Trafik Sitesi

2018 Yılında Motosiklet Satışlarında Artış

2018 Yılında Motosiklet Satışlarında Artış

2018 YILINDA MOTOSİKLET SATIŞLARINDA ARTIŞ

Türkiye’de önemli sektörlerden biri olan ve birçok dünya markasının da yer aldığı motosiklet sektörü 2018 yılında sürpriz bir yükseliş gösterdi. Otomobil sektöründe geçmiş yıllara oranla yaşanan durgunluktan sonra motosiklet pazarı tersine gelişim gösterdi ve satış rakamlarını yüzde 25 oranında arttırarak yüzleri güldürmeyi başardı.

Sektörün uzmanlarına göre yıl sonunda son 5 yılın en yüksek satışı gerçekleşeceği tahmin edilen sektörde ise bu artışa en büyük etkenlerden önceliğin yerli üretim olduğu konuşuluyor. Yerli üretimle beraber yeni uygulamaya alınan ehliyet ve motorlu taşıtlar vergisi ilgili kanunlar da ciddi bir paya sahip.

YÜKSELİŞTE YERLİ ÜRETİMİN PAYI BÜYÜK

2018 yılı başı itibariyle uygulamaya giren yeni sisteme göre ekonomide sağlanacak faydalar düşünülerek yerli üretim desteklenmiş ve hazır ürünlerin doğrudan ithalat işlemlerinde ek gümrük vergisi yükümlülüğü getirilmişti. Bu doğrultuda yerli firmalar tarafından üretim çalışmaları başlatılmış ve yerli firmalar tarafından yatırımlar gerçekleştirilerek ivedilikle üretimler başlatılmıştı.

2018 yılının ilk 6 aylık TUIK verilerine göre gerçekleşen pazar büyümesinde ise yerli markalarda ciddi bir artış rahatlıkla gözlenmektedir. Gerçekleşen satış adetlerinde ilk 8 sırada yer alan 6 markanın yerli olması ve satış rakamlarında gerçekleşen artış ise yerli üretimin pazara ve ekonomiye etkisini açıkça gözler önüne sermektedir.

2018 yılının ilk 6 ayı içerisinde açıklanan TUIK verilerine göre yerli bir marka olan Kuba Motor 16 bin 690 adet ile ilk sırada yer alırken, Honda Motor 13 bin 522 adetle ikinci, Mondial ise 12 bin 878 adetle üçüncü sırada yer almaktadır. Grafikte yer alan 8 markadan ilk 3 marka yıl içerisinde satışı gerçekleştirilen toplam motosiklet adetinin yüzde 72’lik kısmını sırtlamaktadır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu