Trafik Sitesi

Korsan Taksiye Binmenin Cezası Ne Kadar?

Korsan Taksiye Binmenin Cezası Ne Kadar?

Korsan Taksiye Binmenin Cezası Ne Kadar?

Korsan taksi nedir? Korsan taksi nasıl anlaşılır? Herkes taksici olabilir mi? Özellikle büyükşehirlerde yolcu taşımacılığında önemli bir yer tutan taksicilik sektörü hakkında bu yazımızda bilgi veriyor olacağız.

Korsan Taksi Nedir?

Taksilerin çalışma sistemlerine dair her belediyenin kendi bünyesinde aldığı kararlar doğrultusunda yayınladığı yönetmelikler bulunmaktadır. Taksi Durakları ve (T) Plakalı Ticari Taksi Yönetmeliği ile belediyeler taksilerin ve taksi duraklarının çalışma esaslarını belirler.

Yasal taksi hizmeti sunan taksiler ve taksi durakları bu yönetmeliklere göre hareket eder ve taşıdıkları yolculardan aldıkları ücretin vergisini de öderler.

Korsan taksi diye tabir edilen, yasadışı yolcu taşımacılığı yapan araç sürücüleri ise kimi zaman kolektif olarak bu işi yapan diğer sürücüler ile birlikte kimi zaman bireysel olarak hareket etmektedirler.

Herhangi bir kural ya da yönetmeliğe bağlı çalışmazlar ve bu iş için herhangi bir vergi ödemezler.

Korsan Taksi Nasıl Anlaşılır?

Korsan taksilerde taksimetre bulunmaz. En belirgin ve ayırt edici özellik budur. Taksimetre ile birlikte araçta vergi levhası da bulunmaz. Fiş talep etmeniz farklı sonuçlara sebep olabilir; ama fiş de kesmezler.

Renk gibi unsurlar kimi zaman kafa karıştırıcı olabilir. Zira bazı korsan taksiler de sarı renkte olabilmektedir.

Korsan taksi nedir?, Korsan taksi nasıl anlaşılır?, Herkes taksici olabilir mi?, korsan taksi cezası, korsan taksi cezası 2018, korsan taksi nedir, korsan taksi bahçelievler

Neden Korsan Taksiler Var?

Taksi plakası almak o kadar da kolay değil. Taksi plakaları günümüzde bir yatırım aracı olarak kullanıldığından fiyatları oldukça yüksektir. Yasal yollarla taksici olamayanlar bu yola girmektedirler. Sadece vergiden ve sorumluluktan kaçmak için de korsan taksicilik yaparak para kazananlar da bulunmaktadır.

Korsan Taksiye Binmenin Cezası Var mı?

Korsan taksiye binen yolcu da ceza alır. 

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Ek-2/4 sayılı maddesine istinaden, ayırıcı işareti bulunmayan ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti alan yolculara 334 TL idari para cezası verilmektedir.

334 TL’lik idari para cezası, 15 gün içerisinde, % 25 indirimle 250,5 TL olarak ödenebilir.

GÜNCELLEME:

26.10.2018 tarihinde, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun kapsamında 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Ek-2/4 sayılı maddesi de güncellendi. Her türlü korsan taşımacılık faaliyetinden faydalanmaya ceza getiren madde Ek-2/6 olarak güncellendi. İlgili maddenin tüm içeriği ve ceza miktarı aynı kalmış, sadece madde numarası değişmiştir.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu