Trafik Sitesi

Gürcistan’dan Araba Almak

Gürcistan’dan Araba Almak

Gürcistan’dan Araba Almak

Yurtdışında otomobil fiyatlarının ülkemize göre çok daha düşük olduğunu hemen herkes bilir. Fiyatlar arasındaki bu büyük farklar nedeni ile ülkemizde düşük segmentteki bir aracı almak yerine aynı paraya yurtdışında daha lüks ve yeni model bir araç almak isteyenler çoğu zaman dolandırıcıların ağına düşmektedir.

Özellikle ülkemizin sınır komşusu olan Gürcistan üzerinden yurda sokulan ya da sokulacağı vaat edilen araçlarla bu dolandırıcılık faaliyetleri daha fazla gerçekleştirilmektedir.

Resim makamlarca da defalarca uyarı yapılmasına rağmen ne yazık ki Gürcistan’dan araba alma sevdasına kapılanlar hem araçlar için hem de araçları getirdiklerinde verilen cezalar nedeni ile ciddi maddi kayıplara uğramaktadırlar.

Sizin için Gürcistan’dan araba almak konusunu irdeledik.

Gürcistan’dan Araba Almak Mümkün mü?

Gürcistan'dan Araba Nasıl Satın Alınır, gürcistan'dan araba almak, gürcistan araba fiyatları ikinci el, gürcistan araba almak, gürcistan araba satılık, gürcistan araba sahibinden, gürcistan araba sitesi, gürcistan'dan araba almak, gürcistan araba fiyatları, gürcistan araba fiyatları, gürcistan araba, gürcistan satılık araba, gürcistan araba fiyatları, gürcistan araba siteleri, gürcistan satılık araba, gürcistan araba sitesi, gürcistan sahibinden, gürcistan araba almak, gürcistan araba fiyatları ikinci el, gürcistan araba pazarı

Bu sorunun cevabı aslında doğrudan sizinle alakalıdır. Gürcistan’dan her isteyen araba alıp gelerek ülkemizde kullanamaz. Bunun için Turistik Kolaylıklar kapsamında yurt içine araç sokulması şartlarını karşılamanız gerekir.

Bu konu hakkında detaylı bilgilere Yurtdışından Araba Getirmek Mümkün mü? yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Gürcistan’dan ya da başka herhangi bir ülkeden araç getirerek ülkemizde kullanabilmeniz için aracı getireceğiniz ülkeden en 185 gün yerleşik durumda olmanız gerekir. Yani Gürcistan’a gidip orada 185 gün geçirip ülkeye yabancı plakalı bir araç ile dönemezsiniz. Türkiye’de ikamet etmeden Gürcistan’da yerleşik olmanız, orada bir ikamet adresi sahip olmanız gerekir.

Yurtiçinde İkamet Eden Ve 185 Gün Yurtdışında Yerleşik Olma Şartını Sağlamayan Kişi Gürcistan’dan Satın Alacağı Aracı 2 Yıl Süreyle Türkiye’de Kullanabilir Mi?

Ne yazık ki Türkiye’de ikamet eden kişilerin yurtdışından taşıt getirme hakkı bulunmuyor. Bazı internet siteleri ve oto galerileri, düşük fiyatlarla lüks otomobil almak isteyen vatandaşların yurtdışından bu imkanlarla araç satın almasının ve Türkiye’de sorunsuz olarak kullanmasına yönelik yanlış ve kasıtlı yanıltıcı bilgiler vermektedirler.  Bu tarz haber ve bilgilerin tamamı yanıltıcı ve yanlış olup tamamen Gümrük mevzuatına aykırıdır. Resmi uyarılara rağmen bu tarz haberler yayanlara inanarak Gürcistan’dan araç getirenler hem bir ceza ödemek durumunda kalıyor hem de araçları tekrar yurtdışına gönderiliyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da tam olarak budur.

Gürcistan Vatandaşı Biri Aracını Ülkemizde Ne Kadar Süre İle Kullanabilir?

Bir diğer kafa karışıklığı da buradan gelmektedir. Gürcistan vatandaşı olan biri ile evlendiğiniz de onun aracını Türkiye’de dilediğiniz kadar kullanabileceğiniz gibi bir kanı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu bilgi de tamamen asılsızdır. Türk vatandaşı olmayan bir Gürcistan Vatandaşı, Türkiye’ye kimlikle giriş yaptığında aracını yurt içinde bulundurabileceği süre, 180 gün içinde sadece 90 gündür.

Vekaletle Gürcistan’dan Araç Getirilebilir mi?

Eğer aracın sahibi ve taşıtı getirecek olan kişinin ikisi de yurtdışında yaşıyorsa, aracın yurtiçine vekalet ile getirilmesi de mümkündür. Yurtdışında yerleşik sayılmak için gerekli olan 185 gün bu durumda hem aracın mülkiyetine sahip olan hem de aracı vekaletle getiren için geçerlidir. Yani yabancı plakalı bir aracı Gürcistan’dan Türkiye’ye getirebilmeniz için sizin de en az 185 gün yurtdışında yerleşik olmanız gerekir. Bu kandırmacaya da dahil olmayın! Bir Gürcistan vatandaşı üzerine kayıtlı aracı vekaletname ile ülkeye sokamaz ve kullanamazsınız.

Gürcistan’dan Getirilen Araç İki Yıl Türkiye’de Kullanılabilir Yanılgısı Nereden Geliyor?

İlgili yazımızda da açıkladığımız üzere 13.10.2015 tarih ve 29501 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2015/8113 sayılı 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerin, yani yurtdışında ikamet edenlerin, getirdikleri kişisel kullanıma mahsus, hususi kara taşıtlarına verilen geçici ithal izni süresi 6 aydan 24 aya çıkarıldı.

24 aya çıkarılan süre bazı dolandırıcıların vatandaşlarımızı kandırmaları için araç olarak kullanıldı. Süre 24 aya çıkarılınca sanki Gürcistan’dan her isteyen bir araç alıp 2 yıl boyunca Türkiye’de kullanabilirmiş gibi bir algı oluştu.

Üstelik bu işi ticarete döken dolandırıcılar, düşük ücretle Gürcistan’dan alınan araçları 2 yıl kullandıktan sonra sadece Gürcistan’a giriş-çıkış yaparak aracı Türkiye’de kullanmaya devam edebileceğinizi de iddia ediyorlar. Bu da çok yanlış bir bilgidir.

Yasal olarak Turistik Kolaylıklar kapsamında dahi ülkeye getirilen araçlar 730 gün yani 2 yıllık kullanım sürelerinin dolması akabinde yurtdışına çıkarıldığında araç sahibinin ve aracın yurtdışında 185 gün yerleşik olma şartını tekrar sağlaması halinde araç tekrar Türkiye’ye getirilebilir.

Üstelik, 730 günlük izin süresinin bir kısmını kullanıp yurtdışına çıksanız bile tekrar aynı araçla girebilmeniz için 185 günlük yurtdışında yerleşik olma halini yine sağlamanız gerekir.

Verilen bu yanıltıcı bilgiler tamamen gümrük mevzuatına aykırıdır.

Gürcistan’dan Araç Getirmenin Hiçbir Yolu Yok mu?

Gürcistan'dan Araba Nasıl Satın Alınır, gürcistan'dan araba almak, gürcistan araba fiyatları ikinci el, gürcistan araba almak, gürcistan araba satılık, gürcistan araba sahibinden, gürcistan araba sitesi, gürcistan'dan araba almak, gürcistan araba fiyatları, gürcistan araba fiyatları, gürcistan araba, gürcistan satılık araba, gürcistan araba fiyatları, gürcistan araba siteleri, gürcistan satılık araba, gürcistan araba sitesi, gürcistan sahibinden, gürcistan araba almak, gürcistan araba fiyatları ikinci el, gürcistan araba pazarı

Eğer, Gürcistan’da bir ikametiniz var ve Türkiye’de bir ikametiniz yoksa, Türkiye’ye gireceğiniz zaman en az 185 gün Gürcistan’da yerleşik durumda kaldıysanız, Gürcistan plakalı bir aracı Türkiye’ye getirebilirsiniz. Aracı Türkiye’ye getirdiğinizde de ikametinizin hala Gürcistan’da olması gerekir.

Gürcistan’dan Yasal Yolla Getirdiğim Gürcü Plakalı Aracımı Ne Kadar Süre İle Türkiye’de Kullanabilirim?

Turistik Kolaylıklar kapsamında Gürcistan’dan, 185 günlük yerleşik olma şartını sağlayarak ülkeye araç getirdiyseniz, bu araç 730 gün boyunca yani 2 yıl boyunca Türkiye’de kalabilir. İki yıl kalan aracın tekrar Türkiye’ye gelebilmesi için, Türkiye’den çıkış tarihinizden itibaren 185 gün boyunca sizin ve aracın Gürcistan’da yerleşik olarak kalması gerekir.

Hem Gürcistan Hem Türkiye Vatandaşları Yabancı Plakalı Aracı Türkiye’de Tutamaz mı?

24 ay kuralı çifte vatandaşlar için de geçerli. 185 gün yurtdışında yerleşik olan çifte vatandaşlar da araçlarını 2 yıl süre ile Türkiye’de kullanabilirler.

Yasal Yollarla Türkiye’ye Gürcistan’dan Getirilen Aracı Kimler Kullanabilir?

Eğer Gürcistan’dan aracınızı yasal yollarla Turistik Kolaylıklar kapsamında getirdiyseniz, aracınızı sizinle birlikte eşiniz ve çocuklarınız da siz de onlarla birlikte olmak koşulu ile kullanabilir.

Bir arkadaşınızın bu aracı kullanması mümkün değildir.

Gürcistan’dan Nasıl Araç Satın Alıp Sürekli Kullanabilirim?

Gürcistan’dan araba satın alıp sürekli kullanabilmeniz ancak aracı Türkiye trafiğine tescil etmenizle mümkün.

Bu işlem de Bedelsiz Nakil Vasıtası İthali kapsamında mümkün olmaktadır. 24 ay bilfiil yurtdışında yerleşik olanların yaralanabileceği bu imkan hakkında detaylı bilgilere ilgili makalemizden ulaşabilirsiniz.

Yazımızda son yıllarda pek çok kişinin canının yanmasına sebep olup, maddi kayıplar yaşatan Gürcistan’dan araba almak konusunu enine boyuna irdeledik. Eğer bu bilgiler sizi tatmin etmediyse yurtdışından araç getirmekle ilgili yazımızın tamamını okuyabilirsiniz.

Her ne olursa olsun verdiğimiz bu bilgilerden de anlaşılacağı gibi Gürcistan’dan ya da başka bir ülkeden araç getirip yurtiçinde kullanmak sanıldığı kadar kolay değildir.

Düşük fiyatlarla size Gürcistan’dan araç getireceklerini söyleyenlerin oyunlarına lütfen gelmeyin. İlgili mevzuatları araştırmadan, yetkili ve uzman birilerine danışmadan bu tarz girişimlerde bulunmaz sizi ummadığınız sıkıntılara sürükleyebilir.

Tüm yazımızın özeti aslında şudur:

Türkiye’de oturan bir Türkiye Vatandaşı, Gürcistan’dan araç satın alıp bu aracı yurtiçinde kesinlikle kullanamaz.

Dileriz uyarılarımızı dikkate alırsınız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu