Trafik Sitesi

Ehliyetsiz Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar?

Ehliyetsiz Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar?

Ehliyetsiz Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar?

Eğer bir işin ehil iseniz bunu bir belge ile desteklemeniz gerekir. Ehliyet genel anlamda ehil olunan iş için alınan belge anlamını taşır. Sürücü ehliyeti de trafikte araç sürmek için yeterli kabiliyet ve donanıma sahip insanların bu konuda ehil olduklarını belgelemek amacı ile verilir.

Halk arasında sürücü ehliyeti kısaca ehliyet olarak söylenmektedir.

Bir demir ustasının, işinde ehil olduğunu belgelemek amacı ile ustalık belgesini sürekli dükkanında asılı bulundurması gibi sürücülerin de trafiğe çıkacağı zamanlarda ehliyetini mutlaka yanında bulundurması gerekir.

Ehliyetin aynı zamanda ülkemizde T.C. kimliği ile işlem yapılan pek çok yerde geçerli olan olan resmi bir kimlik olduğunu da aklımızda bulundurmalıyız.

Ehliyetiniz yok veya olmasına rağmen evde unutarak trafiğe çıktığınızda, trafik kontrol noktasında bu ihlalinizin tespiti hali size ne kadar cezaya mal olur?

2018 yılı için ehliyetsiz araç kullanmanın cezası, kullanana ve kullandırana uygulanmak üzere 2018 TL olarak belirlenmiştir. Cezanızı %25 indirimli, 15 gün içerisinde, 1513,5 TL olarak ödeyebilirsiniz.

İdari para cezası ile birlikte sürücü trafikten men edilir.

Aracın sürücüsü aynı zamanda aracın sahibi de değilse bu durumda aynı miktardaki idari para cezası aracın sahibine de uygulanır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu