Trafik Sitesi

Mesleki Yeterlilik Belgesi ( SRC ) Cezası Ne Kadar?

Mesleki Yeterlilik Belgesi ( SRC ) Cezası Ne Kadar?

Mesleki Yeterlilik Belgesi ( SRC ) cezası ne kadar? SRC 1, SRC 2, SRC 3, SRC 4 cezası ne kadar? Araç sahibine de SRC cezası yazılır mı? Erken ödeme indirimi var mı? Hangi araçlarda SRC aranır? İşte SRC cezası ile ilgili tüm detaylar.

Mesleki Yeterlilik Belgesi ( SRC ) Cezası Ne Kadar?

4925 sayılı Karayolları Taşıma Kanununun 26/L1 ve 26/L2 maddesinde, SRC yani Sürücüler için Mesleki Yeterlilik Belgesinden bahsedilmektedir. Buna göre; SRC belgesi almadan araç kullanan sürücülere, 26/L1 maddesi gereği 283 TL, yetki belgesi ya da araç sahibine de 715 TL para cezası uygulanmaktadır.

Gelin şimdi en çok merak edilen konuları, soru cevap şeklinde açıklayalım.

Hangi araçlarda SRC gerekir?

Ticari amaçlı yük ve yolcu nakli yapan araçları kullanan şoförlerin, SRC belgelerinin olması gerekiyor. Araç ruhsatında ” hususi ” yazmasının bir önemi yoktur. Eğer ruhsatta hususi yazıyorsa ve araç boşsa, SRC aranmaz. Fakat ruhsatta hususi yazmasına rağmen, ticari bir yük ya da yolcu varsa, o zaman SRC olmak zorundadır.

Kendi aracımı kullanırken SRC almama gerek var mı?

4925 sayılı Karayolları Taşıma Kanunu, gerçek kişilere bir ayrıcalık tanımıştır. Eğer kendi adınıza tek bir aracınız varsa ve yine kendi aracınızı kullanıyorsanız ve K2 ya da D3 türü yetki belgeniz varsa, SRC belgesi almanıza gerek yoktur. Araç şirket adına kayıtlıysa ve siz de şirketin ortağı iseniz, SRC belgesi almak zorundasınız. Çünkü araç tüzel kişilik adına kayıtlı olduğundan, SRC’den muafiyet ortadan kalkmaktadır.

Bunun yanında; K2 ve D3 türü yetki belgelerinin dışında bir yetki belgesine sahip olan ya da kendi adına kayıtlı birden fazla aracı olan araç sahiplerine, hem 26/L1, hem de 26/L2 maddelerinden 283 TL + 715 TL = 1098 TL para cezası uygulanır.

 

SRC cezası

 

66 yaşından büyüklere SRC cezası yazılır mı?

Ticari amaçlı yük ve yolcu nakli yapan araçları kullanan şoförlerin, 66 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. 66 yaşından gün alan şoförlerin SRC belgeleri, otomatik olarak sistemden silinecektir. Bu tür durumlarda SRC cezası yazılmaz. Fakat yetki belgesi ya da araç sahibine, 4925 sayılı K.T.K.’nın 26/E2 maddesi gereği 715 TL para cezası uygulanmaktadır.

SRC belgesini taşımak zorunlu mu?

Mesleki Yeterlilik Belgesi ( SRC )’ni yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Yapılacak sorgulamada sistem üzerinden görülecektir. Fakat sistemsel arızalar karşısında zor durumda kalmamak için, yanınıza taşımanız daha doğru olacaktır.

SRC 2 belgem var. Yurt içinde yük taşıyan bir araç kullanabilir miyim?

SRC belgenizin olması maalesef yeterli değildir. SRC 2 belgesi ile yurt içinde yolcu taşımacılığı yapabilirsiniz. Eğer yük taşıyan bir araç kullanırsanız, SRC belgeniz yokmuş gibi işlem görürsünüz.

SRC 4 belgem var. Yurt içinde yolcu taşıyan bir araç kullanabilir miyim?

Yukarıda açıkladığımız konu, burada da geçerlidir. SRC 4 belgesi ile yolcu taşıyan bir araç kullanırsanız, SRC belgeniz yokmuş gibi işlem görürsünüz.

SRC 4 belgem var. Tehlikeli madde taşıyan bir araç kullanabilir miyim?

Tehlikeli madde taşıyan bir araç kullanabilmeniz için, SRC 5 belgenizin olması gerekmektedir. Eğer yoksa, 26/L1 maddesinden size, 26/L2 maddesinden araç sahibine para cezası uygulanmaktadır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 66 YORUM
  1. Hakkı dedi ki:

    Tır ehliyeti aldım, yani bu demektir ki Ben Tır kullanabilirim. Heralde bu ehliyeti alip, sonrada bir tırın kafası ile sokaklarda gezmek gibi bir amacım yok. Bana bu ehliyeti 4500 liraya mal eden devlet te bana tır kullanma yetkisi vermis oluyor ama izin vermiyor. Tir kullanmaya yetkim var ama iznim yok. Madem SRC OLMADAN tır kullanamiycam, O zaman ehliyeti iptal etsinler, Herkes SRC alsın. Hem SRC hem Ehliyet nedir Allah aşkına.
    Üstelik bakin bir hata daha var. 2003 yılından önce ehliyet almış olanlar sınavsız olacak SRC alıyorlar. Yanı daha eski müfredata göre ehliyet almış olanlar, bilgileri daha taze ve yenilenmiş müfredata göre ehliyetmis olanlarla kıyaslanınca, asıl kursa girip SRC alması gerekenler 2003 öncesi ehliyet alanlardır. Ben 2008 yılında ehliyet almisim. Bilgilerim daha yeni, beni sınava sokuyor dünya kadar da kurs ve belge parası vs alıyor, ama eski sistemde önüne gelene ehliyet verilmiş bir dönemde belge alanı sınava sokmuyor. Bu nasıl bir adalet ? Ben niye bir mesleğe başlayacağım için daha elime uç kuruş para geçmeden binlerce lira harç parası ödüyorum, çimento mu yapılıyor bu harçlarla. Harç parası nedir yaa?
    ehliyete ayrı para, ver Src’ye ayrı para ver, biri olmadan öteki bir işe yaramasin nasıl bir düzen bu ?

  2. Fahri dedi ki:

    Src belgesinden ceza yedim ayriyettende çalıştığım şirketede ceza geldi bu nasıl bir adalettirki bin küsür lira ceza ödüyoruz ilahi adaletmidir şirket beni işten kovacak nerdeyse tüm cezaları ben yatırdımda yırttık halkını zordurumda bırakan tek devlet dünyada bizim devletimizdir

    1. cem dedi ki:

      Maalesef her ülkenin kendisine göre kanunları var. Taşıma kanununun 26. maddesine göre, mesleki yeterlilik belgesi olmadan ticari faaliyet yapan sürücülere 26/l1, araç sahibi farklıysa araç sahibine de 26/l2 maddesine göre cezai işlem uygulanıyor. Geçmiş olsun.

      1. TAYFUN dedi ki:

        SRC BELENİZ OLMADAN TİCARİ BİR İŞ YAPIYORSANIZ HEM ŞİRKETE HEMDE SİZE CEZA KESİLİR. SİZ KENDİNİZE KESİLEN CEZAYI ÖDERSİNİZ. FAKAT ŞİRKETE KESİLEN CEZAYI ŞİRKET SRC SİZ BİR ELEMANA TİCARİ BİR İŞİNİ YAPTIRIYORSA O CEZAYI ŞİRKET ÖDEMEK ZORUNDADIR. SİZ SADECE KENDİNİZE KESİLEN CEZAYI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜSÜNÜZ.

      2. Ahmet dedi ki:

        Slm hayırlı cumalar src belgem yok ayın 15 de sınavım var şoför arkadaş işi bıraktı. fakat zorunlu olduğum icin öğretmenleri okula ben götürüp getiriyorum. Çevirmede yakalanirsam araç bağlanıyormu yoksa sadece para cezasimi uygulanıyor.

  3. Fevzi dedi ki:

    Ehliyetim psikoteknik belgem tam. Fakat src kursunun bni bir sonraki sinava atmasi sonucu suan madurum. Araç kullaniyorum. Bana öğrenci belgesi verdiler. Trafik durdurursa rica et yazmazlar dediler boyle bir yetki var mi arkadaslar bana yardimci olur musunuz

    1. cem dedi ki:

      Bu tamamen trafik polisi arkadaşların insiyatifine kalmış. Fakat artık uygulamalar kamera ile kayıt edildiği için, işlem yapmak zorunda kalabilirler.

      1. Samet sel dedi ki:

        Src var e devlette gorunuyor ama kart gelmedi cezası varmi
        Birde src var ama psikoeknik evrağım yok cezası ne kadar

        1. cem dedi ki:

          Artık kart olarak gönderilmiyor. SRC’niz e-devlet üzerinde görünüyorsa yeterli. Trafik personeli sorgu yaptığında görecektir. Eğer sistemsel bir sıkıntı olursa, polis ya da jandarmanın yanında e-devlet hesabınıza girip, bilgilerinizi gösterebilirsiniz.

  4. hasan dedi ki:

    66 yaşını doldurduğumdan dolayı src belgem otomatik olarak iptal oldu ama ben çalışmak zorunda olduğumdan dolayı yolcu nakli aracımı (kendi aracımı) kullanıyorum polista bana ceza yazıyor.devamlı ceza yazarsa herhangi bir sıkıntılı bir durum olur mu?
    benim açımdan veya ceza yazan açısından

    1. cem dedi ki:

      66 yaşından gün alan sürücüler, ticari amaçla araç kullanamazlar. Söylediğiniz gibi, SRC belgesi otomatik iptal edilir. Bu durumda uygulamaya girerseniz, 4925 sayılı Karayolları Taşıma Kanununun 26/e2 maddesine göre, araç sahibine yani size 715 TL ceza yazılır. Bunun dışında herhangi bir sorun olmaz. Ne sizin ne de ceza uygulayan personel için.

      1. Dafdaf dedi ki:

        Peki 66 yaşını doldurmuş şoför kaza yaparsa kasko bunu karşılar mi

  5. Yunus güneş dedi ki:

    Merhaba iyi günler ben çalışanlarımdan birisi src cezası yedi 283 tl başka hiç bir kağıt vermemişler sadece ona 283 ceza kağıdını vermişler acaba bana ceza kesirdimi kesilmedimi nerden öğrene bilirim sistem de 715 tl yazıyor nerden sorgulaya bilirim

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. SRC cezası hem sürücüye hem de araç sahibine uygulanır. 283 TL sürücüye, 715 TL araç sahibine. Cezayı size Ulaştırma Bakanlığı gönderdiğinden, posta kaynaklı gecikmeler yaşanabilir. Fakat cezanın tebliğ süresi, size teslim edildiği tarihte başlar ve 15 gün indirim hakkınız olur.

    2. Rahmi dedi ki:

      Sistem den işlem yapmışsa gelir evrak kayıtta yapmışsa size ceza gelmez

  6. onur dedi ki:

    merhaba, SRC olmadığından 283 tl ceza yazıldı. İnternetten ödemeye çalıştığımda seri numarası 4 harften oluştuğundan ödeyemiyorum. İnternetten ödeyebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim.

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Vergi dairesi ya da bankalardan ödeyebilirsiniz. Seri numarası eksik kalıyorsa, eksik kalan rakamlar kadar başına 0 koyabilirsiniz.

    2. Rahmi dedi ki:

      Sen emniyetten aldığın makbuzla banka veya vergi dairesinde yatır daha iyi yoksa işlem den düşmez geç düşer

  7. Gökay dedi ki:

    Hocam merhaba. Src belgesiz araç kullanımında ceza puanı var mı.? Sirketim src belgem olmadığı halde cezayı ödeyeceğiz diyip aracı veriyor. Fakat yq ceza puanı var ise

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. SRC, taşıma kanunundan yazılan bir cezadır. Bu yüzden ceza puanı işlemez. Sadece para cezası bulunmaktadır.

    2. Deniz dedi ki:

      Selamunaleykum src başarısından sonra kursun verdigi bir belge var üzerinde aslı gibidir damgası var ben bu kursun verdigi evrakla src belgesini alana kadar araç kullanabilirmiyim

  8. ali dedi ki:

    merhabalar. özel şirket minübüsüyle, kendi elemanlarının taşındığı araca 3006 tl ceza yazıldı. ek 2,3 ten. belediyeden izin alınması gerekiyormuş. src yoktu bu arada. bu ceza normalmi.

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Evet ceza normaldir. Belediye sınırları içinde yolcu taşımacılığı yapacak olanlar, ilgili belediyeden çalışma ruhsatı ve güzergah belgesi almak zorundadır. Belediye çalışma yönetmeliğinde src şartı yoksa, src aranmaz.

  9. Mehmet dedi ki:

    Iyi guer ben src belgesi olmadigi icin 283 lira bana 715 lira arac sahibine ceza kesildi ikisinide ödedik ama somra arac sahibbinden bir daha tekrar ayni ceza icin vergi dairesi para almis bu nasil oluyor anlamadim

    1. cem dedi ki:

      Muhtemelen farklı bir sürücü için bir ceza daha gelmiştir. Eğer sizden dolayı yazılan aynı ceza ise, bulunduğunuz il ya da ilçenin sulh ceza hakimliğine giderek itirazda bulunabilirsiniz.

      1. Serkan dedi ki:

        Abi sen çok yorum yapmışsın ve açıklayıcı yorumlar için teşekkür ederim ama bu devletin amacı ne insanları niye kendinden soğutuyor

  10. poyraz dedi ki:

    iyi gunler benim yildizli k2 belgem var kendi isimi yariyorum aracim transit hususi yani src belgesi almam lazimmi iki araci olanlar almasi lazim diye yaziyor birde normal binek arac aldigim zaman src almammi gerek

  11. A. Kadir dedi ki:

    İyi günler, ticari araçla trafik çevirmesine girdim. Araba resmî kuruma kiralanmış filo aracı. Src’m yok, ehliyet kontrolü yaptılar telsizle ama herhangi bir şey demeden devam et dediler. Kesilen ceza o an verilmiyor mu? Cezayı daha sonra mı gönderiyorlar…

    1. cem dedi ki:

      Merhaba, size herhangi bir ceza uygulansaydı, o an size bir nüshası verilirdi. Demek ki src gerekmeyen bir araçla uygulamaya girdiniz. İçiniz rahat olsun 🙂

  12. Adem dedi ki:

    Mrb 15 gün önce src 2 den hem bana hem şirketime ceza yazıldı ödedik şu an sınav tarihini bekliyorum bugün tekrar ceza geldi hem bana hem şirkete 15.20 gün-de 2 kere yazabiliyorlarmi teşekkkür ederim

    1. cem dedi ki:

      Taşıma kanunundan yazılan cezalar için izin süresi 48 saattir. Yani 48 saat içerisinde aynı maddeden ceza yazılmaz. Fakat bu süre sonunda maalesef tekrar yazılabilir. Geçmiş olsun.

  13. Oğuzhan demir dedi ki:

    Iyi günler. Kia k2500 model bir kamyonetim var. Aracı hususi yük nakli yaptım ve k 2 belge mi aldım . Src belgesine gerek yok dediler hususi olduğu için. Geçen günlerde aracima trafik polisi 283 tl ve 715 tl src den ceza kesti. Aracim da yük vardı fakat kendim çiftçiyim araçta kendi yetiştirdiğim ürün vardı. Bu yüzden ceza kesti ben bu olayı anlamadım. Hususi nin amacı tam olarak ne oluyor.

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Eğer K2 yetki belgeniz varsa, araç sizin adınıza kayıtlı ise ve başka bir aracınız yoksa SRC gerekmez. Bu şartlarda ceza yazılmışsa, yanlışlıkla yazılmıştır. Bulunduğunuz ilçenin sulh ceza hakimliğine dilekçe vererek itirazda bulunabilirsiniz.

      1. levent dedi ki:

        merhaba bugun src3 sinavina girdim kocaman sinifta bir kisi gecti digerleri kaldi sorular o kadar kolaydiki anlatamam 80 alirim diye bekledigim sonuc 47 bucukta kaldi bununla ilgili hak arayabilecegimiz bir merci varmidir sinifta hocalar surekli biri ile konustular o arkadas gecti sanirim ayrica bu src neden yeni lerden isteniyor eski ehliyet sahiplerinden degilde devletin bu konu ile ilgilenmesi gerekmiyormu 250 bin tllik yatirim yapiyorum src yuzunden yuk tasiyamiyorum

    2. Arif dedi ki:

      srcden ceza yazidilar cezayi odedim ama e develetden dusmedi hala gozukuyor

      1. Serdar Kaya dedi ki:

        E-devletten düşmesi bazen zaman alabiliyor

  14. Oğuzhan demir dedi ki:

    Hususi yük nakli olan bir kamyonete src belgesi ister mi ? Aracımla kendi ürettiğim ürünü taşırken trafik polisi 283 tl ve 715 tl ceza kesti src den. Hususi yük naklinin amacına anlam veremedim.

  15. Fatih dedi ki:

    İyi akşamlar
    Cem bey bu konuda uzmansınız galiba her soruya vermişsiniz bir soruda ben soracağım
    Kendi adıma k2 belgem ve bir pikap transit im var src4 belgem de var
    Şimdi yeni bir ara alacağım doblo, Kango tarzı bir araç sorum şu
    Bu aracı alınca ruhsatı eşimin adına yapacağım k2 belgesine işletmem gerekir mi aracı coğunlukla ben kullanacağım birde eşim src belgesi alması gerekiyor mu
    İlginiz ve verdiğiniz cevap için şimdiden teşekkürler

    1. cem dedi ki:

      İyi akşamlar Fatih bey. Eğer bu doblo ya da kango tarzı araçla ticari bir yük ya da eşya taşıyacaksanız, evet yetki belgesi almanız gerekiyor. Fakat kişisel işleriniz için, ticari yük olmadan kullanacaksanız, yetki belgesi almanıza ya da işletmenize gerek yok.

  16. Murat dedi ki:

    Src belgem yok bir kez ceza yazildi ikinci ceza aynımı olur daha fazlami olur iyi geceler

    1. cem dedi ki:

      Her seferinde aynı miktar yazılır.

  17. Hasan hüseyin ünal dedi ki:

    İyi günler cem bi konuda bilginize başvurmak istiyorum benim şehirler arası yük taşımacılığı yapan tırım var araç boş iken kullanan kişiye ve bana ceza yazılmış almış olduğum bilgilere istinaden boş olan araca src belgesi olmadığı için veza yazılamaz bu yanlıştır deniliyor bu konuda beni aydınlatır iseniz sevinirim

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Hasan Bey. Bu konuda maalesef bir ikilem yaşanıyor. Karayolları Taşıma Kanununun 1 ve 2. maddesine göre, araçta yük yoksa yetki belge ve src aranmaz. En azından benim anladığım bu şekilde. Fakat Ulaştırma Bakanlığına bağlı birimler ile görüşmemizde, araç ticari olarak tescil edildiyse, yetki belgesi ve src gerekir dediler. Yine de hakkınızı kanuni yollardan arayabilirsiniz. Bulunduğunuz ilçenin sulh ceza hakimliğine dilekçe ile başvurarak, cezanın iptalini talep edebilirsiniz.

      1. Yunus dedi ki:

        src den ceza yedim birde iş yerine yazdılar bu iş yerine yazılan cezayı benim mi ödemem gerek iyi geceler

  18. Yunus dedi ki:

    src den ceza yedim birde iş yerine yazdılar bu iş yerine yazılan cezayı benim mi ödemem gerek iyi geceler

    1. cem dedi ki:

      Bu konu, sizinle şirket arasında maalesef. İşin yasal boyutunu soruyorsanız, şirketin ödemesi gerekiyor. Çünkü sizi srcsiz çalıştırıyorlar. Fakat birçok şirket, yazılan cezaları sürücülere ödetiyor. Böyle bir durumda, yasal hakkınızı kullanabilirsiniz.

    2. Mustafa dedi ki:

      İl sınırları içerisinde src belgesi olan ama 66 yasnda olan birisine o ilin ulaştırma daire başkanlığı ceza yazabilirmi normalda src kara yollalarinin denetimi o ilin yada ilçenin trafik polisi ekiplerinde olması gerekmez mi yada şöyle sorayım büyük şehir belediyesi ulaştırma daire başkanlığı bir şoföre kendi talimatnamesi nde belirtilen tanitma kartına alma zorunluluğu getiriyor ve bunun akibinde src belgesi de istiyor denetimini yapamadığı src belgesini talepte bulunabilir mi

  19. Kenan dedi ki:

    Lanet olsun bu sisteme ehliyet tarihi 2003 öncesi 40 tl karsiliginda sınavsız alıcak sonrası sınava tabi tutulacak..src nin daha ne oldugunu bilmeyen insanlar sınavsız src almaya hak kazanicak.ADALET nerdee…tamam arkadaş sınava tabi tuttuklarinida sınavda birakıyorsuz sorular cok zor kimse gecemiyor her sinava girdigimizde de 80 tl ödüyoruz..zaten 1.300 tl vererek src ye yazıliyoruz para tuzagindan başka hic bir şey degil bu hak adalet yok..devletimiz insanlari sınavda bırakma peşinde bidaha 80 tl versin sınava girsin diyor..ben ekmegimi arac sürerek kazaniyorum…yakinda kovulucam iş yerinden bu belgem yok diye…hakkımı kimseye helal etmiyor..YAZIKLAR OLSUN böyle adalete…

  20. jiyan dedi ki:

    Merhabalar
    Src 3 Belgesi avrupada yasayan turklerin yasadiklari ulkelerdeki mesleki yeterlilik belgesi ile ayni es degerdemi benim kaldigim ulkede cok zor ehliyetim var ama bir ise yaramiyor ve bu karti almak hem cok pahali hem sinavlari da cok zor eger bilgisi olan arkadaslar varsa cevap verirlerse menmun olurum ben burda sordum cevap vericez dediler hala bir cevap gelmedi tessekurler…

  21. ALİ dedi ki:

    İŞCİ SERVİSİNDE SÜREKLİ FAZLA SAYIDA KİŞİ ALMANIN CEZASI NE BİLEN VARMI

    1. Ömer dedi ki:

      Boş olan bi minibüse yolcu taşıyorsun diye 350 lira src den yazdılar mahkemeye verebilirmiyim…

      1. Serdar Kaya dedi ki:

        Geçmiş olsun Ömer bey, tabi ki itiraz etme hakkınız var

  22. ali kaya dedi ki:

    arkaşım tehlikeli madde taşımacılığı yapıyor src 5 belgesi yok herangibi gezası varmıdır

    1. Serdar Kaya dedi ki:

      Yazımızda açıkça belirtilmiştir.

  23. Ömer dedi ki:

    Merhaba. Olay dün akşam yaşandı. Iveco kamyonet ile çevirmeye takıldık. Polis sisteme benim ehliyetimi girdi. Bana kesip verdiği bir ceza yok ama muhtemelen ceza gelir dedi. Gelmeme ihtimali var mı acaba ?

  24. Doğan dedi ki:

    Merhaba cem bey bilginize dayanarak bir soru sormak istiyorum. Ceza puanım 80 e dayandı bir kez daha ceza yersem ehliyetimi alıcaklar ve bende şirket arabası olan fiorino aracını kullanıyorum araş ticari geçiyor. Çevirmede srcden ceza yersem ceza puanıma işliyormu bunu gerçekten bilmek istiyorum. Teşekkürler

  25. Mustafa Aksu dedi ki:

    Merhaba Araç kiralama şirketiyim şirket üzerine K2 Belgem var araçlarımız k2 Eklenmiş durumda kiraya verdiğim kişinin Src belgesi yoksa ceza src belgesi olmayan sürücüye mi kesilir araç Ruhsat sahibinide Kesilir mi bilgi rica ediyorum

  26. Muhsin Polat dedi ki:

    2003 öncesi src belgeleri sınavsız veriliyor bu kanun 2006’da yasalaştı neden 3 sene geriye dönük oluyor ben 2005 aldım neden 2006 yasalaşan kanun dan ben yararlanmiyorum bu adaletsizlik devletin insafa gelerek bu kanun uzerinde tekrar çalışmasını bekliyoruz.

  27. Cebrail dedi ki:

    Selam cem bey peki src den yazılan cezanın puamı nedir acaba ??

  28. cihan dedi ki:

    Yapı Denetim Ltd. Şti. firmasının üzerine kayıtlı araç (fiat Fiorino) herhangi bir yük ya da yolcu taşımacılığı gerçekleştirmiyoruz. SRC gerekli olur mu

  29. Ramazan dedi ki:

    Halen trafik denetleme bu sertifikaları sormuyor ben antalya bölgesi çalışıyorum

    1. Deniz dedi ki:

      Selamunaleykum src başarısından sonra kursun verdigi bir belge var üzerinde aslı gibidir damgası var ben bu kursun verdigi evrakla src belgesini alana kadar araç kullanabilirmiyim

    2. Taner Aslan dedi ki:

      Merhaba Öncelikle Sormak istediğim Şu SRC belgesi olmadan maddi ve yaralanmalı kazaya karıştım okul servisi şoförlüğü yapıyorum karşı taraf yüzde 100 suçlu suçlu ama benim SRC belgesine sahip olmadığımi öğrenmişler MAHKEMEYE vermişler Sizce sonuç ne olur ❓❓

  30. Şaban Ali Ağırbaş dedi ki:

    İyi günler . “Ruhsatta hususi kayıtlı araçlarda, içerisinde yük bulunmuyorsa sürücüde src belgesi aranmaz ” görüşünüzle ilgili varsa hukuki dayanağıni ya da bu konu da verilen mahkeme kararları elinizde yada bilginiz dahilindeyse iletebilir misiniz

  31. Müslüm dedi ki:

    Merhaba ben src2 yazıldım fakat sürücü kursu bana izin belgesi yazdı 30.10.2021 geçerlik süresi bu tarihi kadar kullansam ceza işlem uygalnirmi

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu