Trafik Sitesi

Sağdan Gitmeyen Kamyonlara Ceza Verilir Mi?

Sağdan Gitmeyen Kamyonlara Ceza Verilir Mi?

Sağdan Gitmeyen Kamyonlara Ceza Verilir Mi?

Çok şeritli yollarda özellikle otomobil sürücülerinin yaşadığı en önemli sıkıntılardan biri sol şeritte seyreden kamyon gibi büyük araçlardır. Kanun ile bu araçların zorunlu bir hal olmadan, sollama, dönme gibi durumlar yoksa sağ şeridi izlememeleri yasaklanmıştır. Bu ihlali gerçekleştirilenlere ceza verilebilmektedir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/2-e sayılı maddesi uyarınca, iki yönlü trafiğin kullanıldığı dört veya daha fazla şeritli yollarda aksine bir işaret bulunmadıkça, motosiklet, otomobil, kamyonet ve otobüs dışındaki araçları kullananların, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlememeleri durumunda sürücülere, 2018 yılı için 235 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

235 TL olarak verilen idari para cezası, 15 gün içerisinde, % 25 indirimle, 176,25 TL olarak ödenebilir.

Ayrıca, sağ şeridi izlemeyen ağır vasıta sürücülerinin ehliyetlerine 20 ceza puanı işlenir.

GÜNCELLEME:

26.10.2018 tarihinde, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun kapsamında, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/2-e numaralı maddesinde bir düzeltme yapılmıştır. Yeni düzenlemeye göre;

  • 235 TL olan idari para cezası, 488 TL’ye çıkarılmıştır.
  • Bu ceza, 15 gün içerisinde, %25 indirimle, 366 TL olarak ödenebilir.

Ayrıca, 26.10.2018 tarihinde, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun kapsamında, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 42 sayılı maddesine 2 fıkra daha eklenmiştir. Yeni eklenen fıkralarla, emniyet şeridini ve banketleri işgal etmekmakas atmak ve ters yönde gitmek gibi trafikte büyük sıkıntılara sebep olan ihlallere cezalar getirilmiştir. Yeni eklenen fıkralar aşağıdaki gibidir.

  1. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 42/2-f sayılı maddesi uyarınca, aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları halinde sürücülere 1.002 TL idari para cezası verilmektedir. Bu ihlal nedeni ile alınan ceza, 15 gün içerisinde, % 25 indirimle, 751,50 TL olarak ödenebilir.
  2. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 42/2-g sayılı maddesi uyarınca, aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri halinde sürücülere, 1.002 TL idari para cezası verilebilmektedir. Cezanızı, % 25 indirimle, 15 gün içerisinde 751,50 TL olarak da ödeyebilirsiniz.
  3. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/2-h sayılı maddesine göre, aksine bir işaret bulunmadıkça tek yönlü karayollarında araçların ters istikamette sürülmesi durumunda sürücülere 1.002 TL idari para cezası verilir. Bu ihlal nedeni ile verilen cezanızın tutarını , 15 gün içinde, % 25 indirimle 751,50 TL olarak ödeyebilirsiniz.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu