Trafik Sitesi

Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç klima bakımı nasıl yapılır? Oto klima bakımı ne zaman yaptırılmalıdır? Araç klima gazı nedir? Araç klima temizliği nasıl yapılır? Araç kliması soğutmuyor yakınmalarının sebebi nedir?

Klimanızın bakımı ile ilgili tüm soruların yanıtları yazımızda.

Özellikle yaz aylarında yolculuk esnasında ihtiyaç duyduğumuz klimaların bakımları da çok önemlidir. Bakımına özen gösterilmeyen zamanında bakımı yapılmayan klimalar daha sonraları çok daha büyük sıkıntılara sebep olabilir.

Oto Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

Klima bakımı denilince genellikle insanların akıllarına sadece polen filtrelerinin temizlenmesi ya da değiştirilmesi gelir. Oysa araç klimaları polen filtrelerinden ibaret değildir. Kompresör, polen filtresi, klima gazı klima bakımı esnasında bakımı yapılması gerekenlerdir.

Klima Bakımı Ne Zaman Yaptırılmalı?

Araç klima bakımınızı yılda bir defa mutlaka yaptırmalısınız. Periyodik bakımlarınız esnasında araç klimanızın da bakımını yaptırmanızda fayda var. Periyodik bakımlar esnasında polen filtrenizi ve klima gazınızı mutlaka kontrol ettirin.

Ayrıca klimanızın esas aksamı kompresördür. Kompresörün de arızalanmaması ve uzun ömürlü olması için arada sırada mutlaka çalıştırılması gerekmektedir. Belirli aralıklarla çalıştırılmayan klima kompresörü bir süre sonra beklenilen performansı vermemeye başlayabilir.

Klima Bakımının Yakıt Tasarrufu İle İlgili Var mı?

Klimalar daha doğrusu klima kompresörleri güçlerini aracınızın motorundan almaktadırlar. Dolayısıyla bakımsız ve zorlanan bir klimanın istenilen performansı sunabilmek için araç motorundan daha fazla güç emmesi ve araç motorunuzu zorlaması kaçınılmazdır. Bakımı yapılmamış bir klima araç motorunu yorduğu gibi yakıt tüketimini de artıracaktır. Bu doğrultuda bakımı yapılmış ve düzgün çalışan bir klimanın, arızalı ve randımanlı çalışmayan bir klimaya göre daha az yakıt tüketimine neden olduğu ve bakımlı bir klimanın yakıt verimliliğini artırdığı söylenebilir.

Araç Kliması Neden Soğutmaz?

Aracınızın kliması soğutmuyorsa aslında bunun tek bir nedeni vardır o da zamanında yapılmayan klima bakımları. Düzeli bakımları yapılan bir klimanın aniden soğutmamaya başlaması ihtimali oldukça düşüktür.

Araç klimasının soğutmamasının 3 nedeni vardır.

  • İlki polen filtrenizin tıkanmış olmasıdır. Hava akımı araç klimalarında polen filtreleri üzerinden gerçekleştiği için polen filtrelerinizin temiz olması gerekir. Değiştirilmemiş ya da temizlenmemiş polen filtreleri zamanla tıkanır ve kompresörden itilen soğuk havanın iç kısma gelmesine mani olur. Soğutmayan araç klimasında ilk bakmanız gereken yer polen filtresidir.
  • İkinci sebep ise klima gazınızdır. Klima gazınızın azalmış ya da bitmiş olması araç klima sisteminizin de soğutmasının durmasına neden olmuş olabilir. İlgili gereçler ve cihazlara sahip bir serviste klima gazınızı ölçtürebilirsiniz.
  • Üçüncü ve biraz daha ciddi olan sebep ise klima kompresörünüzün arızalanmasıdır. Klima kompresörünüz arızalı ise kompresörünüz tamir ettirmeniz veya değiştirmeniz gerekebilir. Araçlara ve modellere göre değişmesine rağmen araç klima kompresörlerinin çok uzun parçalar olduğunu söylemek pek mümkün değil.

Oto Klima Gazı Dolumu Nasıl Yapılır?

Oto klima gazı fiyatları aracınızın alacağı klima gazı miktarı ile alakalıdır. Tamamen boşalmamış sadece eksilmiş klima gazlarınızı boşalttırmadan sadece tamamlatın. Servislerin çoğu basılan klima gazı miktarına göre ücretlendirme yapmaktadır.

Oto Klima Gazı Dolumu Fiyatları Nedir?

Aracınızın klima gazı tamamen doldurulacaksa ortalama 100 TL kadar bir masrafınız olur. Ayrıca klimanın filtre ve toz bakımı için de ortalama 40 TL vermeniz gerekebilir. 140 TL civarına klimanızın bakımını yaptırmanız mümkün.

Araç Kliması Nasıl Daha Uzun Ömürlü Kullanılır?

  • Araç klimasının düzenli kullanılması önemlidir. Ayda birkaç defa araç klimanızı mutlaka çalıştırın.
  • Klima bakımınıza mutlaka özen gösterin ve periyodik bakımlarınız esnasında klimanıza da baktırın.
  • Aracınızı çalıştırırken ve durdururken klimanızı mutlaka kapalı tutun.
  • Yüksek hızlarda klima kompresörü zarar görebileceği için klimanızı kapalı tutmaya özen gösterin.
  • Klima gazının iletim borularında delik, çatlak olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

Araçlarınızın diğer tüm aksamları gibi klimalarının da düzenli ve özenli bakıma ihtiyacı vardır. Doğru bakım ile araç klimalarından istenilen performansı almak mümkündür.

Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır? yazımıza ilişkin arama kelimeleri;

Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır?
Oto Klima Bakımı Nasıl Yapılır?
Klima Bakımı Ne Zaman Yaptırılmalı?
Klima Bakımının Yakıt Tasarrufu İle İlgili Var mı?
Araç Kliması Neden Soğutmaz?
Oto Klima Gazı Dolumu Nasıl Yapılır?
Oto Klima Gazı Dolumu Fiyatları Nedir?
Araç Kliması Nasıl Daha Uzun Ömürlü Kullanılır?
Oto Klima Gazı Fiyatları 2018
Oto Klima Gazı Dolumu Fiyatları 2018
Araç Klima Gazı
Araç Klima Temizliği
Araç Klima Arızaları
Oto Klima Gazı Bittiği Nasıl Anlaşılır
Klima Dezenfektanı Nasıl Yapılır
Otomobil Klima Bakımı Nasıl Yapılır
Araç Klima Bakımı Nasıl Yapılır
Klima Neden Soğutmaz
Araç Klima Soğutmuyor

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu