Trafik Sitesi

Şarj Dinamosu ve Marş Dinamosu Nedir?

Şarj Dinamosu ve Marş Dinamosu Nedir?

Şarj Dinamosu ve Marş Dinamosu Nedir?

Aracınızın elektrik ihtiyacının karşılanmasında temel görevleri üstlenen şarj ve marş dinamosu nedir?

Şarj dinamosu ne işe yarar? Marş dinamosu ne görev yapar? Marş dinamosunun kömürü biterse ne olur? Şarj ve marş dinamosunda sık rastlanılan arızlar nelerdir?

Marş dinamosu nedir?

Marş Dinamosu Nedir?, Marş Dinamosu Arızası Nasıl Anlaşılır?, Marş Motoru Kömürü Değişir mi?

Arabanızın ilk hareketi marş motoru ile sağlanır. Siz kontağı çevirdiğinizde marş motoru harekete geçerek akümülatörden aldığı elektrik enerjisiyle krank miline bağlı volan dişlilerinin dönmesini, hava ve yakıt karışımının motora dolmasını ve ardından motor pistonlarının hareketlenmesini sağlar.

Marş Dinamosu Arızası Nasıl Anlaşılır?

Aracınızın kontağını çevirdiğinizde marş motorundan hiç ses gelmiyorsa marş motorunuz arızalanmış olabilir. Marş motorunuzun arızalandığına karar vermeden evvel aşağıdakileri kontrol edin.

  • Akünüz boşalmış olabilir. Öncelikle akünüzü kontrol edin.
  • Akü bağlantılarınız gevşemiş olabilir. Bağlantıları kontrol edip gevşemişse sıkılaştırın.
  • Akü kutup başları oksitlenmiş olabilir. Kutup başlarını sıcak su ile temizlemeyi deneyin.
  • Şase bağlantılarının gevşek olup olmadığını kontrol edin.

Sorun akü kaynaklı ise akü bakımı hakkındaki ilgili makalemizi okuyabilirsiniz.

Eğer akü ve bağlantı sistemlerinde bir sorun yoksa

  • Marş dinamosu kömürünün bitmiş olabilir.
  • Marş dinamosu bobini arızalanmış olabilir.
  • Marş motoru rulman, kolektör ve dişlilerinde arıza olabilir.

Marş Motoru Kömürü Değişir mi?

Marş motoru arızalarında en sık rastlanılan durum, kömürün bitmesidir. Bu durum en kolay telafi edilebilen arızalardandır. Marş motorunun yenilenmesindense kömürünün değiştirilmesi çok daha avantajlıdır.

Şarj Dinamosu Nedir?

Şarj Dinamosu Nedir? Şarj Dinamosunda Hangi Parçalar Bulunur?, Şarj Motoru Neden Arızalanır?, Şarj Motoru Nasıl Tamir Edilir?, şarj dinamosu fiyatları, şarj dinamosu bağlantı şeması, şarj dinamosu tamiri, şarj dinamosu nasıl çalışır, şarj dinamosu kömürü biterse ne olur, şarj dinamosu nasıl ölçülür, şarj dinamosu konjektör arızası nasıl anlaşılır, şarj dinamosu kömürü nasıl değişir

Araç motoru çalıştığı sürece aküyü şarj ederek, tüm alıcıları besleyen parça şarj motoru veya şarj dinamosudur.

Şarj Dinamosunda Hangi Parçalar Bulunur?

  • Alternatör: Şarj motorunun dinamo diye anılan kısmıdır. Motorun çalışması esnasında mekanik enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülmesinden sorumludur.
  • Regülatör: Alternatör tarafından üretilen elektrik enerjisi regülatör tarafından voltaj ayarı yapılarak sabit tutulur.
  • Şarj Göstergesi: Aracınızın kadranında yer alan akü işaretli semboldür. Akü işareti şeklindeki ışık araç ilk çalıştığında yanar ve eğer bir sorun yoksa söner. Eğer motor çalışmaya başladıktan sonra hala bu ışık yanıyorsa aracınızın şarj motoru ile alakalı bir sorun olabilir.
  • Diyotlar: Şarj motorunda bulunan diyotlar alternatif akımı doğru akıma çevirmekle görevlidirler.

Şarj Motoru Neden Arızalanır? Nasıl Tamir Edilir?

  • Şarj motorlarını korumak için araçta kaynak yapılacaksa mutlaka akü kutup başları sökülmelidir. Aksi halde şarj motorunuzun arızalanabilir.
  • Vantilatör kayışının gerginliği çok önemlidir. 1 veya 1.5 cm esnekliğe sahip olmayan daha sıkı vantilatör kayışları şarj dinamonuzun bilya ve yataklarının arızalanmasına neden olabileceği gibi daha gevşek vantilatör kayışı da yeterli miktarda voltaj üretilmesine mani olacaktır.
  • Şarj motorunun regülatörü arızalanırsa gerilim ayarlanamaz ve sisteme gereğinden daha fazla gerilime sahip elektrik gider. Bu da sistemin arızalanmasına neden olabilir.
  • Aracının gösterge panelinde akü şeklindeki uyarı ışığı yanık durumda kaldı ise şarj motorunuz arızalanmış olabilir. Genellikle marş motorunun kömürü bittiğinde bu ışık yanar. Kömürler değiştirilerek sorun halledilebilir.
  • Şarj gösterge ışığı yanık duruyorsa alternatör bağlantı kablosu kontrol edilmelidir. Bağlantının kopuk, gevşek ya da oksitli olması bu soruna neden olur.
  • Araç çalışır durumda iken gaz basıp ayağınızı çektiğinizde far ışıkları azalıyorsa akü zayıflamış, şarj motoru arızalanmış ya da vantilatör kayışı gevşek olabilir.
  • Motor çalışmasına rağmen akünüz şarj olmuyorsa şarj motorunuz arızalanmış demektir. Bu durumun devam etmesi akünüzün boşalmasına neden olur. Voltmetre ile ölçüm yapılarak tespiti sağlanabilir.
  • Şarj dinamosu ses yapmaya başladıysa şarj motorunun bilyaları bozulmuş olabilir. Bilyaların da değişimi mümkündür.

Akü bakımı seçimi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız Akü Bakımı Nasıl Yapılır? yazımızı okuyabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu