Trafik Sitesi

Trafik Sigortasında Basamak Nasıl Hesaplanır?

Trafik Sigortasında Basamak Nasıl Hesaplanır?

Trafik Sigortasında Basamak Nasıl Hesaplanır?

Bilindiği gibi trafik sigortaları yaptırırken, basamak kriteri karımıza çıkar ancak çoğu sürücü bu basamağın ne anlama geldiğini bilmez. Trafik sigortasında basamak kriteri devlet tarafından geliştirilmiştir ve kaza yapmayan sürücülere ödül, kaza yapan sürücüler ise ceza primleri uygulanmaktadır. Buna göre eğer aracınızı aldığınız yıl kaza yapmamışsanız bir sonraki yıl poliçenizi yaptırırken indirim oranlarından faydalanabilirsiniz, eğer ilk yıl kaza yaptıysanız bir sonraki yıl yaptıracağınız trafik sigortası poliçeniz daha fazla çıkacaktır. Sizlere trafik sigortasında basamak hesaplama konusunda daha detaylı bilgi sunalım.

Trafik sigortasında basamak neden uygulanır?

Trafik sigortası basamak uygulaması 2017 yılında yürürlüğe girmiştir. Bu uygulamaya göre araçlar trafik sigortası yaptırırken hasarsızlık indirimi alabilecekler. Ayrıca trafik sigortasıyla ilgili 2107 yılında yürürlüğe giren başka bir gelişme de sigortaların yalnızca aracın dışında iptal ettirilemeyeceğidir. Daha önceki uygulamalarda bir yerden trafik sigortası yapıldığında, başka bir yerden yaptırılabiliyor ve diğer poliçe iptal edilebiliyordu. Bu uygulama kaldırılarak yalnızca tek bir yerden poliçe yapılmasına izin verilmeye başlandı.

Trafik sigortası basamak uygulamasına göre sürücülerin geçmiş sürüş performanslarına bakılır ve hiç kaza yapmamış olan sürücülere hasarsızlık indirimi uygulanır. Geçmiş dönemde kaza yapan sürücüler ise bir sonraki dönem trafik sigortası poliçeleri için daha yüksek fiyat ödemek zorunda kalır.

Trafik sigortası poliçesi yaptırırken indirim hakkı kazanmak için hangi basamakta olduğunuz önem taşır. İlk sigorta poliçeniz yapılırken daha açık bir ifade ile ilk defa bir araç ile trafiğe çıkacağınız zaman 4. Basamağa tabi olursunuz. Sizlere bu basamaklar detaylı şekilde açıklayalım;

Trafik sigortası basamakları ve açıklamaları;

  1. Basamak; %150 oranında artış
  2. Basamak %100 oranında artış
  3. Basamak %50 oranında artış
  4. Basamak standart fiyat
  5. Basamak %15 indirim
  6. Basamak %30 indirim
  7. Basamak %45 indirim

Yukarıdaki tabloya göre ilk poliçenizi yaptırdığınızda 4. Basamakta sayılırsınız ve bu basmaktan standart poliçe fiyatı ödersiniz. İlk yılı kaza yaparak kapatmanız halinde 3. Basamaktan işlem görerek poliçeniz için %50 fazla ödeme yaparsınız. Bundan sonraki yılda kaza yapmanız halinde 2. Basamaktan işlem görerek poliçeniz için %100 zamlı fiyat ödersiniz. Bir sonraki yani 3. Yılınızda da kaza yapmanız halinde trafik sigortası poliçeniz için %150 zamlı fiyat ödersiniz.

İlk yılı kaza yapmadan kapatmanız halinde 5. Basamaktan işlem görerek poliçeniz için %15 hasarsızlık indirimi alırsınız. İkinci yılda kaza yapmamanız halinde hasarsızlık indiriminiz %30, üçüncü yılda da kaza yapmamanız halinde hasarsızlık indiriminiz %45 olarak uygulanır.

Bu basamak açıklamalarına göre ne kadar uzun süre kaza yapmadan geçirirseniz bir sonraki yıl o kadar ödül alarak poliçeniz için daha az fiyat ödersiniz ancak kaza yapmanız halinde ceza uygulaması devreye girer ve bir sonraki yıl trafik sigortası poliçeniz için daha fazla fiyat ödersiniz. Bu konuyu devlet, kaza yapma riskiniz olarak görmektedir. Bir önceki yıl kaza yaptıysanız bir sonraki yıl için de kaza yapma riskiniz fazla demektir ve bu nedenle poliçe fiyatınız artar.

Trafik sigortası basamak sorgulama nasıl yapılır;

Trafik sigortanızı yaptırmadan önce internet üzerinden hasarsızlık indirimini olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken devletin sorgulama sistemi olan tramer.gov.tr adresine girmektir. Bu adrese girdikten sonra daha önce yaptırmış olduğunuz trafik sigortası poliçe bilgilerinizi ve şirket bilgilerini doldurarak, adınıza hasarsızlık indirimi ya da ceza uygulaması olup olmadığını kolaylıkla görebilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu