alınmıştır. Bağlama yapan birime giderek, aracınızı kurtarıcı üzerinde teslim alabilirsiniz. Tabii ruhsat sahibi sizseniz.

  36. Mehmet dedi ki:

    Çekme belgeli araca park halinde vururlarsa hasar nasıl karşılanır

    1. cem dedi ki:

      Eğer taahhüt ettiğiniz yerde ve nizami park halinde ise ve size çarpan araç belliyse, rapor tutulur. Fakat hasarın ne derece karşılanacağını, sigorta şirketi ile görüşmeniz gerekiyor.

  37. Davut azgın dedi ki:

    Merhaba çekme belgeli aracımı nakliye için bi 3 km sürmek zorunda kaldım bu sırada polisler tarafından bağlandı aracı trafiğe sokmadan cekici üzerinde otaparktan alabilirmiyim

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, araç sizin üzerinize kayıtlı ise, çekici üzerinde teslim alabilirsiniz.

  38. Dogan dedi ki:

    Merhaba çekme belgeli bir Arac alacağım, arac yürür vaziyette aracı alacağım yerle götüreceğim yer arası 500 km. Galeriden aracın satışını aldıktan sonra satış belgesiyle geçici olaarak trafiğe çıkabilir mi? Cevap için şimdiden tesekur ederim.

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, tescili yapılmadan sürerek götüremezsiniz maalesef. Kurtarıcı üzerinde götürmeniz gerekiyor.

  39. Hakan.. dedi ki:

    Merhaba

    Ben motorumu hurdaya ayirdim baskasi aldi benden herhangi bir sozlesme noterden satim yada aldim ibaresi yok ve motoru suan hurda belgeli kullanan kisi kaza yada herhangi bir olaya karissa bana cezasi yansirmi ben hurda ya ayirdirim m motoru konu hakkinda yardimci olurmusuniz

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, araç sizin üzerinize göründüğünden, maalesef araç için yazılan tüm cezalar size gelecektir.

  40. serhan dedi ki:

    çekme belgeli bir araç satın aldığımızda takribi ne kadar vergi yada masraf çıkar bizlere ( ortalama bir jeep )

    1. cem dedi ki:

      Bu konuyla ilgili maliyeyle görüşmeniz daha doğru olacaktır.

      1. Önder dedi ki:

        Merhaba ben çekme belgeli bir motorsiklet alıp bunu parça larini kullanmak istiyorum ,trafikte kullanıcam nasıl bir yol izlemeliyim

  41. Mustafa dedi ki:

    Bir yılda 3 araçtan sonrası vergiye giriyor ya.
    Elimdeki trafikten çekmeli aracı sıfır araç alamak icin hurdaya ayırırsam, araç satmış sayılır mıyım?

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, konu hakkında %100 bilgim olmasa da, araç satmış sayılırsınız diye düşünüyorum.

  42. Süleyman bey dedi ki:

    Çekme belgeli araç aldıgımızda geçmişe dair trafik borcu ve ötv ler bizi ilgilendirir mi? Trafige sokarken karşımıza çıkar mı?

  43. muhammet dedi ki:

    Merhaba Cem Bey icradan araç aldim ruhsat cikarmak icin notere gittim ancak muayenesi 1 sene yapilmadigi icinruhsat vermedi arac trafikten men edilmis. Bu araca musteri cikti boyle satabilir miyim?

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, sigortasız satış yapılabiliyor fakat maalesef muayenesiz satış yapılamıyor.

  44. Ömer dedi ki:

    Merhaba, vebim aracım başka bir ilde bir şahısda borçlarını ödeyip üzerine almıyor. Bende trafikten çektim aracı, herhangi bir ölümlü kazada biz ne derece suçlu Oluruz.

    1. cem dedi ki:

      Trafikten çekseniz de, araç sizin adınıza görünmektedir. Bu sebeple bir an önce aracınıza ulaşmanız gerekiyor. Bir avukat ile görüşerek, yapmanız gerekenler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

    2. NEBİH dedi ki:

      Ben aracımı çekme belgeli yapmak istiyorum muhaynesiz oldugu için trafikte 2250 tl ceza yazdı bana araca degil bu cezayı ödemem gerekiyormu çekme belgesi almak için

  45. Adem Taflı dedi ki:

    Meraba.. aracim suan cekme belgeli ocak ayindan önce trafige sokarsam ocak ayinda vergi gelirmi.. ocak 3 te trafige sokarsam vergi gelmezmi.. ocak ayi bandrolunden bahsediyorum

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, bu konuyu maliyeye sorarsanız daha iyi olur. Vergi konusunda bizlerin çok bilgisi yok.

  46. Hakan dedi ki:

    Merhaba iyi günler. Babam yaralamalı trafik kazası geçirdi. Kullandığı motor hurdaya ayrılmış bir araç ve motor hacmi büyük olduğu için ehliyeti yetersiz dediler. Kazada babamda hiç kusur yok. Karşı taraf tamamen suçlu. Kaza tutanağı öyle diyor. Babam sanayi de usta şimdi belinden eğilemiyor. İşini yapamıyor. Heyet raporu alıp iş göremezlik raporu karşı tarafın sigorta şirketinden bunun bedelini isteyeceğiz. Yalnız motorun maddi değerini de isteyebilir miyiz?? Hurdaya ayrılmış bir motor olması bir şey değiştirir mi? Teşekkürler

    1. cem dedi ki:

      Öncelikle geçmiş olsun. Motorun hurdaya ayrılmasıyla söylediğiniz durumun bir ilgisi yok. Sigortacınıza başvurun. Onlar gerekeni yapacaktır.

      1. Fikret dedi ki:

        Merhaba cekme belgeli motorumun sigorta ve muaynesini yaptırdım trafige cıkarması kaldı suan trafikte kullanabilirmiyim motoru

  47. Dogan dedi ki:

    Mrb cem bey ben çekme belgeli araç alacam muayeneden harıcde çekme belgeyi kaldırmam için 1.000 kusur bı para alınıyor deniliyor bunun doğruluğu nedir.

  48. Hamza muhammet budak dedi ki:

    10 Sene önce Trafikten çekilmiş bir aracı eski klasik arabayı nasıl Alabiliriz , Bize muayne ve sigorta maliyeti ne kadar çikar

  49. Hamza muhammet budak dedi ki:

    10 Sene önce Trafikten cekilmiş bir klasik arabayı almak istiyorum . Araça alabilmem için trafiğe tekrardan çıkarmak için ne yapmalıyım . araç muayne ve sigortası ne kadara maal olur.

  50. Ahmet yılmaz dedi ki:

    Trafikten çekme belgeli araca haciz kanunen konulurmu, konulursa devamı nasıl olur…

  51. Fatih karakülah dedi ki:

    Cem Bey Merhaba,

    Ben çekme belgeli araç satın aldım. Onarımı vs. bittikten sonra muaneden geçerek araç trafiğe girdi.(14ocak2019) Daha sonra satış gerçekleştirdim eşimin üzerine plaka değişikliğinden dolayı. (15 ocak satış tarihi). Şimdi 2019 ocak mtv ödemek için sisteme girdiğim zaman herhangi bir borç gözükmediği görülüyor. Ben bu araç için herhangi bir mtv falan ödemedim. Bir bilginiz varmı bu durum ile ilgili? Ne bilim ilerde trafik vs sorun çıkarmı?

  52. süleyman dedi ki:

    merhaba hurdalığa çekilmiş araçları yani hurdaya ayrılmış araçları yedek parçasını kullanacaz deyip alabilirmiyiz ve evrağı felan önemli değil

  53. Gurkan dedi ki:

    Merhabalar. Cekme belgeli olarak motorsiklet satın alıcam. Daha sonradan kendim ruhsat ve plaka cikarip trafige sokabilirmiyim

    1. Ramazan dedi ki:

      Benim cekme belgeli kamyonun park halinde emniyet gelip alip yedi emine çektiler simdi ben bu kamyonu muayene etmeden tekrardan alip yerine biraka bilirmiyim yani cekme belgeli olarak garaja cekmek icin

  54. Hadi bal dedi ki:

    Cekme belgeli aldığım aracı 2 3 hafta içinde tekrar trafiğe sokmayı düşünüyorum fakat aracı tokatdan aldım ben samsun kuyum araç trafiğe girerken eski plakasimi çıkacak ben yeni plaka almak istiyorum nasıl yapabilirim

  55. Serkan USTUN dedi ki:

    Merhaba Cem bey babam 2015 ekim ayinda vefat etti uzerine motosiklet var vergi borcu var muayene yok sigorta yok suan bunlarinda tabi cezalari var benimle beraber 4 kisi varisi var trafikten cekme belgeli kendi uzerime nasil alirim motoru ne yol izlemem gerek

  56. Geylani dedi ki:

    Abi benimmotoikletim cekme belgeliydi arkadasima verdim arkadasim isini gorurken tirafik polisi bunu tutuyor 1300 tl paracezasi kesiyor motosikleti otoparka cekiyor. Ben borcu odemeden motosikleti otoparktan cikarta bilirmiyim

  57. Murat Gün dedi ki:

    Selam Cem Bey. Ben maç oynarken motorumu park halindeyken polisler halı saha kenarında almışlar. Motor hurdaya ayrılmış görünüyor. 1.si polisler park halinde ve tragige cıkmamış motoru alabilirler mi 2.si alırlarsa geri alımı nasıl yapabiliriz

  58. Fatih dedi ki:

    Merhaba cem bey,
    Çekme belgeli bir arac satın aldim.Sehirdisinda çekici ipe.getirmek çok.maliyetli araç da yürür durumda ben bu aracı geçici izin ile bulunduğum ile.getirebilir miyim herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu?

  59. Oğuzhan dedi ki:

    Merhaba benim sorum şu ;
    Hurdaya ayırdığım motorumu parçacılara adi bir sözleşme ile sattım .Parçacı ise bu motoru Çalışır hale getirip serserinin birine sattı . Bu motor trafikte yakalanırsa bana olan etkisi ne olur .

  60. Okan dedi ki:

    Trafik kazası geçirdim ve aracımı yeddiemin otoparkına çektiler bende otoparka günlük para işlediğinden araçı bir çekici yardımı ile alıp tamirciye bırakmak için trafikten belge almaya gittim, aracın muayenesi ve sigortası olmadığı için çekme belgeli olarak aracı alıp tamirciye bıraktım ve 2 aydır tamir ediliyor tekrar trafiğe sokmak için ne yapmam gerekli, ayrıca aracın muayenesi için trafik cezasını ödemem gereklimi

  61. Burhan dedi ki:

    Merhabalar. 4 yıldır fenni muayeneye girmeyen bir aracım var. sigortasını yaptırıyorum ama fenni muayenesini yaptırmadım. Fenni muayenesini yaptırmadan çekme belgesi almam mümkün müdür ?

  62. Can dedi ki:

    merhaba iyi günler. çekme belgesi araç satın alacağım kocaelinden istanbula getireceğim herhangi bir trafik polisine denk gelmeden getirebilirmiyim bir sorun olurmu. ? teşekkür ediyorum hayırlı günler

  63. Ethem dedi ki:

    Merhaba akrabağım da yurt dışı plaka li arabası var şuan araba türkiye de yakında gümrüğe verecek gümrüğe vermeden ben kullanabilirmiyim çekme belgeli köyde kullanacağım olurmu gümrüğe verilmesi şart mı bi yolu varmı ? Teşekkürler

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Gümrüğe verilmesi şarttır

  64. osman dedi ki:

    merhabalar çekme belgeli araç ile trafikte yakalandım aracın kendıne ait plakası üstündeydi app plaka 1002 bi yazdılar birde sahte plakadan 5000 tl yazılar bu mümkün mü.arac zaten çekme belgeli birde plaka sahte baskasına ait deilki kendi plakasıydı.itiraz etsek kazanırmıyız saygılar

  65. Tekin yardim dedi ki:

    Merhaba trafikten çekilmiş araç ile trafiğe çıktığımda yakalanirsam araç sahibinemi ceza kesilir kullanan sürücüdeki tsk eserim

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu