Trafik Sitesi

Sürücü Sertifikası İle Araç Kullanmanın Cezası

Sürücü Sertifikası İle Araç Kullanmanın Cezası

Sürücü ( ehliyet ) sertifikası nedir ? Sürücü sertifikası ehliyet yerine geçer mi ? Sertifika ile araç kullanılır mı ? Bu sorularınıza birlikte yanıt bulalım.

Sürücü sertifikası nedir ?

Bütün sınavları başarıyla geçen sürücü adaylarının, sürücü belgesi ile değiştirilmek üzere aldıkları geçici belgeye sürücü sertifikası denir.

Sürücü sertifikası ehliyet yerine geçer mi ?

Cevap hayır. Sürücü sertifikası sürücü belgesi yerine geçmez. Sürücü adaylarının, en yakın trafik tescil birimine giderek, aldıkları sertifikayı ehliyet ( sürücü belgesi ) ile değiştirmeleri gerekir. Sertifika ile araç kullanılmaz.

Sürücü Sertifikası İle Araç Kullanmanın Cezası

2918 sayılı K.T.K.’nın 42/11 maddesine göre, Sürücü sertifikasını sınıfına uygun sürücü belgesine dönüştürmeden karayolunda araç kullanmanın cezası 1002 TL’dir. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, aynı miktarda ceza araç sahibine de tatbik edilir.

Bu durumda araç trafikten men edilir. Araç sahibi araç içerisinde bulunuyorsa yada muvafakatname gönderebiliyorsa, uygun göreceği yeterli sürücü belgeli birine araç teslim edilir.

instagram volgers kopen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu