Trafik Sitesi

Ağır Kusurlu Araçlar Trafiğe Çıkabilir Mi ?

Ağır Kusurlu Araçlar Trafiğe Çıkabilir Mi ?

Ağır kusurları olan araçlar muayeneden geçer mi ? Ağır kusurlu araçlar trafikte kullanılır mı ? İşte bu soruların cevapları Habertrafik.com ‘da.

Ağır kusurlu araç nedir ?

Ağır kusurlu araç; muayene sonrasında mutlaka tamir gerektiren arıza yada eksikliklerin bulunduğu araçlara denilmektedir.

Ağır kusurlu araç muayeneden geçer mi ?

Ağır kusurlu bulunan araçlara, muayene istasyonu tarafından 1 aylık izin verilir. Bu 1 ay izin, aracın eksikliklerini yaptırması için verilmektedir. Bu belgeyi, trafik polisi yada jandarma trafik personeline gösterdiğinizde, muayeneden dolayı ceza-i işlem yapılmaz. Ancak raporda yazan ağır kusurlardan ceza-i işlem yapılabilir. Bu sebeple eksiklikleri yaptırmadan trafiğe çıkmamanız gerekir.

Ayrıca ticari araçlar, muayeneden ağır kusurlu olarak çıktıysa, verilen izin belgesinde ” Araç trafiğe açık karayollarında kullanılamaz ” ibaresi yazılır. Bu araçlar hiçbir şekilde trafiğe çıkamazlar. Trafik ekipleri bu tür araçları, trafiğe açık karayollarında kullanıldıklarını tespit ettiklerinde trafikten men işlemi yapılır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 105 YORUM
  1. Emrah dedi ki:

    Bu arac agir kusurunun giderilmesi icin sanayiye gidecek ve oradanda tekrar muayene istasyonuna gidecek. Peki trafige cikmadan nasil gerceklesecek. Dun aracimin sozde agir kusurunu yaptirip 10 dakika sonra şehir icinde polis durdurdu ve cezai islem yapti.

    1. cemoli dedi ki:

      Merhaba. Size verilen izin, 1 ay içerisinde başka muayene ücreti ödememeniz içindir. Emniyet müdürlüğünün geçtiğimiz yıllarda yayınladığı genelge ile, size verilen 1 aylık izin belgesi de muayene için geçerli oluyor. Yani size 1 ay muayeneden ceza yazılmıyor. Fakat size verilen ek1 formunda ” Araç trafiğe açık karayollarında kullanılamaz ” ibaresi varsa, orada yazan ağır kusurlardan cezai işlem uygulanır ve aracınız kurtarıcı üzerinde size teslim edilir. Siz de aracınızı, kurtarıcı üzerinde oto sanayiye götürmek zorundasınız. İyi günler.

      1. MEHMED dedi ki:

        S.A. CEMOLİ KARDEŞ DÜN AKŞAM POLİS ÇEVİRDİ VE 1AYLIK MUAYENE SÜREM OLMASINA KARŞIN CEZA YAZDI ( MUAYENESİZLİKTEN DOLAYI ) SORGULADIĞIMIZ İÇİN GERİ ALINMIYOR DEDİ BU KONUDA YAPABİLECEĞİM BİŞEY VARMI NERYE BAŞVURMAM GEREK.

        1. cem dedi ki:

          Merhaba Mehmed bey. Maalesef kanun bu şekilde. Yine de itirazda bulunabilirsiniz.

        2. Salih dedi ki:

          Mehmet bey, aynı durum geçen hafta benimde başıma geldi, siz ne yaptınız, itiraz ettiniz mi ?

      2. Gurkan cephe dedi ki:

        Yanlış biliyorsunuz .MUYENDEN KALDİM.lastikciye giderken 235 tl muayenesiz araç kullanmaktan ceza yedim

      3. erunlu41 dedi ki:

        ilave İçişleri Bakanlığının Ağır Kusur için yayınladığı bir yönetmelik mevcut. 16/01/2008 – Tarihlidir. sayı:B.05.1.EGM.0.85.03.04.30265-573-18988 Ağır Kusurlu sayılan araçlar için, Muayene istasyonu Tarafından verilen süre içerisinde (30 gün) , Tarfikte Bu Araçlara Muayene Yaptırılmamış gerekçesiyle 34 üncü maddesinden işlem yapılmayacaktır der.

      4. Emrah dedi ki:

        Cemoli bey bende araç muayene istasyonu dan çıktım 10 dakika sonra ceza yedim muayene sizlikten ne yapmam lazım

      5. SADIK dedi ki:

        Iyi günler dediginiz gibi bir şey yok yrafige çıkamaz yazısı ama yazdılar ne yapmam lazım

    2. Abdullah dedi ki:

      Vergiler ve trafik cezalarıyla kalkınan bir ülkede yaşıyoruz. Böyle şeyler normal.

      1. Baris dedi ki:

        Yok ya sen muaynede kal ağır kusurunu yaptırma karayolunda ölüm saç sonrada o araçtan başına bir iş gelirse nerde devlet de

        1. SAMM dedi ki:

          AĞIR KUSUR DEDİĞİNİZ ÇOK GENİŞ BİR KAVRAM MESELA FRENLERDEKİ BİR SIKINTI TRAFİĞİ TEHLİKEYE ATA AMA SON ZAMANLARDA OLDUKÇA SIK KARŞILAŞTIĞIMIZ PLAKAKİ VİDA İÇİN AĞIR KUSUR DA KİMSE ÖLÜM SAÇMAZ AKSİNE VİDALI PLAKA DÜŞMEYECEĞİNDEN PALAKALIK OLAN ARAÇLARDAN DAHA AZ TEHLİKE SAÇAR BU SADECE ÖRNEKTİR AĞIR KUSURDAN ZİYADE AĞIR KUSURUN NE OLDUĞU ÖNEMLİDİR VE BU DEĞERLENDİRMEYİ MUAYENE YETKİLİLERİ YAPMALIDIR AYRICA TRAFİĞE ÇIKMASI UYGUN OLMAYAN BİR ARAÇ İÇİNDE ANLAŞMALI BİR ÇEKİCİ SUNMASI GEREKİR Kİ MUAYENE İSTASYONLARI GENELDE ŞEHİR MERKEZİNDEN UZAKTA OLUR.

        2. yasin dedi ki:

          Plakada bulunan küçük bir vida deliği ağır kusur ,siz çok haklısınız o küçücük delik ölüm saçıyor ve 30 gün süre içinde kaç kişinin canını alacak .Çok haklısınız.

          1. Serdar Kaya dedi ki:

            Prosedürleri biz belirlemiyoruz malesef

        3. Dogru söz dedi ki:

          Senaryo yazdın film çektin kendin oynadın. Park lambası yanmamasıda agır hasar ayrıca sıkıntıların giderilmesi için mecbur araç trafiğe çıkacak bu yasayı onayanlar resmen yasaları katletmiştir. Bu yanlışlığı savunanların başına gelse götünden alev çıkarak bagırmaya baslar

      2. Faruk eker dedi ki:

        Plaka ağır kusur olarak yazılmış benim aracın trafiğe çıkamaz diye bir ibare yok cezai işlem uygulanirmi

        1. Serdar Kaya dedi ki:

          Büyük ihtimalle uygulanır, net bilgiyi en yakın trafik tescil şubesinden öğrenmenizi tavsiye ediyorum.

      3. Mehmet dedi ki:

        Çok haklısın kardeş benim de başıma geldi böyle bir saçmalık olur mu ya bi araç eksikleri giderilmesi için evde bırakacan galiba usta ayağına gelecek böyle bişey olur mu ya benim kağıtta men diye bişey de yazmıyor adam 315 lira ceza kesti böyle bir adalet var mı zıkkım zehir olsun inşallah Allah belasını versin

  2. Erzurumlu dedi ki:

    Merhabalar aracıma erken muayene yaptım daha 25 gün süresi var erkenden yapıp eksiklerini bu süre zarfinda hallederim dedim..aracım ağır kusurlu çıktı lastik yan yemis kasa lambaları yanmıyor..yanliz aracım trafikte kullanilamaz diyor peki bu arac daha 25 günü var muayene bitmesine..simdi bu arac trafikte kulanilirmi cvbi bilenler ricam sizden cvp bekliyorum

    1. cemoli dedi ki:

      Her ne kadar tehlikeli olsa da, sonuçta muayene süreniz bitene kadar hakkınız var. Kullanabilirsiniz.

  3. osman dedi ki:

    bugün aracım muayeneden plakada vida deliği var, mazot filitresi kaçağı ve arka üst firen lambası yanmıyor diye muayeneden geçmedi. bakım için giderken yolda sağolsun görevine sadık polisler tarafından bağlandı ve daha muayene istasyonundan çıkışım arasında iki saat geçmeden trafikten men edildi ve çekildi. Türk polisini kutluyorum. Allah cc layık olduğu şekilde karşılığını versin inşallah.

    1. cem dedi ki:

      Size muayene istasyonu tarafından verilen 1 aylık izin, tekrar muayene ücreti ödememeniz içindir. Kanunlar gereği o aracı maalesef trafikte kullanamazsınız. Hatayı biraz da kendimizde ararsak, ülkemiz emin olun daha yaşanılır bir hale gelecek. Ayrıca uzun bir süredir trafik uygulamalarının kamera ile kayda alındığını da ekleyelim. Sizin için belki birkaç yüz TL maddi kayıp ama sizi bırakması, belki de o polisin işinden olmasına neden olabilir. Bu açıdan düşünürseniz, hak vereceğinizi umuyoruz. Geçmiş olsun.

      1. gökay dedi ki:

        ne alakası var… açık bir mağduriyet yaşatılmış vatandaşımıza. böyle bir hak yok, o araba kanatlanarak mı tamir olacak. skandal tek kelimeylr

        1. cem dedi ki:

          Kanatlanarak değil tabii ki, çekici üzerinde gidecek tamir servisine. Kanunlar bu şekilde. Tepkinizi göstermeniz gereken, kanunları uygulamak zorunda olan polisler değildir. İyi günler.

        2. Harun Ünal dedi ki:

          Tamam da ağır kusur eyvallah ama ben bu aracım çalışmayan bir araç değil ki ve bu aracımı tamirciye nasıl götürecegim götür getir yapmam lazım ve tamirciye giderken polis çevirdi ve ceza yazdı böyle saçma sapan iş olurmu bu işin çözülmesini ve düzelmesini istiyorum.ama hakkımı hem TÜVTÜRK e hemde anlayış olmayan polise helal etmiyorum.iki cihandada hakkimi helal etmiyorum.

      2. Miraç dedi ki:

        Mrblar muyane yaptırdım plaka da vida olduğu icin ve aracin tavaninda kelerme oldugu icin ağır kusurlu 1 ay süre tanindi.ama Pazar günü sabah saat 10 civari uygulamada muayenesiz diyerek ceza kesti tüvtürk trafiğe felan cikamaz diye bişi söylemedi ve trafik cezasini yazdikdiktan sonrada aracimla yine trafige cikmam icin izin verildi nasil bi konun ki bu başima bi iş gelirse beni yada karşimdaki ni plakami kurtaricak boya mi😂

        1. cem dedi ki:

          Trafik Kanunu ve Tuvturk farklı kulvardadır. Eskisi gibi ağır kusurlu araçlara, trafiğe çıkamaz ibaresi yazılmıyor. Fakat ağır kusurlu aracın trafiğe çıkamayacağını, trafik kanunu söylüyor. Size verilen 1 aylık izin, eksikliklerinizi giderip geldiğinizde, tekrar muayene ücreti ödememeniz için verilir. Trafiğe çıkmanız için verilen bir izin değildir. Plaka ve boyanın ağır kusur verilmesi de normal. Diğer türlü muayene istasyonundan kusursuz ya da hafif kusurlu olarak geçen araç sürücüleri, kendilerine ceza yazıldığı zaman ” Kardeşim, muayeneden geçiyor bu araç, sen niye ceza yazıyorsun ” gibi tepkiler verebiliyor. Örnek, cam filmleri. Cam filmleri kanunen yasak ama muayeneden hafif kusur olarak geçiyor 🙂

    2. Adnan dedi ki:

      Iki saatte adam istanbuldan boluya geliyor sen istasyondan yakınında bulunan servise gitmemek için neden direttin sonrada devlete bela oku

  4. Hilmi dedi ki:

    Peki agir kusur belgesini göstermezsek polis bunu tespit edebiliyor mu ?sadece muayeneden eksik görünüp aracın çekilmemesi için..ayrıca polis bir hafta izin veriyor cezayı kestikten sonra..buda saçmalık..kurtarıcı üzerinde verse sanayii ye gönderse ne değişecek..işlem bitene kadar çekici mi kullanılacak sanki..plakadan kalan bir aracın çekiciyle ne alakası var mesela…

    1. cem dedi ki:

      Polis ya da jandarma kanunları olduğu gibi uygulamak zorundadır. Yüzeysel sorguda ağır kusurlar görünmüyor. Fakat detaylı sorgu yapılırsa görünüyor. 34. madde, bize göre de düzenlenmelidir. Şu haliyle hem polis ya da jandarma için, hem de vatandaş için oldukça sıkıntılı.

    2. erunlu41 dedi ki:

      Cem Bey, Eğer Ağır Kusurlu aracına cezai işlem uygulandıysa direk Sulh Ceza Hakimliğine İtiraz Davası Aç,

      1. Mehmet dedi ki:

        Sonuç alabildiniz mi acaba

  5. Muhammed dedi ki:

    Merhabalar aracimi muayeneye goturdum agir kusurdan dolayi 1 ay zaman tanindi yanliz 5 gun sonra sigortamin suresi bitiyo muayeneden gecirip satacagim muayene tekrarinda sigorta olmasi gerekirmi

    1. cem dedi ki:

      Ağır kusurlu araçlar trafiğe çıkamaz. Size verilen izin, 1 ay içerisinde eksiklerinizi yaptırmanız içindir. Sigortası olmayan araçlar ve borcu olan araçlara muayene için onay verilmiyor.

      1. Can dedi ki:

        Trafige cikmadan kusur nasil giderilecek cekiciyle mi goturucem tamirciye

        1. Murat YILMAZ dedi ki:

          Size verilen 1 aylık süre dolmuşsa eğer çekici üzerinde götürmeniz gerekmektedir.

        2. Memduh dedi ki:

          Maalesef kanunlar vatandaşı yormak için . Plakada vida izi var nasıl ağır kusur sayılır anlamış değilim. Arabanın freni tutmuyordur eyvallah…

      2. ayhan atabek dedi ki:

        peki trafiğe çıkmadan aracı nasıl tamirciye götüreceğiz.

        1. cem dedi ki:

          Kurtarıcı üzerinde götürebilirsiniz.

          1. erunlu41 dedi ki:

            Bence de Kurtarıcılarda para kazansın, Nasıl olsa halk zengin.

  6. ÖZKAN BAŞ dedi ki:

    TÜV bildiğiniz para tuzağı. Adamınız varsa kusursuz geçiyorsunuz adamınız yoksa sürünüyorsunuz bu kadar basit.. Kim ne derse desin, bu dediklerimi ben ispatlayabilirim hodri meydan.. Arabamı ortaya koyarım ama ispatını istiyorsa TÜV yetkilileri de birşeylerini feda etmeliler..

  7. Emin dedi ki:

    Kamyonumda ruhsat tonajı 16 500 kilo ama ıveco firması araç içine 12 500 kilo yazmış muayane me 35 gün varken muayeneye girdim ve üst yapıdan kaldım 30 gün sonra başka bir ilde girsem geçermi bir proplem olurmu

    1. cem dedi ki:

      TüvTürk tarafından size verilen Ek1 kağıdında, çapraz bir şekilde ” Araç, trafiğe açık karayolunda kullanılamaz ” yazıyordur. Dolayısıyla trafiğe çıkmanız yasaktır. Size verilen 30 günlük izin, 30 gün içerisinde eksikliklerinizi giderip geldiğinizde, tekrar muayene ücreti ödememeniz içindir. Trafikte maalesef seyredemezsiniz.

  8. Özcem Şükur dedi ki:

    Iyi gunler aracim iki gun once muaneye koydum ve agir kusurlu diye muaneden gecmedi kusurlari on cam suyu on sag teker bir tane bijon eksik plaka ve on servis freni digerine gore yuzde 30 daha az tutmasi 4 tane verilen kagitta trafige acik alanda kullanilamaz gibi bir ibare yok ticari degil sahsi binek arac trafik cevirmesinde ceza yermiyim

    1. cem dedi ki:

      ” Trafiğe açık karayolunda kullanılamaz ” ibaresi artık kalktı. Fakat bu size, aracınızı trafikte kullanabilme hakkı vermiyor maalesef. Eğer çevirmeye girerseniz, ağır kusurlarından birinden ceza-i işlem yapılıp, size 7 güne kadar izin verilir.

      1. Murat dedi ki:

        Peki tamam araç kusuru giderildi ve muayene için istasyona da çekici ile gidecek bu araç

  9. Ahmet dedi ki:

    Dün motosikletimle muayeneye girdim 3 tane ağır kusurlu olarak kaldım 1 ay içinde düzelt getir dediler bu 1 aylık sürede trafiğe çıkabilir miyim
    Yoksa ceza mu yerim

    1. cem dedi ki:

      Size verilen 1 aylık süre, trafikte kullanmanız için değildir. Bu 1 aylık süre içerisinde tekrar muayene ücreti ödememeniz içindir. Eğer çevirmeye girerseniz, size cezai işlem uygulanır. İyi günler.

  10. Erkan dedi ki:

    Bugün aracımı muayeneye götürdüm ağır kusurlu çıktı muayenesini yaptirana kadar trafiğe çıkabiliyor muyum… yanlış bilmiyorsam çıkamıyorum heralde

    1. cem dedi ki:

      Muayeneniz onaylanmadığı sürece maalesef trafiğe çıkamazsınız.

  11. ali dedi ki:

    muayene için randevu aldım polis durdurusa cezai işlem yapılır mı

    1. cem dedi ki:

      Evet, randevu almanız ne yazık ki trafikte kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor. Muayeneniz onaylanmadığı sürece, cezai işleme maruz kalırsınız.

  12. HAkan soys dedi ki:

    Merhaba aracımı sattım ancak vizesi bitişi için noter satışı nedeni ile vizeye girdim ön düzen sorunlu ağır kusur 1 aylık müddet içinde aracımı tekrar vizeye sokmadan satabilirmiyim teşekkürler

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Maalesef muayeneden geçmeden araç satışını yapamazsınız. Ağır kusurları tamamlayıp, tekrar muayene istasyonuna götürmeli ve muayenesini yaptırmalısınız.

  13. Sinan dedi ki:

    Aracim 2 muayene soktum geçmedi çoğu eksiğini yaptırmama rağmen. Şuan da istasyon boş yer yok vizesiz yolculuk yapan bilrmiyim

    1. cem dedi ki:

      Maalesef aracınızı trafiğe çıkaramazsınız. Eğer çıkarırsanız, ağır kusurlarınızdan ceza yazılıp, kurtarıcı üzerinde size teslim edilir. Her seferinde aynı işlem yapılır.

  14. Selahattin dedi ki:

    12 haziranda lastikteyiz bombeden dolayı muayeneden geçemedi.gezici istasyon 11 temmuzda bulunduğum ilçeye gelecek.bir ayı geçmiş olur mu?

  15. Recep susam dedi ki:

    Slm oncelikle plaka delik ve tupte sehpa yok ve egzoz vifasi dusuk diye vizeden gecemedim agir kusur yazdilar ama ben bunlarin hepsini ayni gun yaptirdim sonradan vizeye yetisemedim iki hafta sonraya randevu veriyorlar ve benim yarin sehir disina cikmam lazim sikinti olurmu cezai islem uygylanir mi simdiden tesekkurler

  16. ramazan onursal dedi ki:

    agır kusurlu aracın sorunu giderildikten sonra muayene istasyonunda tum muayene bastan mı yapılır yoksa sadece kusurun giderilip giderilmediği mi kontrol edilir.

    1. cem dedi ki:

      Ağır Kusurlu:
      Yapılan muayene sonrasında aracın, tamire ihtiyaç duyulacak derecede eksiklerinin tespit edilmesi halidir.

      Bu durumda, aracın muayene raporuna “Geçici Kusurlu” araç etiketi yapıştırılır.
      Muayene raporu onaylanmaz ve bu araçlar için muayene tekrarı, bir ay içinde muayenenin yapıldığı aynı istasyonda veya aynı ildeki diğer tüm sabit muayene istasyonlarında (gezici istasyonlarda yapılan muayenelerde aynı gezici istasyon ya da gezici istasyonun bağlı bulunduğu ildeki tüm sabit istasyonlarda) ücretsiz olarak yaptırılabilir.
      Muayene tekrarında kusuru giderilmediği tespit edilen ya da bir ay içinde muayene tekrarına gelmeyen araçlardan muayene ücreti tam olarak alınır.
      Bir sonraki muayeneye bu raporla gelinmesi zorunludur.
      Eksikler giderilmediği sürece muayene tamamlanmış sayılmaz.

      1. Hasan Özdamar dedi ki:

        Selam ilk muaynemizde aracımız kusurlu çıktı 2. muayne zamanınıda geçirdik tekrar ücretli muayne randevusu alıyoruz yani aracımız sıfırdan muayneye girecek peki önceki muaynede bulunan kusurlar sistemde önümüze çıkacak mı? yoksa tekrar sıfırdan bakılıp ona göre hafif veya ağır kusurlar mı çıkacak

        1. cem dedi ki:

          Önceki kusurlar giderilmediği sürece muhakak karşınıza kati süretle çıkacaktır bu kusurlar giderilmedikçe de muayeneniz tamalanmış sayılmaz.

          1. Hasan Özdamar dedi ki:

            Öncelikle teşekkür ederim Cem bey 2. muayne randevusu alındığında bu kusurlar artısıyla yada eksisiyle tekrar sıfırdan bakılmış olsa bile karşınıza çıkacaktır diyorsunuz anlaşılmıştır tekrar teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

  17. Alişer dedi ki:

    Merhaba Aracım Egsoz emisyon ölçümünden ve ve plakadaki vida deliğinden dolayı ağır kusurlu olarak kaldı 1 ay süre verildi. Araya bayramında girmesiyle 15 gün randevu alamıyorum fakat tüvtürk egzoz emisyon ölçümünü randevusuz yapıyormuş. egzoz emisyon ölçümünü yaptırıp plakayıda değiştirirsem ağır kusurlar giderilmiş. Plaka gözle görülür şekilde onarılmış Egsoz emisyon ölçümüde raporlanmış olacak Bu şekilde trafiğe çıkarsam ceza yermiyim.

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Eksikliklerinizi giderdiğinizi somut olarak ispatlayabilirseniz, cezai işlem uygulanmaz.

  18. Mert dedi ki:

    Merhabalar benım arac fren sapma testinden kaldıgı için muayene kağıdında agır kusur trafige cıkamaz ibaresi var ama şöyle de bi sorun var bulundugum şehirde bunu yapan usta yok ve illa ki aracı sehır dısına cıkarmam gerekiyor ve bayram süresince dısarda yaptırıp geri getirmeliyim bu sırada yakalansak herhangi bi sıkıntı olur mu arac çekiciye alınır mı daha doğrusu ? Muayeneye 15 gün once girdi ve o sürecten bu sürece hiç bir usta beceremedi şuan ise yola cıkma zorunlulugum var bu durumda ne yapmalıyım ?

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Mert bey. Size verilen 1 aylık izin, aracınızın eksikliklerini yaptırmanız içindir. Bu süre zarfında trafiğe çıkamazsınız maalesef. Çekici üzerinde aracınızı istediğiniz yere götürebilirsiniz. Eğer sürerek götürür ve çevirmeye girerseniz, aracınıza 108 TL ceza uygulanır ve çekici üzerinde size teslim edilir. Geçmiş olsun.

      1. Aslan dedi ki:

        Cem bey sorum şu size şimdi benim aracımda beş tane ağır kusur vardı dört tanesi yapıldı fakat plakada vida deliği olduğu için tek ağır kusur olarak muayenede kaldı şimdi ben bu delik ile trafikte ne gibi dehşet saçarım ama şimdi senin cevabın şu “sen bi kazaya bi suça karışırsın kameralar senin plakanı yanlış okur başka bi vatandaş mağdur olur “ diyeceksin bende diyorum ki bu ülkede o kadar dolandırıcı o kadar katil var adamın üstüne şirket kuruyolar onları neden bulamıyorlar banka hortumcularını üst düzey sahtekarları örgütcüleri niye yargılayamıyolar sen burda oturmuş kanunlardan bahsediyorsun garibana uygulanan kanunlardan😂😂

        1. cem dedi ki:

          Aslan bey, ben kanunlara göre sorularınıza cevap vermeye çalışıyorum. Devletin her biriminde yetkili polisleri, askerleri, görevlileri var. Ben burada trafik kanunu yorumluyorum sadece. Burası trafik üzerine kurulan bir site. Trafik dışı konular için farklı sitelere girip yorum yapabilirsiniz. İyi akşamlar.

  19. Ercan dedi ki:

    Merhaba benim aracim fenni muayeneden kaldi.1 ay ek sure verildi.fakat isim dolayisiyla gidip yaptiramadim.ek sure gecti.bulundugumuz ilcedeki gezici istasyondan randevu alsam olurmu.ruhsat evragi ilk yaptirdigim yerde kaldi ne yapmaliyim

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Bu konu Tüvtürk istasyonlarıyla alakalı olduğundan yorum yapmamız doğru olmaz. + 90 212 366 99 00 numaralı telefonu arayarak, Tüvtürk yetkilileri ile görüşebilirsiniz. Fakat bu süre zarfında aracınızı karayolunda kullanmamanız gerekiyor. İyi günler.

      1. BB dedi ki:

        merhaba,dün polis aracta muayene olmadığı için ceza yazdı ama ben muayeneye sokmuştum aracı ve plakadan dolayı gecememişti ve plakaları değiştirip yeni randevu almıştım,yeni randevu yarına,dolayısıyla polis dün beni cevirdiğinde hem 1 aylık süre kağıdım hem yeni randevum vardı ve kusurlu bulunan plaka da yenisi ile değişmişti fakat yine de ceza yazdı,bu durumda bu cezaya itiraz hakkım olduğunu düşünüyorum,fikrinizi alabilir miyim ? bana muayenesizlikten ceza yazmış oldu aracı muayeneye sokmuş olmama kuzuru gidermeme ve yeni randevum olmasına rağmen

        1. cem dedi ki:

          Hangi maddeden ceza yazıldığını söylerseniz, yardımcı olmaya çalışırız. Geçmiş olsun.

  20. DUNMEZ dedi ki:

    Merehaba
    Aracım lpg tankından dolayı ağır kusurlu çıktı. 1 ay süresi olduğu için sonra değiştiririm dedim bi kaç gün sonra park halindeyken aracıma çarptılar ve dikiz aynası kırıldı. Şimdi sigorta şirketinin yaptırmasını bekliyorum ama 1 ay süremin dolmasına az kaldı. Dikiz aynasız muayene gitsem bi sorun olurmu sonuç da sadece lpg tankı değişecekti.

    1. cem dedi ki:

      Bunu Tüvtürk ile görüşürseniz daha sağlıklı yanıt bulabilirsiniz. Geçmiş olsun.

  21. İsmail dedi ki:

    06.09.2018 Bugun aracimi muayeyeneye goturdum agir kusurlu 2 madde cikti sase numarasi okunmuyor sag on rotilde bosluk var diye ama benim aracimin muayesi 14.09.2018 de bitiyor polis durdugunda sehirler arasi yolda ceAi islem yapilirmi

    1. cem dedi ki:

      14 Eylüle kadar muayeneniz olduğu için, herhangi bir işlem yapılmaz. Bu süre zarfında eksikliklerinizi giderip, tekrar muayene istasyonuna gitmelisiniz. İyi günler.

  22. ÜMİT UYSAL dedi ki:

    MERHABA MOTORSİKLETİMİ 12.09.2018 08,45 RANDEVUYLA MUAYENEYE GİRDİM PLAKA CIVATALARI RAKAM ARASINA GELMESİ NEDENİYLE MUAYENEDEN GEÇEMEDİM 1 AY SÜRE VERİLDİ AYNI GÜN AKŞAM 19.45 TE POLİS ÇEVİRMESİNDE 108 TL CEZA YAZILIP 7 GÜN İZİN VERİLDİ VE CAZA TUTANAĞINDA MUAYENE SÜRESİ GEÇMESİ YAZIYOR BEN ZA TEN MUAYENEYE GİRDİM SADECE PLAKADAN OLDUĞUNUDA POLİS ARKADAŞLARA SÖYLEDİM İTİRAZ EDEBİLİRMİYİM

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. İtiraz etseniz de bir şey değişmez maalesef. Size verilen 1 aylık süre, eksikliklerinizi giderdikten sonra tekrar gelirseniz, ekstradan muayene ücreti ödemeyin diyedir. Bir an önce plakayı düzeltip, muayene sokmanız gerekiyor. Geçmiş olsun.

  23. sezer dedi ki:

    merhaba aracım ağır kusurdan kaldı 2.sefer gittiğimde tekrar en baştan aracın herşeyi kontrol edilecek mi yoksa sadece ağır kusurlu olan maddeler mi kontrol edilecek ?

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Bu konu için TüvTürk yetkilileriyle görüşmeniz gerekiyor.

  24. Yurdaer dedi ki:

    Merhaba benim aracımda 3 ağır kusur çıktı ertesi gün ağır kusurları yaptırıp tekrar randevu alıp gittim başka bir görevli aracı tekrardan kontrol etti araç muayeneden geçti

  25. Ahmet Karaca dedi ki:

    Merhaba, egzoz emisyonu onaylanmaması sebebiyle muayeneden kaldım.1 Hafta sonra tamir edilince egzoz emisyon onaylandı.Fakat muayene istasyonunda müsait randevu olmadığı için egzoz onaylanmış bir şekilde geri dönmek durumunda kaldım.Fakat dönerken polisler çekip muayene olmadığı için ceza yazdılar.Kusurların giderildiğini öğleden sonra başka muayene istasyonuna gideceğimi söylesem de faydası olmadı.Ceza hak mıdır değil midir bunu öğrenmek istiyorum teşekkürler

    1. cem dedi ki:

      Merhaba. Her ne kadar mağdur durumda olsanız da, polislerin de yapacağı bir şey yok maalesef. Sisteme girdiği için, cezai işlem uygulanmaması memur arkadaşlar için sıkıntı yaratır. Bu gibi durumları yaşamamak için, muayene bitmeden yeni muayeneyi yaptırmak gerekiyor. İyi günler.

  26. ismail Yavuz dedi ki:

    Aracım Arka Fren sistemin den dolayı Ağır kusurlu sayıldı ve 1 ay Süre Verildi. Aynı gün aracın eksiklerini ve tamirini sanayi ye giderek yaptırdım. Balatalar ve Fren Merkezleri Değişti. Fakat Servis Elemanı tamiri yaptıktan sonra balataların alışması için 3-4 gün kullan sonra tekrar gel kontrol edip ayarlayalım dedi. Tabii bende servis elemanın değiği gibi yaparken pazar günü polis çevirmesine girdim ve Ceza yedim. Tmm diğer açıklamalarınızı da okudum. Madem Bu bir aylık ek süre sadece muayene için bu gibi durumlarda vatandaşa haksızlık olmuyor mu ? benim gibi aracın bir parçası değiştiğinde deneme süresi içinde ceza kesilen insanlara yazık değil mi Emniyet Müdürlüğü ve Tüv- Türk olarak Aranızda bir protokol yaparak böyle durumlarda vatandaşın mağduriyetini gidere bilirsiniz. en azından 1aylık muayene Tekrarının sistemde gözükmesi daha doğru olur. Hem Polis Memuru arkadaşlar, hem Vatandaş, Hem de sizler zor durumda kalmaz diye düşünüyorum.

    1. cem dedi ki:

      Bu konuda çok haklısınız. Hem polis ve jandarmalar hem de vatandaş sıkıntı yaşıyor. Fakat kanunlar değişmeden bu söylediklerinizin olması maalesef imkansız. Bununla ilgili sosyal emdyada bir kampanya başlatılabilir. Böylece İç İşleri Bakanlığı ve Tuvturk arasında bir protokol yapılabilir. Geçmiş olsun.

  27. Yasin Öztürk dedi ki:

    Benim de bugün Sabiha gökçende 5 dakika bile olmamıştı hatalı parktan aracım çekildi, geçen hafta muayene yaptırmıştım 1 ağır kusuru altta şase de çürük var diye geçmemişti, tüvtürk ten verilen muayene evrakında araç muayeneye çıkamaz ibaresi yok ve hiçbir şekilde istasyon da trafiğe çıkmamam konusunda bilgilendirilmedim ve her kanunu insanlar bilmeyebilir bu konuda neden aydınlatılmıyoruz niye bilgi verilmiyor yada bir sürü konuda kamu spotları var bu konu da neden hazırlanmıyor Ve 23 yıllık ehliyet e sahibim ilk cezam tüm kanunlara riayet ederim kimsenin canına kast etmek de istemem kendi ailemi de riske atmam, ben ceza yiyen arkadaşları bu yüzden çok iyi anlıyorum. Bence ceza verilmeyip bir kere ye mahsus bu duruma düşen sürücülere uyarıda bulunulabilir sonuçta kasıtlı yapılmış bir kusur yok kanun bilmemekten diye düşünüyorum. Şimdiden yorumunuz için teşekkürler.

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Yasin bey. Birazcık araştırma yapmak gerekiyor. En basitinden şöyle söyleyeyim; hala hangi yolda kaçla gideceğini bilmeyen yüzbinlerce vatandaşımız var. Fakat isteseler bu hız limitlerini internette bulabilirler. Kısacası kanunu bilmemek maalesef bahane değil. Sakın yanlış anlamayın. Sözüm size değil. Sürekli değişen müfredati trafik ekipleri bile takip edemiyor. Maalesef ülkemizde işleyiş bu şekilde. Ne sizin bir kabahatiniz var, ne de size işlem yapan ekibin. Keşke her şey net olsa da hiç tartışma yaşanmasa. Geçmiş olsun.

  28. Ramazan dedi ki:

    Merhabalar ben dün yani 17 kasım da muayne yaptırdım plakada vida deliğinden kaldı muayne tekrarı istediler akşam evin önünde park halindeyken çarpmışlar evrak eksikliğinden yani muayne den dolayı bir sorun yaşamıyım cama not bırakmışlar ben çarptım beni ara diye şimdiden teşekkürler

    1. cem dedi ki:

      Merhaba Ramazan bey. Öncelikle geçmiş olsun. Muayene cezası için maalesef aracın seyir halinde olma zorunluluğu yok. Muhtemelen size çarpan kişi ehliyetsiz ya da alkollüydü. Fakat iyi niyetli biriymiş belli 🙂 En güzeli, o numarayı arayıp hasarınızı gidermektir. Eğer iş resmiyete dökülürse, şansınız oldukça az olur.

  29. Mehmet dedi ki:

    Benim aracın muayene si bir ay önce bitti ugun polis cevirdi ve bir hafta müddet verdi. O bir hafta içinde yaptırmazsam ceza velirmi

    1. cem dedi ki:

      Size ceza yazıldıysa, 1 hafta sonunda 488 tl ceza yazılacaktır.

      1. Onurcan Kahraman dedi ki:

        Çekme belgeli aracım var muayeneden geçsede geçmesede plakaları alabiliyomuyum???

      2. Hüseyin dedi ki:

        Merhaba! Ben aracımı muayene yaptırdım yanlız sinyallerden dolayı agır kusur verdiler bende elektronikciye giderken cezai işlem gördüm yanlız polis arkadaş bana 488 tl cezai uyguladı benim arabamı trafikten men olmuş gibi muamele yaptı benim dava hakkım varmıdır normalde araştırmalarıma göre agır kusura cezai işlem uyguluyor diye buldum polis memurunun trafikten men olmuş gibi işlem yapmasınuygunmu trafik ceza kanunlarında 34/C maddesinden uygulamış tüvtürkten her agır kusurlu çıkan araç trafikten men olarakmı çıkıyor şimdiden tşk

  30. Nur dedi ki:

    Ayin gecén hafta aracimin muayenisi vardi ve şase numarasi okunmuyor diye birakti. Numarayi yaptirdim ve muayene tekrari için tekrardan haftaya randevu aldim. Bugun trafik durdurdu ve aracin muayene suresi dolmus dedi ve muayenesiz arac trafiğe cikamaz dedi ceza kesti. Ama bu araç illaki trafigi cikacak. Sanayiye giderken muayene istasyonuna giderke kisacasi arac trafige cikmadan nasil kusurlarini yaptirabilir?
    Şimdiden teşekkurler.

  31. Remzi dedi ki:

    Merhaba Cem Bey,

    Benim sorularım şu şekilde,
    -Aracım 31.12.2018 tarihinde 1 tane ağır kusurdan dolayı muayene tekrarı aldı. 7 tane de hafif kusur yazmışlar,
    -7 tane hafif kusurun muayene tekrarı sırasında ağır kusura dönüşme ihtimali var mı? (Far ayarı bozuk demişler ama aslında far çatlaktı bunu fark etmemişler.)
    -Ağır kusurum; motor kaputu ve kapıların emniyetin olması ama aslında teknisyenin bana söylediği sağ ön kapının sağlıklı kapanmaması oldu. Bu tabir genel bir tabir sanırım sadece sağ ön kapıyı düzelttirsem yeterli olur mu? Yoksa motor kaputu v.s başıma dert olur mu?

    Çok teşekkürler,

  32. Ata dedi ki:

    Merhaba, 2 gun once aracimi muayeneye goturdum, herzaman ki gibi yine egsoz dan kaldi ( aracim 2012 3008 bakimli bir arac buarada) muayeneden de 2 hafif kusur verildi , tek agir kusur egsoz muayenesinden kaldim. Egsozu yaptirip 1 ay icerisinde getirip muayeneye girmeden sonucu teslim edip muayene kagidini alacagimi soylediler. Bugun egsoz muayenesi ozel de yaptirmak uzere yola ciktim polis cevirdi,evraklari kontrol ettikten sonra aracinizi baglayip otoparka cekilcegini 400 kusur lira ceza yazilacagini belirttiler. Polise ne desek de dinlemedi, aracim egsozdan dolayi “emniyetsiz” mis ve trafige cikamazmisim vesaire vesaire. Cekiciyi cagirip yuklettiler otoparka cektirdiler, merkezden gidip bir haftalik izin alacakmisim ve yine cekiciyle once egsozcuya sonra muayeneye cekiciyle gidecekmisim. Ceza + istirap+ 1000 lirada cekici ve otopark parasina verilcekmis 1500 civari bu islemin gunahi olacakmis. Bu arada daha onceki egsoz muayenemde de arac kalmisti gidip egsozcuya goturmustum cevap olarak aracta hicbirsey olmadigini olcumlerin uygun oldugu belirtilmisti.buyuk ihtimallede bunu da goturdugumde olcunlerin gayet de uygun oldugu soylenecek ve koca bir hic yuzunden bu tip bir durumdan madur edilmis olacagim. Yeni verilen muayene kagidinda hic bir sekilde trafige cikamaz yazisi yazmamaktadir. Kalan arac bakimini yaptirmak icin cekicimi tutacak. Bu nasil sacma bir uygulamadir niye sure veriliyor o vakit hadi sureyi verdin oraya da trafikte araciniz kullanilamaz diye niye yazilmiyor ve insanlar parasini odedifi birseyden dolayi madur ediliyor.

  33. Emre. dedi ki:

    Merhabalar. Aracim plakada delik oldugu icin muayenden agir kusur kaldi sadece 1 madde. Ayni gun plakalari cemiyetten bastirdim ve taktim yrni plakalari.. Muayeneye 5 gun sonraya randevu aldim . Trafik polisi ceza yazarmi ?

    1. Cihat Gürel dedi ki:

      Aracım muaneden plka dan ve cam catlağından dolayı agir kusura gecmedi fakat ben bunları aynı gün yaptırdım muane tekrarı randevu sunuda 2 hafta sonraya aldım bu şekilde il dışına cıkmam gerekiyor ceza yermiyim teşekkürler

  34. Onur dedi ki:

    Çekme belgeli aracım var muayeneden kalsada kalmasada plakaları alabiliyomuyum

  35. BAYRAM dedi ki:

    ARACIMIN ÖN CAMDA ÇATLAK OLDUĞU İÇİN AĞIR KUSUR GÖRÜLDÜ VE BİR AY SÜRE VERİLDİ BEN CAMIMI DEĞİŞTİRDİKTEN SONRA TRAFİĞE CIKTIM . 1 AYLIK SÜREM DOLMAMIŞTI BUNA RAĞMEN BANA MUANE CEZASI VERİLDİ DOĞRUMUDUR .KUSUR GİDERİLDİĞİ HALDE BÖYLE İŞLEM YAPILDI.peki bende camı taktıktan sonra cekiciylemi gitmek zorundayım.elimde belgelerimde var mağdur olduğumu düşünüyorum.

  36. ibrahim dedi ki:

    merhabalar cem bey peki araç muayeneden kaldı ve ”Araç trafiğe açık karayollarında kullanılamaz ” ibaresi yazmıyor ise trafikte çevirmede agır kusurlardan dolayı ceza yazabilirmi

  37. gokhan dedi ki:

    Aracım dacia logan kapı kenarında lastik boyutu 185 65 15 yazmaktadır. Benden önceki arkadaş araca 195 65 15. 4 takım takmış muayeneye gireceğim.muayeneden geçer mi? Acil olarak görüşünüzü öğrebilir miyim? Far ayarından kalıyor mu?

  38. Kemal dedi ki:

    Şurada barış diye bir arkadaş var neye hizmet ediyor acaba anlamadım ama ağır kusurlu araçla trafikte ölüm saçmak nedir ya çok mu film izlemekten oluyor bunlar
    Plaka aydınlatması sarı olması lazım miş miş bizim ki kırmızı mışş çok haklı değil mi bu barış denen arkadaş ben o plakanın sarı renkte olmayan aydınlatmasıyla nasılda ölüm saçmışımdır ha yollarda .yahu sırf laf olsun diye yorum yazmayın şuraya be insanlar fikir alış verişi yapıyorlar cıvıtmayın

  39. Ahmet Gökrüklü dedi ki:

    Arkadaşlar bizim her işi son ana bırakma, kaytarma alışkanlıklarımız malum ama sonunda da timsah gözyaşı. Benim göstereceğim yol DOĞRU insanlaradır baştan söyleyeyim. Aracımızda Ağır Kusur sayılan bir aksaklığı her an için anlamayabiliriz gayet doğaldır o zaman ne yapalım da MANTIKSIZ uygulamalara, saçma cezalara maruz kalmayalım. Önerim şu; Muayenenize bir hafta önce gidin, ağır kusur bulunursa eve, işe dönerken ya da servise giderken çevrilip Muayene Tarihini Geçirmekten ceza yemezsiniz. Aracınızda görünen kusur varsa ya da trafik suçu işlediyseniz tabii ki gereği cezadır. Her ne kadar size bir aylık süre verilmiş olsa da o süre kusurların giderilmesi ve sizin tekrar muayene ücreti ödememeniz için verilen azami süredir. Bir hafta erken muayeneye gitmek sanırım sorunla karşılaşmanıza büyük ölçüde mani olacak. Hepinize kolaylıklar, kazasız, keyifli sürüşler.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu