Trafik Sitesi

Araç Kullanırken Cep Telefonuyla Konuşmanın Cezası Ne Kadar?

Araç Kullanırken Cep Telefonuyla Konuşmanın Cezası Ne Kadar?

Günümüz toplumu için hem büyük bir nimet hem de eziyet olan cep telefonları ve akıllı telefonlara olan bağımlılık gün geçtikçe artmaktadır. Kullanımı ve bağımlılığı giderek artan cep telefonu ve akıllı telefonlarının trafik kazalarına olan etkisi de doğru orantılı bir şekilde artış göstermektedir.

Sürücülerin seyahatleri esnasında telefonla konuşmaları, mesaj atmaları ya da uygulamalarda dolaşmaları ne yazık ki artık sık rastlanır hale gelmiştir. Dikkati dağıtabilecek tüm hususlar, trafik için tehlike arz etmektedir.

Araçta cep telefonu, araç telefonu ya da benzeri bir haberleşme cihazı ile sürüş halinde görüşme yapıyorken trafik kontrole takıldığınızda, bir ceza da ödemek durumunda kalırsınız.

Araç Kullanırken Cep Telefonuyla Konuşmanın Cezası Ne Kadar?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 73 numaralı maddesine göre, araçlarını kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürenlere,  araçlardan bir şey atan veya dökenlere, seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını kullananlara, 2018 yılı için belirlenen rakamlar dahilinde 108 TL idari para cezası uygulanır.

Araç kullanırken telefonla konuştuğunuz için ceza yerseniz 15 gün içerisinde, %25 indirimle, 108 TL olan cezanızı 81 TL olarak ödeyebilirsiniz.

Ayrıca sürücülerin ehliyetlerine bu ihlalleri nedeni ile 10 ceza puanı işlenir.

Eğer görüşmeler, eller serbest şekilde, kulaklık, bluetooth kulaklık gibi teknolojik cihanlar vasıtası ile gerçekleştiriliyorsa bu maddenin ceza kapsamına girmez.

Teknolojik bağımlılıklarımıza trafikte iken dur demeyi öğrenmeli, hayatların kararmasına mani olmalıyız.

GÜNCELLEME:

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, 26.10.2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu Ceza Şu Şekilde Güncellenmiştir.: Seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını kullanan sürücülere 235 TL idari para cezası uygulanır, 15 gün içerisinde %25 indirimli 176,25 TL olarak ödeyebilirsiniz, araç kullanırken telefon kullanmaktan ceza yemeniz durumunda ayrıca ehliyetinize 10 ceza puanı işlemektedir.

Cep ve araç telefonları ile benzeri haberleşme cihazlarının sürücüler tarafından çeşitli elektronik sistemler vasıtasıyla ele alınmadan kullanılıyor olması halinde bu madde hükümleri uygulanmaz.

 

 

Bu Cezalar İçin Genel İtibari İle Kullanılan Terimle Şu Şekildedir;

Trafik Kanunu 73. Madde

Araç Kullanırken Telefonla Konuşmanın Cezası Nedir

Araç Kullanırken Telefonla Konuşma Cezası

Araç Kullanırken Telefonla Konuşma

Telefonla Konuşma Cezası

Trafikte Telefonla Konuşmanın Cezası

Cep Telefonuyla Konuşmanın Cezası

2018 Araç Kullanırken Cep Telefonuyla Konuşmanın Cezası

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Halil Bey dedi ki:

    Bugün gelen tebligat ile bluetooth kulaklık ile telefon görüşmesi yaparken. 73/C maddesinden ceza yediğimi öğrendim. Ne yapabilirim?

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu