Trafik Sitesi

Tescilsiz Araç Cezası

Tescilsiz Araç Cezası

Yeni alınan veya gümrükten çıkarılan aracın tescil edilmemesi halinin cezası ne kadar?

Sıfır kilometre bir araç satın aldınız veya gümrükten henüz tescil edilmemiş bir araç teslim aldınız. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bu aracınızı yasal olarak kullanabilmeniz için öncelikle trafik tescil kaydını yaptırmanız gerekiyor. İl ve bünyesinde trafik şube bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek aracınızın tescil kaydını yaptırmanız ve ruhsatınızı almanız oldukça önemli. Tescil kaydını yaptırdığınız aracınıza yeni plakalarınızı da alarak taktığınızda yola çıkmaya hazırsınız demektir.

Tescil kaydınızı yaptırmadan trafiğe çıktığınızda bunun cezai bir hükmü var mıdır?

Elbette tescil kaydınız olmadan trafiğe çıkmanızın bir cezası bulunmakta.

Tescili zorunlu veya ilk defa tescili yapılacak olan aracınızın tescilini 3 ay içerisinde yaptırmadan trafiğe çıkmanız durumunda veya hurdaya ayrılmış aracınızın tescili işlemi için yazılı olarak 1 ay içerisinde başvurmamanız halinde araç sahibine 2018 yılı için 235 TL ceza kesilmektedir.

Cezanızı %25 indirimli olarak ödediğinizde ise bu rakam 176,25 TL’ye kadar düşmekte.

Özet olarak 2018 Tescilsiz araç kullanma cezası olarak da bilinen 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 25. maddesinin cezası 235 TL’dir. Aynı zamanda 10 ceza puanı bulunmaktadır.

Aracınız tescili yapılana kadar da trafikten men edilir.

İndirimli ödemektense, hiç ceza ödememek daha ehildir. Bu yüzden aracınızın tescili mutlaka yaptırın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu