Trafik Sitesi

Trafikte Yayalara Ceza Verilir mi?

Trafikte Yayalara Ceza Verilir mi?

Trafikte Yayalara Ceza Verilir mi?

Kırmızı Işıkta Geçen Yayalara Ne Kadar Ceza Yazılır?

Trafik dediğimiz akışın tek unsurunu araçlar oluşturmaz. Yayalar da trafik akışının içerisinde yer almaktadır. Dolayısıyla trafik kurallarının ve cezalarının sadece araç sürücüleri için işlemesi düşünülemez. Tıpkı araç sürücüleri gibi yayalar da kendileri için koyulan kuralları ihlal ettikleri takdirde kanun ile belirlenmiş cezalara çarptırılabilirler.

Trafik içerisinde yayaların da çeşitli hak ve sorumlulukları vardır. Özellikle yaya ve okul geçitleri yayaların trafiğin içerisine, taşıt yollarını kullanarak dahil olduğu alanlardır. Bu geçitlerde kimi zaman yayların uyması gereken ışıklı işaretler bulunmaktadır. Kendilerine durması veya geçmesi veya benzeri uyarılarda bulunan ışıklı işaretlerin uyarılarına uymayan yayalar da kural ihlali yapmış olurlar. Kırmızı ve yeşil ışık uyarılarını dikkate almayan ve yayalara kırmızı ışık yanarken geçen kişiler ilgili kuralı ihlal etmiş olur.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu 68/1-b1 numaralı maddesine göre, yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu yerlerdeki geçitlerde, yayalar için ışıklı işaret olduğu halde bu işaretlere uymayan yayalara, kırmızın ışıkta beklemek yerine geçen yayalara, 2018 yılı için belirlenen rakamlara göre, 108 TL idari para cezası uygulanır.

108 TL olan idari para cezası 15 gün içerisinde, % 25 İndirimle, 81 TL olarak ödenebilir.

Trafikte kurallar sadece sürücüler için değildir. Sürücüler kadar yayalarında trafikte sorumlulukları vardır.

Lütfen, trafikte daha duyarlı olalım!

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu