Trafik Sitesi

Alt Geçit Üst Geçit ve Köprüler Üzerinde Park Etmenin Cezası Ne Kadar?

Alt Geçit Üst Geçit ve Köprüler Üzerinde Park Etmenin Cezası Ne Kadar?

Alt Geçit Üst Geçit ve Köprüler Üzerinde Park Etmenin Cezası Ne Kadar?

Seyir halinde bulunduğunuz taşıt yolları üzerinde yayaların karşıdan karşıya rahat geçişlerini sağlamak amacıyla alt ve üst geçitler ile köprüler bulunabilir. Bu geçitlerin kimi zaman sürücüler tarafından işgal edildiği görülmektedir. Bu yapılanın hatalı bir park ve ihlal olduğu ayrı bir izahata ihtiyaç duymuyor. Zira atalarımızın dediği gibi görünen köy kılavuz istemiyor.

Hatalı park cezası veya yanlış yere park cezası almak istemiyorsanız, park etmemeye özen göstermeniz gereken yerlerden biri de, aksi bir işaret bulunmuyorsa, alt, üst geçitler ve köprülerdir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-k sayılı maddesine istinaden, taşıt yolu üzerinde park için yer ayrılmamış veya trafik işaretleri ile belirtilmemiş alt geçit, üst geçit ve köprüler üzerinde veya bunlara on metrelik mesafe içinde park eden sürücülere, 2018 yılı rakamları ile 108 TL idari para cezası verilmektedir.

Bu hatalı park ihlali nedeni ile verilen idari para cezası, 15 gün içerisinde, % 25 indirimle, 81 TL olarak ödenebilir.

Ayrıca sürücülerin ehliyetlerine, bu park ihlalleri nedeni ile 15 ceza puanı işlenir.

Hatalı park cezanızın yanı sıra, yasaklara aykırı olarak park ettiğiniz araç, trafik zabıtasınca kaldırılabilir ve diğer park cezalarında da olduğu gibi aracınız çekilirse, bu çekilme işlemine ait masraflar ile otopark ücretini ödenmeden aracınızı teslim alamazsınız.

Alt Geçit Üst Geçit ve Köprülere Üzerinde Park Etmenin Cezası Ne Kadar? sorunuza bu yazımızda detaylı olarak bilgi verdiğimize inanmakla birlikte aklınıza takılan ve yazı içeriğinde bulamadığınız bir detay sormak isterseniz;

Lütfen yazı altında bulunan yorum bölümünden yorum bırakınız, size en kısa sürede net bir cevap vermek için gayret göstereceğiz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu