Trafik Sitesi

Sürücü Belgesiz Araç Kullanma Cezası

Sürücü Belgesiz Araç Kullanma Cezası

 

Ehliyetsiz ( sürücü belgesiz ) araç kullanmanın cezası nedir ? Ehliyetsiz ( sürücü belgesiz ) araç kullandırmanın cezası nedir ? Erken ödeme indirimleri nasıl olur ? Detaylar konumuzda…

Sürücü belgesiz araç kullanmanın cezası nedir ?

2918 sayılı K.T.K.’nın 36/3-a maddesinde belirtilmiştir. Buna göre ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 2018 TL’dir. 15 gün içerisinde ödendiği takdirde 1513 TL’ye düşmektedir. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, aynı miktarda ceza araç sahibine de uygulanır.

 

 

Eğer sürücü sertifikasını aldıysanız ve sürücü belgesine dönüştürmeden araç kullanıyorsanız, 42/11 maddesi gereğince 1002 TL para cezası uygulanır. 15 gün içerisinde ödendiği takdirde 751,5 TL’ye düşmektedir. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, aynı miktarda ceza araç sahibine de uygulanır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. ali ali dedi ki:

    merhabalar; sürücü sertifikamız var, araç sahibi biz değiliz, 844 lira ceza yazıldı o anda ama araç sahibine yazılmadı, sonradan yazılırmı?

    1. cemoli dedi ki:

      Evet Ali bey. Aynı miktarda ceza araç sahibine de yazılır. Bu ceza posta yolu ile, ruhsattaki adrese gönderilir.

  2. Ünal dedi ki:

    Merhaba
    Benim trafikten çekme belgeli motosikletim var
    Arkadasa verdim yakalandı
    Ehliyetsilikten ve plakasız arac kullanmaktan ceza aldı.
    Sorum şu trafikten çekmeli aracın sahibinede ceza gelir mi

    1. cemoli dedi ki:

      Merhaba, aracınız ya otoparka alındı ya da kurtarıcı üzerinde size teslim edildi. Trafikten çekme araç bile olsa, sürücü belgesiz kullandırmak bir trafik suçudur ve cezası vardır. Yani maalesef, size de sürücü belgesiz araç kullandırmaktan işlem yapılmıştır.

  3. Gülbahar Bozarslan dedi ki:

    az once koyden sehire inerken esim ehliyetsiz.arac kulkaniyodu jandarmayi gorduk aracda ben esi ehliyetli olarak araci kullanma ya devam ettim cok rahatsizdim saglk ocagina gidiyoduk zaten komutan durdurdu bizi ve esime ceza yazdi biz semi gorduk diye yalvar yakar dinlemedi bizi ceza yazi yazdigi esnada ben kullaniyodum ama.buna itiraz hakkim varmi.uzaktan gormesiyle durdurdugu anda ehliyetli kisiyi gorse sofor mahalinde yinede yazabilirmi bence arac uzerinde kimi gormusse o an o sekilde yazabilir.acil cevap yazarmiziniz itiraz hakkim varsa gidicem hemen

    1. cem dedi ki:

      Öncelikle geçmiş olsun. Uygulama noktasında sizi durdurması, aracı eşinizin kullanmadığı anlamına gelmiyor maalesef. İtiraz hakkınız tüm cezalara vardır. Fakat cezanın iptal edilme olasılığı oldukça düşük.

  4. Selim dedi ki:

    Arkadaşım 0.68 promil alkolden 1002 tl ceza yedi ehliyeti de 6 ay el konuldu, 2 saat içinde kan tahlili verdi 0.10 promil alkol çıktı mahkemeye itiraz etti kazanma durumu ne olur. Alkol metreler neden bu kadar hatalı ölçüyor..

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu