Trafik Sitesi

Kasko Sigortası Teminatı

Kasko Sigortası Teminatı

Kasko Sigortası Teminatı

Kasko bir motorlu araç sigortasıdır. Bu sigorta ile motorlu araçların yanması, çalınması, sürücünün iradesi dışında olan zararlar karşılanır. Kasko, motorlu araçların maddi hasarlarını karşılamaya yönelik yapılan bir sigortadır. Bu sigorta isteğe bağlı olarak yapılır ve teminatları da farklılık gösterir. İstediğiniz teminatlara göre, kasko ücreti de değişecektir.

Kasko ücretlerini etkileyen bir başka faktör ise sigorta şirketleridir. Kaskoda sabit teminatlar ve isteğe bağlı teminatlar yer alır. Sizlere bu teminatlar hakkında detayı bilgi verelim;

Sabit kasko teminatları nelerdir?

Standart kaskolar da aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs sırasında hasara uğraması, dururken hasara uğraması, çarpma ve enflasyon karşısında değer kaybetmesi gibi teminatlar yer alır.

Standart kaskonun dışında olan bir zararda, örneğin aracın sele kapılması durumunda, kasko aracınızın maddi hasarını karşılamaz. Bu nedenle kaskoda buluna teminatları bilmeniz ve kaskonuzu bu doğrultuda yaptırmanız çok önemlidir. Standart kasko teminatları şu şekildedir;

  1. Çarpma ve çarpılma hasarları;

Sabit kasko teminatları arasında yer alan çarpma ve çarpılma durumları aracın sürücüsünün iradesi dışında gelişen kazaları kapsar.

Buna göre aracın seyir halindeyken ya da dururken çarpması, araca çarpılması, araca dışarıdan bir cismin çarpması, aracın yuvarlanması ya da devrilmesi, üçüncü kişiler tarafından kasten verilen zararlar, kasko sigortasının temel teminatları arasında yer alır.

  1. Yangın hasarları;

Aracın bilerek ve isteyerek başka biri tarafından yakılması ya da etrafta çıkan herhangi bir yangından zarar görmesi, kaskonun sabit teminatı arasında yer alır.

  1. Aracın çalınmaya teşebbüsü ya da çalınması sırasında oluşan hasarlar;

Aracın çalınması durumunda ya da çalınmaya teşebbüs edilmesi sırasında araca ve aksesuarlarına gelebilecek her türlü zararı kapsayan teminattır. Aracın radyo, teyp, kapı, cam, telefon ve bunlar gibi aksesuarlarına gelecek zararlar, bu teminata dahildir.

Eklenebilir kasko teminatları nelerdir?

Kaskonuzun daha geniş kapsamlı olmasını isterseniz, bazı teminatları ekletmeniz de mümkündür. İlave teminat eklendikçe, kasko poliçesine ödeyeceğiniz tutar da artar.

Ancak aracınızın sabit teminatlar dışında zarar görebileceği durumlar varsa, poliçenize mutlaka ek teminat ekletmeyi önermelisiniz. Kasko poliçesine ekleyebileceğiniz diğer teminatlar şunlardır;

Deprem ve yanardağ püskürmesi için hasarlar;

Türkiye sınırları içinde geçerli olan deprem ve yanardağ püskürmesine karşı poliçenize ek teminat ekletebilirsiniz. Yanardağ olan bir bölgede yaşıyorsanız, poliçenizde bu teminat mutlaka bulunmalıdır. Bu durumlar sonucunda aracınıza gelebilecek her türlü hasar, kasko poliçenizden karşılanacaktır.

Sel ve su baskını hasarları;

Muafiyetli ya da muafiyetsiz olarak seçebileceğiniz bu teminat, Türkiye sınırları içinde geçerli olacaktır. Sel ve su baskını olabilecek bir bölgede yaşıyorsanız, poliçenize bu teminatı ekletmeniz gerekir.

Aracınızın sel ve su baskını sırasında görebileceği her türlü hasar, kasko poliçesinden karşılanacaktır.

Terör, grev ve lokavt durumlarında yaşanan kargaşalık hasarları;

Bu teminata göre grev ve lokavt gibi halk hareketleri sırasında ya da yetkililerin müdahaleleri sırasında aracınıza hasar gelmesi durumunda, bu hasar kasko poliçesinden karşılanır. Aynı şekilde terör eylemleri ve yetkili müdahaleleri soncunda aracınıza hasar gelmesi durumunda da kasko poliçesi devreye girecektir. Bu ek teminat, Türkiye sınırları içinde her bölge için uygulanabilir.

Enflasyon zararları;

Bu teminat ile aracınızın artan enflasyon karşısında %10’a kadar değer kaybı yaşamasının önüne geçilir. Ülkemizde şu anda yaşana ekonomik durgunluk ve artan enflasyon, bu teminata en iyi örnektir.

Enflasyonun artması, aracınızın değer kaybetmesi anlamına gelir ve bu ek teminat ile aracınızın %10’a kadar değer kaybı yaşamasını önleyebilirsiniz.

Sigara ve benzeri maddelerin vereceği hasarlar;

Motorlu taşıta sigara ve buna benzer maddelerin, yangın dışında vereceği zararlar kasko poliçesinden karşılanmaktadır.

Çekme ve çekilme sırasında meydana gelen hasarlar;

Araçların ne zaman çekiciye ihtiyacı olacağı belli olmaz. Aracın başına bir şey geldiğinde genellikle en yakındaki çekici çağrılır ve bu çekicileri bazen aracınıza zarar verebilir.

Aracın yanlış taşınması, çekici tarafından zarar görmesi ya da yanlış çekilmesi gibi durumlarda aldığı hasarı, bu teminat ile kasko poliçenizden karşılayabilirsiniz.

Anahtar kaybından doğan zaralar;

Sigortalanmış olan aracın asıl anahtarının çalınması ya da kaybolması durumunda, anahtar sisteminin değişmesi gibi teminatları kapsar. Anahtarı yeniden değişmesi ve kopyalanması gibi masrafların büyük bir kısmı, teminattan karşılanır.

Sıfır araçlar için yeni değer teminatı;

Bu teminat ile sıfır araçların, alındığı yani tescil edildiği tarihten itibaren on iki ay içinde tam zarara uğraması halinde, ortaya çıkan masraflar ya da aracın değeri sigorta poliçenizden karşılanır.

Aracın içinde bulunan kişisel eşyalardan doğan zararlar;

Yaptıracağınız kasko poliçesinde, bu teminat için bazı özel şartlar bulunabilir. Bu özel şartlar hakkında sigorta şirketinizden ayrıntılı bilgi isteyebilirsiniz.

Bu teminat ile aracın içinde bulunan sürücüye ya da aile bireylerine ait olan eşyaların çalınması ya da çalınmaya teşebbüsü sırasında zarar görmesi durumunda oluşan maddi zararlar karşılanır.

Ayrıca aracın çarpma ya da çarpılma anında zarar görmesi durumunda da araçta bulunan eşyalar, teminat kapsamına alınabilir.

Hasarsızlık indiriminin korunması;

Kasko poliçesinde yer alan bu teminat ile bazı durumlarda meydana gelen hasarların, poliçeyi bozmaması sağlanır. Poliçenin hasarsızlığının bozulmaması ise bir sonraki yıl kasko poliçesi yenilendiğinde hasarsızlık indirimi alarak, aracınızı daha ucuz miktarda sigortalatmanız anlamına gelir.

Bu indirime konu olacak hasarlar hakkında her sigorta şirketinin şartları değişiklik gösterir. Bu teminatı ekletmeden önce hasarsızlık indirimine konu olan tüm hasarlar için detaylı bilgi isteyin.

Yanlış akaryakıt dolumundan kaynaklanan hasarlar;

Akaryakıt alımı sırasında pompacının hatası olsun yada olmasın, araca yanlış akaryakıt doldurulması nedeniyle oluşabilecek mekanik masraflar ve arızalar için verilen teminattır.

Bu teminatın hangi tutara kadar olacağı, sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir. Bu teminatın geçerli olabilmesi için yanlış akaryakıt dolumunun belgelenebilmesi gerekir.

Kullanım ve gelir kaybı zararları;

Sigortalı olan aracın hasara uğraması ve kullanılamayacak duruma gelmesi sonucunda, taksi yada minibüs gibi taşıtlar için ödenecek olan masrafların karşılandığı teminat türüdür.

Ferdi kaza sigortası;

Bu teminat ile aracın hareket halindeyken ya da durduğu sırada hasara uğraması sonucunda araçta bulunan kişilerin zarar görmesi durumunda bir teminat verilir.

Aracın bakımı yapılırken ya da araca inilip binildiği sırada oluşan her türlü kazalar, ferdi kaza sigortasına dahildir. Bu gibi durumlarda araçta bulunan kişilerin ölümü ya da sakat kalması halinde belirlenmiş olan teminat tutarı ödenir.

Bu teminat tutarları, her poliçeye ve her sigorta şirketine göre farklılık gösterir. Araçta bulunan kişilerin can güvenliğinin koruma altına alınmasını sağlayan bu sigortasının mutlaka kasko poliçesine eklenmesi tavsiye edilmektedir.

Mini onarım hizmetleri teminatı;

Mini onarım hizmetleri, kasko poliçesinde bulunan ve mini onarıma dahil lan tüm onarımların karşılanmasını kapsayan bir teminattır.

Belirtilen mini onarımların, poliçenizde yazan anlaşmalı servislere yaptırılması durumunda poliçelinizin hasarsızlığı delinmez ve bu onarımlar için ücret talep edilmez.

Her poliçe için farklılık gösteren mini onarımlar hakkında sigorta şirketinizden detaylı bilgi isteyebilirsiniz.

Kasko poliçelerinde, sigorta şirketlerine göre farklılık gösteren bazı ücretsiz teminatlar da dahil edilebilir.

Kasko poliçenizi yaptırmadan önce çok iti araştırma yapmalı ve hangi sigorta şirketinin ne gibi teminatlar verdiğini öğrenmelisiniz. Bulunduğunuz bölge koşullarına göre aracınıza ekleyebileceğiniz ek teminatlar hakkında da bilgi istemelisiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu