Trafik Sitesi

Emniyet Kemeri Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Emniyet Kemeri Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Emniyet Kemeri Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Adı kendini ifade eden emniyet kemeri, sürücü ve yolcu güvenliği için, araç donanımlarının en önemlisidir. Her ne kadar rahatsız ettiği, sıktığı, bunalttığı söylense de emniyet kemerinin size verdiği rahatsızlık, Allah korusun sizin ölümünüz, yaralanmanız, bir uzvunuzu kaybetmeniz kadar rahatsız edici ve yıkıcı değildir. Aynı şekilde yakınlarınızın da araçta kemerlerini takması konusundaki ısrarınız, onların yokluğundan daha can sıkıcı olamaz.

Hayatla bağlantınızı koparmamanız için trafikteki en büyük yardımcınız olan emniyet kemerinin takılmamasının elbette ki bir de cezası bulunmakta. Emniyet kemeri takmamak, can güvenliğimizi düşünmemek, uyarı amacı ile;

 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 78/1-a maddesinde idari para cezasına bağlanmıştır. İlgili maddeye göre 2018 yılında, emniyet kemeri takmayanlara 108 TL idari para cezası uygulanır. Bu idari para cezası 15 gün içerisinde, %25 indirimle, 81 TL olarak ödenebilir.

İdari olarak uygulanan para cezası ile birlikte sürücülerin ehliyetine de emniyet kemeri takmadıkları için 15 ceza puanı işlenir.

Kendi canınız ve sevdikleriniz canından daha kıymetlisi olmadığına göre, trafikte mutlaka emniyet kemerinizi takın, hayata bağlanın!

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu