Trafik Sitesi

Alkol ve Uyuşturucu Testini Kabul Etmemenin Cezası Ne Kadar?

Alkol ve Uyuşturucu Testini Kabul Etmemenin Cezası Ne Kadar?

Alkol ve Uyuşturucu Testini Kabul Etmemenin Cezası Ne Kadar?

Televizyon ekranlarında sık sık alkollü sürücülerle trafik polislerinin, alkolmetreye üfleme konusunda yaşadığı, kimi zaman trajikomik tartışmaları görmekteyiz. Alkol ölçümünden, trafik kontrolü esnasında kaçınarak alkollü araç kullanma cezasından da kurtulabileceğini sanmak büyük bir gaflettir. Zira, o esnada direnseniz bile sevk edileceğiniz hastanede, kanınızdan da alkol ve uyuşturucu ölçümü yapılabilmektedir.

Tüm bu bilgilere rağmen alkol ve uyuşturucu madde ölçümüne karşı çıkan sürücülere 2018 yılı için 2869 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Bu idari para cezası, %25 indirimle, 2151,75 TL olarak 15 gün içerisinde ödenebilir.

Sürücülerin ehliyetlerine de bu ihlal nedeni ile 20 ceza puanı işlenir.

Sadece idari para cezası ve ehliyetinize işlenecek ceza puanı ile bu olay sonlanmıyor. Ayrıca sürücünün ehliyetine 2 yıl süre ile el konuluyor.

Ayrıca, olay mahallinde ölçüme karşı gelen sürücü en yakın mahalli zabıtaya teslim edilerek, hakkında soruşturma ve takip başlatılacaktır. Muhtemelen kolluk kuvvetleri eşliğinde gidilen sağlık kuruluşunda yapılacak ölçüm sonucuna göre sürücünün cezası belirlenecektir.

Sürücüler, ehliyetin geri alınması sürecinin sonunda, tüm idari para cezalarının ödenmesi şartıyla, ehliyetlerini geri alabileceklerdir.

İtirazlar konusunda ve diğer konu hakkında daha detaylı bilgi için Alkolmetreye Üflememe Cezası yazımızı inceleyiniz.

Daha evvel de belirttiğimiz gibi, cezalar bir yana, insana hayatına verilen saygı nedeni ile, alkol ve uyuşturucu etkisinde trafiğe çıkılarak araç kullanılmamalıdır.

 

Alkol ve Uyuşturucu Testini Kabul Etmemenin Cezası Ne Kadar? yazımıza ilişkin yapılan kullanıcı aramaları şu şekildedir;

Alkolmetre Üflememe Cezası İtiraz Dilekçesi
Alkolmetreye Üflememe Cezasına İtiraz
48/9 trafik Cezası İptali
Alkolmetreye Üflememe Cezası 2018
Alkolmetre Üflememe Cezasına İtiraz
Alkolmetreye Üflememe 2018
Trafikte Uyuşturucu Testi 48 Saat
Trafikte Uyuşturucu Kontrolü
Alkol ve Uyuşturucu Testini Kabul Etmemenin Cezası Ne Kadar?

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. reis dedi ki:

    Merhabalar,
    Müvekkil aracı ile seyir halinde iken polis kontrolüne giriyor. Polis memurunun kaba tavrı nedeni ile aralarında bir tartışma yaşanıyor ve memur alkol kontrolü yapmak istediğinde müvekkil alkolmetreyi üflemeyi reddediyor. Bu arada müvekkil alkol kullanmamış, alkolmetreyi üflemek istememesinin nedeni memurun tavrı. 2 yıl ehliyetine el konuluyor ve para cezası kesiliyor. Ardından müvekkil karakola gidiyor ve oradan sevk yazısı alarak hastaneye giderek alkol testi yaptırıyor. Sonuç olarak şuanda elimizde alkollü olmadığına dair rapor var. Bu raporla birlikte idari işlemin ve para cezasının iptali için dava açacağız. Siz meslektaşlarıma sorum, bu konu ile ilgili yapmış olduğunuz bir itiraz ve/veya almış olduğunuz bir sonuç olup olmadığıdır. Bu itirazdan sonuç alabileceğimize dair net bir bilgiye ulaşamadım. Ayrıca sürücü belgesinin geri alınması ve idari para cezasının iptali için İdare Mahkemesine mi başvurmalıyız yoksa idari para cezasının iptali için Sulh Ceza Mahkemesine, sürücü belgesinin geri alınması için İdare Mahkemesine mi başvurmalıyız? Müvekkilin günlük yaşamında araç kullanımının önemli bir yeri olduğu için görev sorunuyla karşılaşıp vakit kaybetmek istemiyorum. Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim……………………ne oran var ne orantı

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu