Trafik Sitesi

Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Nedir ?

Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Nedir ?

Kırmızı ışık ihlali cezası ne kadar ? Kırmızı ışıkta geçme cezası ne zaman gelir ? Kırmızı ışıkta geçmenin cezası erken ödeme ile ne kadar olur ? Kırmızı ışık ihlali ile ilgili detaylı bilgiler konumuzda.

Kırmızı Işık İhlali nedir ?

Trafiğin düzenlenmesi ve kazaların önlenmesi ile ilgili olarak kullanılmakta olan trafik ışıklarından dur anlamına gelen kırmızı ışıkta geçmeye, kırmızı ışık ihlali denilmektedir.

Trafik kazalarında asli kusur sayılan hallerden biri olan kırmızı ışık ihlali, ülkemizde meydana gelen kazaların başlıca sebepleri arasında gelmektedir.

Kırmızı ışıkta geçmenin cezası nedir ?

2918 sayılı K:T.K. ‘nın 47/1-b maddesine göre, kırmızı ışık kuralına uymayan sürücülere 235 TL para cezası ve 20 ceza puanıdır.

Kırmızı ışıkta geçme cezası ne zaman gelir ?

Kırmızı ışık ihlali yaptığınızda trafik görevlileri sizi durdurmuyorsa ve ışıklarda kamera mevcutsa, araç plakanıza ilgili maddeden ceza yazılabilir. Bu durumda ceza posta yoluyla size tebliğ edilir. Trafik ve nüfus yoğunluğuna göre cezanın elinize ulaşma süresi değişiklik gösterse de, genellikle 1 hafta ile 1 ay arasında sizlere ulaşmaktadır. Aynı zamanda E-devlet üzerinden sorgulama yaparak, araç plakanıza yazılan bir ceza olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Kırmızı ışıkta geçmenin cezası erken ödeme ile ne kadar olur ?

Sadece kırmızı ışık cezası değil, tüm cezalar için erken ödeme indirimi vardır. Cezanın size tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde öderseniz, %25 indirimden faydalanabilirsiniz.

youtube abonnenten kaufen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. İsmail dedi ki:

    Arkadaşlar aynı gün farklı noktada 10 dk arayla ışık ihlali yaptım ikisi de haneme ceza olarak gelirmi

    1. cem dedi ki:

      Evet, kaç ihlal yaptıysanız o kadar cezai işlem uygulanır.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu