Trafik Sitesi

Sürücü Belgesi İptal Edildiği Halde Araç Kullanmak

Sürücü Belgesi İptal Edildiği Halde Araç Kullanmak

Sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullanmanın cezası nedir ? Hangi durumlarda sürücü belgesi iptal edilir ? Bu gibi soruların cevaplarını makale içerisinde bulabilirsiniz.

Hangi durumlarda sürücü belgesi iptal edilir ?

Sürücü belgesinin daimi olarak iptali iki şekilde gerçekleşir.

  • Sağlık şartları : Bazı sağlık sorunlarından dolayı sürücü belgesi daimi olarak iptal edilir. Bu durumlara örnek olarak; İki gözü birden kaybetme, felç kalma gösterilebilir.
  • Mahkemelerce : 6085 sayılı Trafik Kanununun 232 sayılı kanunla değişik 26. maddesinin G bendinde gösterilen T.C.K.’nun Adam Öldürme ( 448-450 ), Esrar imal etmek, satmak ve içmek ( 403-404), Irza geçme ve kızlık bozma ( 414-418 ), Kız kaçırma ve alıkoyma, fuhuş ( 429-436 ), Hırsızlık ( 491-493 ), Gasp ve dolandırıcılık ( 495-503 ), Emniyeti suistimal ( 508-510 ) maddelerinde yazılı suçlardan mahkum olan şoför ve sürücülerin ehliyetlerinin daimi olarak alınmasına, mahkûmiyet hükmü veren mahkeme tarafından karar verilir.

Sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullanmanın cezası nedir ?

2918 sayılı K.T.K.’nın 36/3-c maddesi gereği, 2018 TL para cezası uygulanır. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, aynı miktarda ceza araç sahibine de yazılır.

instagram views kopen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu