Trafik Sitesi

Neden Kasko Sigortası Yaptırılmalıdır?

Neden Kasko Sigortası Yaptırılmalıdır?

Neden Kasko Sigortası Yaptırılmalıdır?

Bir araç trafiğe çıkmadan önce hem zorunlu trafik sigortası hem de kasko yaptırılmalıdır. Trafik sigortasının zorunlu olmasının nedeni, herhangi bir kaza anında karşıdaki aracın masraflarının ödenmesidir. Zorunlu trafik sigortası yaptırmadan trafiğe çıkmanız mümkün değildir. Peki kaza anında sizin masraflarınızı kim karşılayacak? Eğer trafik kazası geçirdiyseniz ve suçlu sizseniz, karşı tarafın masrafları trafik sigortasından karşılanır. Sizin aracınızın masrafları ise kasko tarafından karşılanır. Mal güvenliğinizi korumanız için de mutlaka kasko yaptırmanız gerekir.

Kasko isteğe bağlı olarak yapılan bir sigortadır. Kasko, trafik sigortasında olmayan pek çok teminatı içerir. Hırsızlık, yanma, çalınma gibi sizin dışında gelişen olaylar bile kaskonun teminatları arasında yer alır. Ayrıca, kaskoya ek teminatlar ekleterek aracınızın pek çok durum için güvenceye alınmasını sağlayabilirsiniz. Kasko ücretleri, her sigorta şirketine ve eklediğiniz teminatlara göre değişiklik gösterir.

Kasko yaptırmanın avantajları nelerdir?

  • Kasko yaptırmanız için birçok neden bulunur. Bu nedenleri şu şekilde açıklayabiliriz;
  • Kasko ile aracınızı her türlü kazaya karşı güvenceye alabilirsiniz. Aracınıza gelecek zararlar trafik kazasından ya da çevresel faktörlerden kaynaklanabilir. Bu faktörler, kaskonun kapsamındadır.
  • Kaskonun ana teminatları, hırsızlık, yanma, çalınma, çarpa, çarpılma ve çalınmaya teşebbüs etme durumlarıdır. Ek teminatlarda ise ferdi kaza sigortası, doğal afetler, terör olayları, halk hareketleri, hayvan saldırısı, anahtar kaybolması gibi durumlar kapsama alınabilir.
  • Kasko yaptırırken, istediğiniz ek teminatı alma hakkınız vardır. Ne kadar fazla ek teminatınız olursa aracınız o kadar güvende olur. Bulunduğunuz bölge koşullarına göre ek teminatlarınız kendiniz belirleyebilirsiniz.
  • Kasko poliçeniz adresinize ücretsiz olarak gönderilir ya da sigorta acentesi tarafından ücretsiz olarak verilir.
  • Kasko poliçelerinde ücretsiz verilen ek hizmetler bulunur. Mini onarım, çekici gibi hizmetler aracınızla ilgili önemli ihtiyaçlarınızı ücretsiz olarak karşılamanızı sağlar. Bu hizmetler, her sigorta şirketine göre farklılık göstermektedir.
  • Kasko poliçeniz varsa, herhangi bir hasar durumunda 7/24 destek alabilirsiniz.

Kasko poliçesinin diğer bir avantajı ise hasarsızlık indirimidir. Poliçenin ilk yapıldığı tarihten itibaren aracın 12 ay süreyle hasar almaması, bir sonraki yıl poliçeye daha az ücret ödemenizi sağlar.

Sizde aracınız için kasko poliçesi yaptırarak hem can hem de mal güvenliğinizi koruma altına alabilir ve kendi kusurunuz olmayan kazalarda bile aracınızın masraflarından kurtulabilirsiniz. Unutmayın! Siz kendinize güvenseniz bile karşı tarafın kötü araç sürmesi nedeniyle kaza geçirebilirsiniz. Ülkemizdeki trafik kazalarının sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Bu kazalara karşı aracınızı mutlaka güvenceye alın ve kasko sigortası yaptırın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. İlyas dogan dedi ki:

    Tşk ederim bilgilendirme icin

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu