Trafik Sitesi

Araç Muayenesini Yaptırmamanın Cezası Nedir ?

Araç Muayenesini Yaptırmamanın Cezası Nedir ?

Araç muayene cezası ne kadar ? Araç muayenesi için izin verilir mi ? Verilirse kaç gün verilir ? Muayene istasyonunun verdiği izin geçerli mi ? Araç muayenesini yaptırmadığınız zaman karşılaşabileceğiniz yaptırımlar hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Araç muayene cezası ne kadar ?

2918 sayılı K.T.K.’nın 34. maddesi gereği, araçların muayene süresini geçirmenin cezası 108 TL para cezası ve 10 ceza puanıdır. Bu ceza araç sürücülerine yazılır.

Araç muayenesi için izin verilir mi ?

Araç muayene süresini geçirdiniz ve trafik ekipleri tarafından yapılan kontrole takıldınız. Size ilk seferinde 108 TL para cezası yazılır ve 7 gün izin verilir. Bu 7 gün içerisinde araç muayenenizi yaptırmanız gerekmektedir. Eğer yaptırmazsanız, 7 gün sonunda muayeneniz olmadığı için tekrar 108 TL para cezası uygulanır ve tekrar 7 gün izin verilir. Fakat bu kez aracınız bir kurtarıcıya yüklenir ve bu şekilde size teslim edilir. Bundan sonraki her süre aşımında, aynı prosedür uygulanır.

Muayene istasyonunun verdiği izin geçerli mi ?

Aracınızı muayene istasyonuna götürdünüz. Fakat bazı eksiklikleri nedeniyle muayeneden geçemedi. Size 1 aylık bir süre tanınır. Bu süre, aracınızı trafikte kullanmanız için değil, aracınızın eksikliklerini giderdikten sonra araç muayenesini yaptırırken yeni bir ücret ödememeniz için verilmektedir. Eğer elinizde bu izin belgesi varsa, size 1 aylık süre zarfında muayeneden ceza-i işlem uygulanmaz. Fakat bu izin belgesinde yazan eksiklikleriniz devam ediyorsa, eksikliklerin her biri için ceza-i işlem uygulanır ( Örnek : Farın yanmaması, camların filmli olması, araç üzerinde yapılan teknik değişiklikler vs.. )

size verilen bu 1 aylık izin belgesinde ” ARAÇ TRAFİĞE AÇIK KARAYOLUNDA KULLANILAMAZ ” ibaresi geçiyorsa, aracınızı kesinlikle tarfiğe açık karayolunda kullanamazsınız. Aracınızı trafiğe açık karayolunda kullandığınız tespit edilirse, 34. maddeden ceza-i işlem uygulanır ve aracınız trafikten men edilir.

instagram auto likes kaufen

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu