Trafik Sitesi

Araçları İzinsiz Reklam-Logo İle Kaplamanın Cezası Ne Kadar?

Araçları İzinsiz Reklam-Logo İle Kaplamanın Cezası Ne Kadar?

Araçları İzinsiz Reklam-Logo İle Kaplamanın Cezası Ne Kadar?

Araçlara reklam veya logo kaplaması yasak mı? Araçlara reklam ve logo kaplamak için izin almak gerekir mi? Kaplama için nereden izin alınır? Bu ve benzeri sorularla, aracınıza reklam veya logo kaplaması yaptırmadan önce kafanız meşgulse, cevapları yazımızda bulabilirsiniz.

Araçlara Reklam ve Logo Kaplaması Yaptırma Yasak mı?

Eğer gerekli yerlerden izin alır ve tüm bildirimlerinizi yaparsanız reklam veya logo kaplaması yaptırmanızda herhangi bir sakınca bulunmuyor.

Reklam-Logo ve Benzeri Kaplama Yaptırmak İçin Nerelerden İzin Almak Gerekir?

Yaptıracağınız kaplama için;

  • Öncelikle bu işin tasarımını yapan bir firmaya gitmeniz ve yaptırmak istediğiniz tasarımı çizdirerek, boyut bilgileri ile renkli bir çıktısını almanız gerekiyor.
  • Ardından bu bilgilerle, ilgili belediyeye giderek, kaplatacağınız reklam ya da logonun alanına göre, reklam vergisini yatırmalısınız.
  • Bir Tüvtürk Muayene istasyonuna uğrayıp yaptırmak istediğiniz kaplamanın uygun olup olmadığını danışın.
  • Uygun denirse uzman firmaya araç kaplamanızı yaptırın.
  • Aldığınız çıktı ve diğer belgelerle bir Tüvtürk Muayene istasyonuna gidin ve ücretsiz tespit muayenenizi yaptırın.
  • Muayene istasyonundan da alabileceğiniz EK-1 formu ile trafik tescil şubesine giderek ruhsatınıza “Araç Reklam Logoludur” ibaresini işletin.

Bu şekilde siz de yasal bir kaplama sahibi olmuş olduğunuz. Yalnız, burada bir bilgi paylaşmakta fayda var. Bildiğiniz üzere araç tescil ruhsatları ile ilgili işlemlerin çoğu noterlere verildi. Trafik şubenizden noterde bir işlem yaptırıp yaptırmayacağınızı da mutlaka öğrenin.

İzinsiz Reklam ve Logo Kaplamanın Cezası Ne Kadar?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 26/2 sayılı maddesi uyarınca, araçların dışında bulundurulması zorunlu işaretlerden başka, araçlara; izin alınmaksızın reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak ve benzerlerini takan, yazan, sesli ve ışıklı donanımları bulunduran sürücülere ve işletenlere 108 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

108 TL olan idari para cezası, 15 gün içerisinde ödendiği takdirde,  % 25 indirimle 81 TL’ye düşmektedir.

Ayrıca sürücülerin ehliyetine 5 ceza puanı işlenir.

Araç Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.

Yönetmelikte belirtilen şartlara aykırı olarak takılan veya bulundurulan gereçler ile izin alınmadan yazılan yazılar, bütün giderler ve sorumluluk işletene ait olmak üzere söktürülür veya sildirilir.

Ancak bulundukları yerde bu işlemlerin mümkün olmaması halinde, gerekli şartların sağlanması amacıyla ek-33 düzenlenmek suretiyle yedi iş gününe kadar izin verilir. Verilen izin süresi sonunda gerekli şartları sağlamadığı tespit edilen araçlar gerekli şartlar sağlanıncaya kadar trafikten men edilir.

Değerli okurlarımız Araçları İzinsiz Reklam-Logo İle Kaplamanın Cezası Ne Kadar? sorunuzun cevaplarını bu yazımızda sizlere detaylıca sunmaya çalıştık.

GÜNCELLEME:

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, 26.10.2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve bu değişiklik kapsamında, araçları izinsiz reklam-logo ile kaplamanın cezasına ilişkin maddenin numarası değişti. Yapılan değişiklikler aşağıdadır.

  • Söz konusu, izinsiz reklam-logo kaplama ihlaline dair ceza, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 26/3 sayılı maddesine aynen taşınmıştır.
  • 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 26/2 sayılı maddesi ise mevzuatta izin verilmeyen araçlarda çakar, siren ve ışık kullanımını cezalandırmak amacı ile aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Resmi olmayan araca çakara ve siren takmanın cezası:

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 26/2 sayılı maddesi uyarınca, mevzuatta belirtilen ışıklı ve/veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takan ve kullanan sürücülere ve araç işletenlerine 1.002 TL idari para cezası verilir. Bu ceza, 15 gün içerisinde % 25 indirimle 751,5 TL olarak ödenebilir.

Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse,ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir. Son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru bir yıl içinde bu fıkra kapsamında üç defa işlem yapılan araçlar 15 gün süre ile trafikten men edilir.

Araçları İzinsiz Reklam-Logo İle Kaplamanın Cezası Ne Kadar? yazımıza ilişkin yapılan aramalar şu şekildedir;

Araçları İzinsiz Logo İle Kaplamanın Cezası Ne Kadar?
Araçlara Reklam ve Logo Kaplaması Yaptırma Yasak mı?
Reklam-Logo ve Benzeri Kaplama Yaptırmak İçin Nerelerden İzin Almak Gerekir?
Araçları İzinsiz Reklam-Logo İle Kaplamanın Cezası Ne Kadar?
İzinsiz Reklam ve Logo Kaplamanın Cezası Ne Kadar?
Araç Giydirme Cezası
Araç Giydirmede Yasal Zorunluluklar
araç logo cezası ne kadar
araç reklam logo sözleşmesi örneği
araç logo yapıştırma
ruhsata logo işlenmesi
araçlarda logo yönetmeliği
araca logo yapıştırma cezası
araç logo sözleşmesi örneği
araç üzerine logo işlenmesi
araç reklam cezası
araç reklam giydirme fiyatları
araç üstü reklam verenler
ticari araç reklam izin belgesi ücreti
araç reklam vergisi fiyatları 2018
Araç Logolarının İşletilmesi veya Söktürülmesi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu