Trafik Sitesi

Ruhsatsız Sürücü Kursu Açmanın Cezası Ne Kadar?

Ruhsatsız Sürücü Kursu Açmanın Cezası Ne Kadar?

Ruhsatsız Sürücü Kursu Açmanın Cezası Ne Kadar?

Ülkemizde ehliyetler bir diğer deyişle sürücü belgeleri sürücü kursları vasıtası ile alınmaktadır. Almak istediğiniz ehliyet sınıfına göre belirli bir ücret ödeyerek kayıt yaptırdığınız sürücü kursunda aldığınız eğitim ile hem yazılı sınava hem de direksiyon sınavına hazırlanırsınız.

Araç kullanma konusunda hiç tecrübesi olmayanların sürücü kurslarını iyi seçmesinde fayda vardır. Araç kullanımı hakkında temel bilgi sahibi olanlar da kendilerine olan güvenlerine yenilip kurslarda alacakları eğitimleri kaçırmamalıdırlar.

Ülkemizde ne yazık ki pek çok iş ve işlem kaçak olarak da yapılmaktadır. Sadece bir tabeladan ibaret olan, yada dışı iş yerlerine rastlamak da mümkün. Bu tabela iş yeri bir sürücü kursu da olabilir. Bu nedenle bilindik ve uzun zamandır hizmet veren, güvenilir sürücü kurslarını tercih etmekte fayda var.

Sürücü kursunun yasal olarak açılmamış olması durumunda trafik kanuna göre de bir cezai yaptırım bulunmaktadır.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 123/5 sayılı maddesi uyarınca, gerekli makamdan izin ve belge almadan sürücü kursları açan kurs sahiplerine 2018 yılında belirlenen rakamlar dahilinde, 7623 TL idari para cezası uygulanır. Bu ceza 5252 sayılı Kanunun 7. maddesine göre Mülki Amirce belirlenir.

Ayrıca Belge alınmadan açılan kurslar zabıtaca kapatılır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu