Trafik Sitesi

Araç Sigortası İptal Edilir mi?

Araç Sigortası İptal Edilir mi?

Araç Sigortası İptal Edilir mi?

Araç sigortası, karşılıklı iyi niyet esasına göre tanzim edilmektedir. Bu doğrultuda bir sözleşme niteliğindeki sigorta poliçesindeki maddeler ihlal edilirse araç sigortası iptal edilebilir veya feshedilebilir.

Sözleşme ihlali durumu hem sigorta yapan hem de sigortayı yaptıran için geçerlidir. Sigorta firmasının sigorta poliçesindeki sözleşme maddelerinden birinde belirtilen bir hususu yerine getirmemesi durumunda, sigorta hizmeti alan araç sahibi sigorta poliçesini iptal edebilir. Örneğin sigorta poliçenizin kapsamında yol yardımı bulunmasına rağmen ihtiyaç anından sigorta firması size kasıtlı olarak yol yardımı göndermedi ise veya gönderdiği yol yardımı ücretsiz olmasına rağmen ücretini sizden tahsil ettirdi ise bu bir ihlaldir ve sigorta iptal edilebilir.

Aynı durum araç sahibi için de geçerlidir. Yalan veya yanlış beyanda bulunularak sigorta yaptırıldığı belirlenirse, sigorta firması, sigorta poliçesini feshedebilir.

 

Trafik Poliçesi Sorgulama ve Kasko Sorgulama işlemlerimizin hakkında detaylı olarak bilgili almak için yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu