Trafik Sitesi

Plakasız Araçla Trafiğe Çıkmanın Cezası Ne Kadar?

Plakasız Araçla Trafiğe Çıkmanın Cezası Ne Kadar?

Plakasız Araçla Trafiğe Çıkmanın Cezası Ne Kadar?

Ruhsat ya da ehliyet gibi bir yerlerde unutmanızın pek mümkün olmasa da plakanız olmadan trafiğe çıkmak gibi bir hataya düştüğünüzde bir trafik cezası ile karşılaşacağınız kesindir.

Araç plakalarınızın mutlaka aracınızda kendileri için ayrılan kısımda sürekli bulunması gerekmektedir. Plakasız trafiğe çıkmanız kesinlikle mümkün değildir.

Plakalarınızın her ikisini de kaybettiniz veya kasıtlı olarak söktünüz ve bu şekilde trafiğe çıktığınızı varsayalım. Aracınızın çevrileceği ilk trafik kontrol noktasında sorulacak ilk soru da araç plakalarınızın nerede olduğu olacaktır.

Tüm bunlara rağmen plakasız trafiğe çıkan araç sürücüsüne 2018 yılı için belirlenen rakamlar dahilinde 2018 TL trafik cezası kesilir. Kesilen bu ceza ile birlikte ehliyetinize de 20 ceza puanı işlenir.

Ayrıca, tescilli plakası aracınıza takılana kadar da aracınız trafikten men edilir.

Eğer cezanızı %25 indirimin geçerli olduğu 15 günlük süre içinde öderseniz, cezanı 1513,5 TL’ye düşer.

Unutması pek kolay olmasa da bu cezalarla karşılaşmamak için plakalarınızın yerinde olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu