Trafik Sitesi

Araç bakımı ne zaman ve nasıl yapılır?

Araç bakımı ne zaman ve nasıl yapılır?

Araç bakımı ne zaman yapılır? Nasıl yapılır? Aracınızda yapmanız gereken koruyucu bakım nasıl olmalı? Habertrafik.com, sizler için bu konuları araştırdı. İşte detaylar.

Eğer bir aracınız varsa; düzenli olarak koruyucu bakım yapmak, sizi gelecekte karşılaşabileceğiniz arızalardan ve dolayısıyla yaşayacağınız maddi kayıptan uzak tutacaktır.

Düzenli olarak yapmanız gerekenler; motor yağını ve lastik basıncını kontrol etmek, araç muayene süresini geçirmemektir. Fakat tabii ki yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil. Aşağıda size vereceğimiz yöntemleri mutlaka bir yere not edin.

 

 

Aracınızın kullanma kılavuzunu okuyun

Özellikle sıfır araçlarla birlikte gelen kullanma kılavuzları, sizlerin yardımcısı olacaktır. Bunu bir ilacın prospektüsü gibi düşünün. Kullanma kılavuzunda;

  • Araç için gerekli olan motor yağının özelliğini ve ne zaman değişmesi gerektiği
  • Triger kayışının özelliğini ve ne zaman değişmesi gerektiği
  • Araç içerisinde bulunan düğmelerin ve göstergelerin ne işe yaradığı

gibi bilgileri bulabileceksiniz. Eğer aracınızın kullanma kılavuzu yoksa, internetten araştırma yaparak da bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

 

Araç bakımını kendiniz yapın

Vereceğimiz bilgilerle, oldukça basit ama etkili olan bir denetleme yapabilirsiniz. Aracınıza bindiğinizde ilk olarak, tüm ışıkların çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Kısa farlar, uzun farlar, park lambaları, fren lambaları, stop lambaları ve sinyallerin sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Özellikle gece yolculuğuna çıkacaksınız, ışıkları kontrol etmek hayati derecede önemlidir.

Haftalık ya da aylık olarak lastik basıncını kontrol edin: 10 TL ile 30 TL arasında ortalama fiyatı olan lastik basınç ölçer alıp, torpido gözünde bulundurabilirsiniz. Lastik basınçlarının ideal seviyede olması, aracınızın yol tutuşunu ve yakıt tasarrufunu maksimum seviyeye çıkaracaktır. Ayrıca lastik diş derinliğini düzenli olarak kontrol edin. İdeal lastik diş derinliği; yaz lastikleri için 3 mm, kış lastikleri için 4 mm’dir. 1,6 mm’den daha düşük seviyede olan lastiklerinizi mutlaka değiştirin. Aracınız önden çekişli ise ön lastikleriniz, arkadan çekişli ise arka lastikleriniz daha çabuk yıpranacaktır. Lastiklerinizi belirli bir süre kullandıktan sonra, öndekileri arkaya, arkadakileri öne takmanız, sizi bir müddet daha lastik masrafından kurtaracaktır.

Aracınızın sesini tanıyın: Böylelikle motor ya da kasa kısmında oluşan bir hasarı önceden farkederek, en az zararla kurtarabilirsiniz.

Sıvı seviyelerini kontrol edin: Motor yağı, motor suyu, antifriz, hidrolik yağı, klima suyu, silecek suyu seviyelerinin kontrolünü düzenli olarak yapın. Bunlardan bazıları dışarıdan görüleceği gibi, bazıları seviye çubuğu ( yağ çubuğu ) ile kontrol edilebilir. Eksilen olursa, ideal seviyeye kadar takviye yapın. Her ne kadar 10 bin km’de bir yağ değişimi yapmanız gerektiği söylense de, araçtan araca farklılık gösterebileceğini unutmayın. En iyi cevabı aracınızın kullanım kılavuzunda ya da yetkili serviste bulabilirsiniz. Yağ değişimi sırasında hava filtresini de temizletmeniz, eğer gerekiyorsa değiştirmeniz oldukça önemlidir.

Cam sileceklerinizi değiştirin: Eğer yağmurlu ve tozlu havalarda, ön camınız çamurlu kalıyorsa ve görüş açınız iyi değilse, silecek lastiklerini değiştirmenizin zamanı gelmiş demektir. Oto yedek parça satan bir dükkana giderek ya da internet üzerinden sipariş vererek, aracınıza uygun cam sileceklerini satın alabilirsiniz.

Yeni model araçlarda tüm bunların arızasını, gösterge panelinde görebilirsiniz. Ancak bunları manuel olarak kontrol ederek, işinizi garantiye alabilirsiniz.

Yararlanılan kaynak

buy windows professional 2016

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu