Trafik Sitesi

Araç Yaz Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç Yaz Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç Yaz Bakımı Nasıl Yapılır?

Aracınızın her mevsime özgü bir bakımı vardır. Özelikle ekstrem mevsim şartlarının yaşandığı yaz ve kış aylarında araç bakımınıza dikkat etmenizde fayda var. Peki, araç yaz bakımı nasıl yapılır? Araç yaz bakımında nelere dikkat etmek gerekir? Araç yaz bakımı ne zaman yapılır?

Araç Yaz Bakımı Nedir?

Araç periyodik bakımından farklı olarak yaz aylarının başlangıcında, yaz mevsiminin getireceği koşullara aracınızın tüm çalışan aksamlarını hazır hale getirme işlemine araç yaz bakımı denilir.

Araç kış bakımı ve kış lastiği seçimi ile ilgili diğer alakalı yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Araç Yaz Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Yaz ayları tam başlamadan, lastikleriniz için hava sıcaklıkları +7 derecenin üzerine çıktığında, diğer aksamlar için ise yaz başı itibari ile tüm yazlık bakımları yaptırmanız sizin ve aracınız için en doğru olanıdır.

Kış aylarından kısmen yorgun ve yıpranmış olarak çıkan aracınızda yapacağınız bakımlar ile yaz aylarında da konforlu ve güvenli sürüş mümkündür.

Araç Yaz Bakımında Neler Yapılır?

Lastik Bakımı ve Değişimi

Eğer çok yoğun ve zorlu kış koşullarının yaşandığı bir yörede değilseniz 4 mevsim lastik kullanıyor olabilirsiniz. 4 mevsim lastik nedir ve yaz lastiği nedir konuları hakkında ilgili makalelerimize göz atabilirsiniz.

Aracınızın lastikleri 4 mevsimse, yaz aylarına uygun hava basınç ayarlarınızı yaptırmanız gerekir. Eğer kış aylarında kar lastiği ya da kış lastiği diye tabi edilen lastikleri kullandıysanız kış mevsiminden çıkar çıkmaz lastiklerinizi yazlık lastiklerle değiştirmeniz gerekir.

Kış lastikleri, karlı ve buzlu yol koşulları için tasarlanmış özel lastikler olduğu için yaz mevsimi şartlarında istenilen performansı sergileyemezler. Daha konforlu ve yakıt verimliliği daha yüksek bir sürüş için yaz aylarında yaz lastiği kullanmanız gerekir.

Ön Düzen Kontrolü

Kış ayları sizin için zorlu yolculuklarla geçtiyse aracınızın ön düzenine yaza girerken mutlaka baktırın. Amortisörlerinizi, akslarınızı, salıncaklarınızı, salıncak burçlarınızı, rotlarınızı, rotillerinizi mutlaka kontrol ettirin ve değişmesi gereken parçaları arızalar daha fazla büyümeden önce değiştirin.

Rot-Balans Ayarı

Rot ve balans ayarının önemine binaen yazmış olduğumuz ilgili makalede rot ve balans ayarı ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz.

Aracınızın dengeli ve konforlu sürüşü rot ve balans ayarınıza bağlıdır. Aracınızın yol tutuşu ve virajlardaki manevra kabiliyeti rot ve balans ayalarınızla doğrudan ilişkilidir. Hazır lastiklerinizi değiştiriyorken kış aylarından çıkan aracınızın rot ve balans ayarını da mutlaka yaptırın.

Radyatör Bakımı

Aracınızın motor soğutma sistemi kış aylarında hırpalanmış olabilir. Özellikle çok buzlu yollarda aracınız ekstra performans göstermek durumunda kalmış olabilir. Aracınızın hararet yapması sadece yaz aylarına mahsus bir durum değildir. Kış aylarında da aracınız hararet yapabilir, radyatörden su eksiltebilir.

Yaz aylarına girerken radyatör temizliğini yaptırarak gerekli miktarlarda karışımı ayarlanmış su ve antifrizi mutlaka aracınıza koymalısınız.

Filtre Ve Yağ Bakımı

Her ne kadar periyodik bakımlar esnasında aracınızın yağ ve filtrelerini değiştiriyor olsanız da yaz ayalarına girerken özellikle kış aylarında zor şartlarda kullanılmış araçların yağının ve filtresinin değiştirilmesi araç motor ömrünün uzaması açısından son derece faydalı olacaktır.

Klima Bakımı

Yaz denilince akla evvela sıcak gelir. Sıcak havalarda özellikle uzun yolculuklara çıkacaksanız klimanızın bakımlı olması gerekir. Oto klima bakımı nasıl yapılır konusunda da ilgili makalemizi okuyarak detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Silecek Bakımı

Araba yaz bakımı için silecekler çok önemli değilmiş gibi düşünülse de kışın çok yoğun kullanılmış sileceklerin yıprandığı göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Yaz aylarında da yağış havaların olduğu düşünülürse sileceklere ihtiyacınızın sadece kış ayları ile sınırlı kalmadığını hatırlamış olursunuz. Kış aylarında yıpranan silecekler uygun boyut ve mümkünse orijinal markaları ile değiştirilmelidir. Ayrıca silecek suyunuzu da kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Fren Sistemi Bakımı

Eğer kışın frenlerini çok sık kullanmak durumunda kaldıysanız ki zorlu kış şartlarında kullanılması kaçınılmazdır, mutlaka frenlerinizi yaza girerken kontrol ettirin.

Fren sistemi ve fren bakımı ile ilgili yazımıza göz atarak bu konu hakkında da detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Akü Bakımı

Akünüzün periyodik bakımını ve akünüzle ilgili diğer önemli bilgileri ilgili makalemizde sizlere sunmuştuk.

Kış aylarında özellikle aydınlatma sistemlerine yaz aylarından daha fazla ihtiyaç duymanız kaçılmazdır. Ayrıca yağışlı havalar nedeni ile akü kutup başlarınız oksitlenmiş olabilir. Bunlar ve benzeri sebeplerden ötürü araç yaz bakımı esnasında mutlaka akünüzü bakıma sokun.

Araç yaz bakımı ile ilgili genel detaylar bu şekilde. Her bir bakımın nasıl yapılacağı ile ilgili makaleleri de sitemizde bulabilirsiniz.

 

Araç Yaz Bakımı Nasıl Yapılır? yazımıza ilişkin olarak günümüze kadar yapılmış trend aramalar şu şekildedir;

Araç Yaz Bakımı Nasıl Yapılır?
Araç Yaz Bakımı Nedir?
Araç Yaz Bakımı Ne Zaman Yapılır?
Araç Yaz Bakımında Neler Yapılır?
Lastik Bakımı ve Değişimi
Ön Düzen Kontrolü
Rot-Balans Ayarı
Radyatör Bakımı
Araç Filtre Ve Yağ Bakımı
Araç Klima Bakımı
Araba Silecek Bakımı
Silecek Bakımı
Fren Sistemi Bakımı
Akü Bakımı
Araba Akü Bakımı
Araçlarda Yaz Bakımı
Arabalarda Yaz Bakımı
Otomobil Yaz Bakımı
Periyodik Araç Bakımı
Araç Bakımı Nerede Yapılmalı
Araç Bakımını Kendin Yap
Araba Bakımı
Dizel Araba Bakımı
Uzun Yola Çıkarken Araba Bakımı
Otomobil Bakımı
Otomobil Bakımı Nasıl Yapılır

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu