Trafik Sitesi

Kasko Hasarı Anında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kasko Hasarı Anında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kasko Hasarı Anında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Aracınızı aldıktan sonra, trafiğe henüz çıkmadan zorunlu trafik sigortanızı ve kaskonuzu yaptırmanız gerekir. Yalnızca zorunlu trafik sigortası yeterli değildir. Çünkü trafik sigortası ile kaza anında karşı tarafın aracının hasar masrafları karşılanır. Kendi aracınızı her türlü kazaya karşı güvenceye almak istiyorsanız, mutlaka kasko yaptırmanız gerekir. Kaskosu yapılmış olan aracınızda meydana gelebilecek küçük ya da büyük hasarlar, sigorta şirketiniz tarafından karşılanır. Bunun olabilmesi için kaza anında yapılması gereken birtakım kurallar mevcuttur. Sizlere kasko hasarı anında yapılması gerekenlerden detaylı olarak bahsedelim;

Kasko hasarı anında neler yapmalısınız;

  • Hasar anında gerekli evrakların doldurulmuş olması önemlidir. Sigorta şirketiniz kazanın nasıl gerçekleştiğini görmek isteyecektir. Bunun için ilk olarak kaza tespit tutanağı doldurmalısınız. Bu tutanağı mutlaka aracınızda bulundurun. Bu tutanakta kazanın yeri, tarihi ve saati, sürücülerin kimlik bilgileri, aracın ruhsatını bilgileri ve zorunlu trafik sigortası poliçe bilgileri doldurulmalıdır.
  • Aracınızın birkaç tane fotoğrafını çekin. Kazanın nasıl gerçekleştiğini belgeleyebilecek şekilde en az bir adet fotoğraf çekmeye özen gösterin.
  • Tutanakla birlikte çekmiş olduğunuz resimleri ve diğer belgeleri, sigorta şirketinize bildirin. Bu belgelerin incelenmesi, kazadaki sorumluluk oranının incelenmesine yardımcı olur. Bu nedenle belgeler eksiksiz olarak sigorta şirketine verilmelidir.
  • Hasar gerçekleştiği andan başlayarak 5 iş günü içinde sigorta şirketinize bildirim yapın. Bu süre geçirdiğiniz zaman sigorta şirketinizden ödeme alamayabilirsiniz. Pek çok sürücünün bilmediği 5 iş günü kuralına çok dikkat etmeniz gerekir.
  • Kasko hasarı anında emniyet kurallarına uymuş olmanız çok önemlidir. Bütün güvenlik önlemleriniz almış olmalısınız. Ayrıca hasar anında sigortacınızın vermiş olduğu talimatlara uymanız da önemlidir. Kusurun karşı tarafta olması halinde aracınızdaki hasarın karşı taraftan ödenmesi gerekir.
  • Hasarın ödenebilmesi için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise kasko primlerinin eksiksiz olarak ödenmiş olmasıdır. Ödenmemiş primleriniz varsa, sigorta şirketiniz aracın hasarını karşılamak istemeyebilir. Bu nedenle primlerinizi eksiksiz ve düzenli olarak yatırmaya özen gösterin.

Kasko hasarları çarpma ve çarpılma hasarları ile çalınma durumlarını kapsar. Her iki durum için farklı işlemlerin yapılması gerekir. Sizlere bu işlemleri detaylı olarak açıklayalım;

Çarpma çarpılma hasarı anında neler yapılmalıdır?

  • Çarpma ve çarpılma sonucunda kasko hasarı anında;
  • Hasarınız belgelemek için kaza tespit tutanağını doldurmalısınız.
  • Aracınızın çekilmesi gerekiyorsa, sigorta şirketinizin müşteri hizmetlerini arayarak bildirimde bulunmalısınız.
  • Aracınızı istediğiniz servise ya da sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu servise götürmelisiniz.
  • Aracınızla ilgili gerekli olan tüm belgeleri, en kısa sürede sigorta şirketinize ulaştırmalısınız.
  • Araç hasar dosyanızın ne durumda olduğunu sürekli takip etmelisiniz. Bu takip işlemi için sigortacınızdan ya da sigorta şirketinizden bilgi alabilirsiniz.
  • Araçtaki hasara bağlı olarak sigorta şirketine teslim etmeniz gereken belgeler değişecektir. Bu nedenle hangi belgeleri teslim etmeniz gerektiği konusunda sigortacınızdan detaylı bilgi alın. Pert hasarlarında ve maddi olarak yüksek olan hasarlarda, sürücüden istenen belgeler farklılık gösterecektir.

Çalıntı hasarı anında neler yapılmalıdır?

Kasko hasarları, aracın çalınması durumlarını da kapsar ve aracın çalınması halinde, yeni ir araç temin edilmesini sağlayabilir. Bu teminat, kasko poliçenize göre değişiklik gösterir. Poliçenizi yaptırırken çalınma için teminat bulunup bulunmadığına dikkat etmelisiniz. Aracın çalınması durumunda, sigorta şirketinden ödeme alabilmek için yapmanız gerekenler;

  • Aracın çalındığına dair hemen zabıt tutturarak olayı belgelemeniz gerekir.
  • Aracınız çalındığı andan itibaren hemen çalıntı bildiriminde bulunun ve karakola müracaat ettiğinize dair bir belge alın. Bu belgeyi ve kasko poliçenin bir kopyasını hemen sigorta şirketine gönderin.
  • Aracın 30 gün içinde bulunamaması halinde sigorta şirketiniz, başka evraklar da isteyecektir. Bu evrakları bir taraftan hazırlamaya başlayın.
  • Araç dosyanızın ne durumda olduğunu sürekli olarak takip etmeyi unutmayın.

Sigorta şirketleri, aracın çalınması durumunda 30 gün bekler. Bu bekleme süresi aracın bulunması ve tekrar sahibine iade edilmesi ihtimaline karşı gerekli bir önlemdir. 30 gün içinde bulunamayan araçlar için gerekli olan diğer evrakları teslim etmelisiniz. Ardından yeni aracınıza ya da aracınız tutarındaki paraya hemen sahip olabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu