Trafik Sitesi

Baskı Balata Nedir?

Baskı Balata Nedir?

Baskı Balata Nedir?

Baskı balata nedir? Debriyaj balatası ne demek? Baskı balata bakımı ne zaman yapılır?

Baskı Balata Nedir?

Baskı balata bir diğer adı ile debriyaj balatası, aracınızda bulunan vites kutusunun motor kutusu ile arasındaki bağlantıyı kuran parçadır. Debriyaja ilk bastığınızda baskı balata volan üzerinde bulunan gücü şanzımana aktarır. Baskı balata tek bir parça değil aslında bir settir. Bu set üç parçadan oluşur; baskı balatası, debriyaj bilyası ve baskı plakası. Baskı balata seti metal bir plaka üzerinde bulunur ve baskı balatanın üzerinde volan ve şanzıman parçalarının birbirine tutunmasını sağlayan desenler bulunur.

 Baskı Balatanın bittiği Nasıl anlaşılır?

Aracınızın her dur-kalk yapmasında, her vites geçişinde baskı balatayı kullanırsınız. Uzun ömürlü olmasına rağmen baskı balatanın da bir süre sonra kullanım müddeti dolar ve eskir. Baskı balatanızın bittiğine işaret eden bazı durumlar vardır:

  • Aracınızı çalıştırdınız ve ilk kalkışınızı yapıyorsunuz ve tam bu esnada aracınızda titreme meydana gelirse bu baskı balatanızın bitişine alamet olabilir.
  • Sürüş esnasında gaz vererek aracınızın devrini yükseltmenize rağmen araç yeterince hızlanmıyorsa baskı balatanız bitmiş olabilir.
  • Küçük viteslerle ilerlerken ani gaz vermelerinize rağmen aracınız atılmıyorsa bu da baskı balatanızın bittiğinin işaretidir.
  • Sürüş esnasında aracınızın vites geçişlerinde zorlanıyorsanız bu da baskı balatanızın bittiğine işarettir. Yalnız, aracın vites geçişlerindeki zorlanmanın tespiti sadece sürüş esnasında belirlenebiliri. Çalışmayan aracınızın viteslerini değiştirerek baskı balatanızın bitmiş ya da bitmemiş olduğunu anlayamazsınız.
  • Debriyaj pedalınız olması gerekenden daha yukarıda kavrıyorsa bu da baskı balatanızın bittiğine ya da bitmek üzere olduğuna dair bir işaretti.

50-60 bin kilometreye kadar baskı balatalara ömür biçiliyor olsa da baskı balatanızın ömrü sizin aracınızı kullanım alışkanlıklarınızla doğru orantılıdır.

Baskı Balatanın Değişim Maliyeti Ne Kadar, Baskı Balatanın Tamiri Mümkün mü, baskı balatanın ömrünü neler kısaltır, Baskı Balatanın bittiği Nasıl anlaşılır, Baskı Balata Nedir, Debriyaj balatası ne demek, Baskı balata bakımı ne zaman yapılır, otomatik vites baskı balata nedir, baskı balata arızası nasıl anlaşılır, arabada baskı balata bittiğini nasıl anlarız, baskı balata biterse ne olur, balata nedir ne işe yarar, baskı balata bittiğinde ne olur, baskı balata arabanın neresinde, baskı balata değişimi

Peki baskı balatanın ömrünü neler kısaltır?

  • Aracınızı kullanırken vites geçişlerini gerektiği gibi yapmamanız.
  • Aracın orijinal baskı balatası yerine uygun olmayan, ucuz yan sanayi baskı balata kullanmanız.
  • İhtiyaç olmadığı hallerde bile debriyajın çok sık şekilde kullanmanız.
  • Aracın azami taşıyabileceği yük miktarının üzerinde yükleme yapılması ve fazla yük taşımanız.
  • Aracınızın ilk kalkışı esnasında debriyaj ve gaz ayarını doğru yapamamanız.
  • Yarım debriyaj diye tabir edilen şekilde, ayağınızı debriyaj pedalının kavrama noktasında tutarak aracınızı uzun süre sürmeniz.
  • Yokuş ve rampalarda ayağınızı debriyaj pedalında, kavrama noktasındayken çok fazla tutmanız.
Baskı Balatanın Tamiri Mümkün mü?

Hayır, ne yazık ki bitmiş bir baskı balata ya da baskı balata setine ait bir parça tamir edilemez. Bitmiş baskı balatanız için yapabileceğiniz tek işlem onu yenisi ile değiştirmektir.

Baskı Balatanın Değişim Maliyeti Ne Kadar?

Baskı balata setinizin fiyatı aracınızın marka ve modeline göre değişir. 250 TL civarından başlayan baskı balata seti fiyatı 1000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Elbette lüks segmentte yer alan bir aracın debriyaj balatası fiyatı daha yüksek olacaktır.

Baskı balatanın değişim ücreti de illere ve servislere göre değişmektedir. Baskı balatanın en düşük işçilik ücretinin 350 TL civarında olduğu söylenebilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu