Trafik Sitesi

2017 Trafik Hız Limitleri

2017 Trafik Hız Limitleri

Karayolunu kullanan tüm motorlu taşıtların gidebileceği azami ve asgari hız limitleri, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda belirlenmiştir. Trafik kuralları konusunda en önemli konuların başında gelen hız limitleri, her sürücünün mutlaka bilmesi gereken konulardan biridir. Radar cezalarının çok fazla konuşulan konulardan biri olması, bu konunun ayrıca önemini ortaya koyuyor.

2017 yılına ait araçların hız limitleri

19 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle; illerde bulunan Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) veya İl Trafik Komisyonlarına, şehir içi hız sınırlarını 32 km/h’a kadar arttırabilme yetkisi tanınmıştır. Böylelikle bu komisyonlar, belirlenen yerlerde şehir içi hız limitlerini 82 km/s’a kadar arttırabilmektedir. Hız limitlerinin arttırıldığı yada azaltıldığı yerlerde, yolun girişinde işaret levhaları bulunmaktadır. Aksi belirtilmedikçe hız sınırları, aşağıdaki tablodaki rakamlardır.

2016 Trafik Hız Limitleri

Kaynakça :

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

damalta.com Ataşehir masöz bayan istanbul masaj erotik hikaye seks hikayeleri sikiş hikayeleri amatör seks sex hikayeleri istanbul eve gelen masöz melikgazi escort bayan antalya masaj salonu