Trafik Sitesi

Ruhsatsız Olarak Trafiğe Çıkmanın Cezası Ne Kadar?

Ruhsatsız Olarak Trafiğe Çıkmanın Cezası Ne Kadar?

Ruhsatsız Olarak Trafiğe Çıkmanın Cezası Ne Kadar?

Biraz unutkan biriyseniz ve her ihtimale karşı trafik tescil belgenizi, yani ruhsatınızı, aracınızda sürekli bulundurmuyor, akşamları eve getiriyor ve bu nedenle sık sık ruhsatınızı evde unutmak gibi bir sıkıntı yaşıyorsanız, bu unutkanlığınız size biraz pahalıya patlayabilir.

Trafik tescil belgenizin, trafiğe her çıkışınızda muhakkak yanınızda bulunması gerekir. Aracınızın kimliği olan ruhsatınızı, yetkililer tarafından istendiğinden göstermekle yükümlüsünüz.

Tescil belgenizin yanınızda olmadığı bir anda, trafik kontrol tarafından sağa çekildiğinizde, ceza ile karşı karşıya kaldınız demektir.

Peki, ruhsatsız araç kullanmanın cezası ne kadar?

Diğer cezalara nazaran var olan araç tescil belgenizi araçta bulundurmamanızın cezası biraz daha düşük olsa da işinizi sağlama almanızda fayda var.

2018 yılı rakamları ile trafikte aracınızın tescil belgesi olmadan seyir halinde olan sürücülere 108 TL ceza kesilir.

Erken ödeme indirimi olan %25 indirim ile bu cezanızı 15 gün içerisinde 81 lira olarak ödeyebilirsiniz. Bunun yanı sıra ehliyetinize de 10 ceza puanı işleneceğini aklınızda bulundurun.

Ek olarak araç bilgileriniz kesinleştirilinceye kadar da aracınız trafikten men edilir.

Kimliksiz sokağa çıkmadığınız gibi aracınızı da kimliği olan tescil belgesi olmadan trafiğe asla çıkarmayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu