Trafik Sitesi

Emniyet Kemeri Cezası

Emniyet Kemeri Cezası

Emniyet kemeri cezası ne kadar ? Emniyet kemeri cezası kaç puan ? Emniyet kemeri susturucu aparat ( toka ) kullanmanın cezası nedir ? Emniyet kemeri ile ilgili tüm detaylar konuda..

Emniyet kemeri Kullanmanın Önemi

Yapılan araştırmalara göre; otomobille seyahat edenlerin karıştığı kazalarda emniyet kemeri kullananlar %45 oranında, kamyonetle seyahat edenler %60 oranında ağır yaralanmalardan kurtuluyor.

Aşağıdaki videoda kaza yapan 2 araç var. Biri emniyet kemeri kullanıyor, diğeri kullanmıyor. Emniyet kemeri kullanan kişi kazayı yara almadan atlatıyor. Fakat kullanmayan maalesef hayatını kaybediyor.

 

” Şehir içerisinde emniyet kemeri takmaya gerek yok ” diyenlerin aşağıdaki videoyu izlemesini öneriyoruz.

Yaklaşık 40 km/s hızla seyir ederken bir kaza meydana geliyor. Sürücü aldığı darbe ile başını cama çarpıyor ve beyninde hasar meydana geliyor. Artık kendi kendine yaşaması imkansızdır.

 

Arka koltukta seyahat edenlerin yaklaşık %95’i maalesef emniyet kemeri kullanmıyor. Bunun ne gibi ağır sonuçlar doğuracağını, aşağıdaki videodan görebilirsiniz.

Arka koltukta oturup da emniyet kemeri kullanmayanlar, kendilerine zarar verdikleri gibi, araç içerisinde bulunan diğer kişilere de zarar vermektedirler.

 

Emniyet kemeri cezası ne kadar ?

Emniyet kemeri bulundurulması zorunlu olan araçlarda emniyet kemeri bulundurmamak yada kullanmamanın cezası, 2016 yılına göre 108 TL ‘dir. Her yıl cezalara yaklaşık %5 oranında zam yapılmaktadır.

Sadece sürücülere değil, araçta bulunan diğer yolcuların kimliğine de aynı miktarda ceza uygulanacağını unutmayın!

Emniyet kemeri Cezası kaç puan ?

Emniyet kemeri cezası, 2017 yılı verilerine göre 15 puandır.

Emniyet kemeri susturucu aparat ( toka ) kullanmanın cezası nedir ?

Emniyet kemeri tertibatının çıkardığı uyarı sesini ortadan kaldırmak için aparat ( toka ) satan ve kullanan kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesinin 1. fıkrasına göre 219 TL para cezası yazılmaktadır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu