Trafik Sitesi

Kazaya ait Delillerin Yok Edilmesinin Cezası Ne Kadar?

Kazaya ait Delillerin Yok Edilmesinin Cezası Ne Kadar?

Kazaya ait Delillerin Yok Edilmesinin Cezası Ne Kadar?

Ölümlü, yaralanmalı ya da maddi hasarlı kazaların sorumlularının tam olarak tespiti için trafik görevlileri, kaza mahallindeki delillerden faydalanmaktadırlar.

Tıpkı adli suçlarda olduğu gibi trafik kazalarında da olay yeri incelemesi gerekli görüldüğü hallerde yapılabilmektedir.

Bu nedenle herhangi bir acil kurtarma ihtiyacı yoksa kaza mahalline dokunulmaması, etrafta delil sayılabilecek unsurların, gerekli tespitler yapılana kadar kaldırılmaması gerekir.

Aksi haller ihlal olarak değerlendirilir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 81/1-b numaralı maddesine istinaden kazalarda; ölen, yaralanan veya maddi hasar var ise bu kaza can ve mal güvenliğini etkilemiyorsa, sorumluluğunun tespitine yarayan iz ve delil dahil kaza yerindeki durumu değiştirenler, 2018 yılı rakamları dahilinde 488 TL idari para cezası uygulanır.

Bu ihlal nedeni ile 488 TL idari para cezası alanlar, 15 gün içerisinde cezalarını, % 25 İndirimle 366 TL olarak ödeyebilirler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu